BARINMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ IÇIN ÖGRENCILER SOKAKTA

"Barinamiyoruz Hareketi” adiyla bir araya gelen gençler eylemi büyütme karari aldi. "Yurtsuzlar” ismini veren bir grup ise sokaklarda çadir kuracak. Gümüshane'de bir ögrenci, kampusun kapisinda uyuyarak destek verdi.

Gündem 21.09.2021 10:51:56 0
BARINMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ IÇIN ÖGRENCILER SOKAKTA

Artan yurt ve kira fiyatlari nedeniyle magdur olan ve “Barinamiyoruz Hareketi”ni baslatan gençler, sorunlari çözülene kadar sokaklarda uyuma karari aldi.


“Barinamiyoruz Hareketi” adiyla önceki gün Istanbul’da bir araya gelen gençler, Kadiköy Yogurtçu Parki’ndaki banklarda uyudu. Gençler, “Sesimizin duyulmasi için bize baska seçenek birakmadilar. Ama artik bizi görmezden gelemeyecekler. Yarindan itibaren barinamayanlar her gece sokakta yatiyor” dedi. Gençlerin eylemine çevik kuvvet polisleri sevk edilerek “evlerinize dönün” uyarisi yapildi. Aksam saat 21.30’da baslayan bankta yatma eylemi sabah 05.00’te sonlandirildi. Ögrenciler, “Bu sorun çözülene kadar banklarda yatmaya devam edecegiz” diyerek baska noktalarda eylemde olacaklarini duyurdu. Gidecek bir evleri olmadigini söyleyen ögrenciler parktan ayrildiktan sonra es, dost, akraba evlerine dagildi. Ögrenciler eylemlerinin ikinci günü olan dün ise geceyi Besiktas Sairler Parki’nda geçirdi. CHP milletvekilleri Turan Aydogan ve Mahmut Tanal ile IYI Parti’li IBB Belediye Meclis Üyesi Taylan Yildiz da ögrencilerin eylemine destek verdi.

Öte yandan kendilerine “Yurtsuzlar” ismini veren bir grup ögrenci de sosyal medyada yayimladiklari çagri ile Istanbul, Ankara ve Izmir’de sokaklarda çadir kuracaklarini duyurdu


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °