Balçova'da Virüs Sanata engel olamadi

Balçova

Balçova Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, salgin döneminde çocuklarin tiyatrodan uzaklasmamasi için hazirladigi online oyunlarin yenisi yayimlanmaya baslandi. Hem egitici hem de eglendirici oyunlar, belediyenin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarinda

Koronavirüs salgini nedeniyle çocuklar okullarindan ve arkadaslarindan oldugu kadar sanat etkinliklerinden de uzak kaliyor. Sanatin özellikle çocuklar üzerindeki olumlu ve gelistirici etkisinden hareketle yola çikan Balçova Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, pandemi döneminde çocuklar için online oyunlar hazirladi. Balçova Belediyesi’nin www.balcova.bel.tr adresinden ve sosyal medya hesaplarindan yayinlanan oyunlarin senaryolarinin hem egitici hem de bilgilendirici olmasina özen gösterildi. Balçovali çocuklar için bugüne kadar Korsanlar, Kitaplar, Kentimiz Balçova, Hayal Dünyasi, Temizligin Önemi ve Bilim isimli oyunlar yayinlandi. 


Sanatsal etkinliklerin düzenlemenin pandemi nedeniyle neredeyse imkansiz hale geldigini ifade eden Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya “Ama çocuklarin sanatsiz yetismesi gelecekte çok büyük eksikliklere yol açacak bir tehlike. Çocuklarin kitap okumadan, tiyatro izlemeden büyümesini istemiyoruz. Genç arkadaslarimiz da bu düsünceden hareketle oyunlarini çocuklarin ilgisini çekecek sekilde dijital olarak hazirliyorlar. Oyunlarimiz Balçovali çocuklar kadar internete erisimi olan her çocugumuz için de açik. Umarim en kisa zaman da tiyatro salonlari çocuklarimizin kahkahalari ile senlenir” diye konustu.