BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay bir basin açiklamasi ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay'in açiklamasidir: 

Degerli Basinimizin ve Kamuoyunun dikkatine;

Bugün bazi yayin organlarinda Nevzat Özkiliç isim kaynakli oldugu ifade edilen bir açiklamanin; “Izmir’de Kiliçdaroglu’nun sözü geçmiyor” seklinde haddini oldukça asmis bir baslik ve ifadeyle yayinlandigini üzüntüyle izledik. Adi geçen kisinin kendini bir temsilci/ sözcü olarak takdim ederek, sürekli gerçek disi, abartilmis, çarpitilmis beyanlarda bulunmasi, Karsiyaka’nin kamu yararini, halkimizin görüslerini ve hukuku gözeterek aldigimiz kararlarla ilgili kendisine daha önce verdigimiz cevaplarin ötesinde bir cevap verme ihtiyaci da duyulmadigi için cevap vermemizi gerektirmemisti. Ancak bugün yayinlatilan haberlerde Genel Baskanimizin iyi niyetli yaklasimini çarpitmayi ve kendisinin biz belediye baskanlarina duydugu güven ve itimati yok sayarak,  çarpitilmis bir algi olusturmayi amaçlayan siniri asmis, art niyetli beyanina cevap vermemiz zorunlu oldu.

  1) Atakent ile ilgili plan karari, bölgede yasayan halkimizin genel talep ve beklentileri sorularak ve çogunlugun beklentisi gözetilerek hukuk çerçevesinde alinmis bir karardir. Mevcut alanda binalarin insaat hakki ayni sekilde korunmus, bölgede yasayan halkin o bölgenin özel ve nitelikli dokusunun korunmasi talebi dikkate alinarak bu karar verilmistir.

  2) Plan karari askiya çikarildigi zaman 135 bagimsiz birim sahibinden itiraz gelmis olup bu oran tüm mülk sahiplerinin yaklasik yüzde 10’una karsilik gelmektedir. Diger bir deyisle yaklasik yüzde 90 oraninda itiraz görmeyen bir plan olarak kabul görmüstür.

  3) Sayin Genel Baskanimiz her zaman yerel yönetimde demokratik ve katilimci bir anlayisi savunmakta, CHP’li belediye baskanlarina bu yönde tavsiyelerde bulunmakta ve her zaman “Kanunlara ve Hukuka uygun olarak” kararlarimizi almanin önemine dikkat çekmektedir. Bu haberde beyanda bulunan kisinin Sayin Genel Baskanimizla görüsmesinde, Belediye Baskanimiz bizzat görüsmeye eslik etmis, Nevzat Özkiliç’in muhtar olmadigi halde kendini mahalle Muhtari olarak takdim ettirdigine üzülerek sahitlik etmistir. Bu görüsmede Sayin Genel Baskanimiz her zamanki anlayisli, demokratik tavrinin göstergesi olan cümlelerle görüslerini ifade etmis, ancak çogunlugun kararina riayet edilmesi disinda bir kanaat belirtmemistir. 

  4) Kendisi CHP üyesi olmayan Nevzat Özkiliç’in zaman zaman CHP’ye verilen oylar üzerinden gerekçe olusturmaya çalismasini ibretle ve üzüntüyle izlemekteyiz. Kaldi ki plan karari alinan bölgede halkin büyük çogunlugunun destegi ve talebi bölgenin daha yogun yapilasmamasi, bölgenin bu sekliyle korunmasi yönündedir.

 5) Plana hukuk yoluyla itiraz edilmesi, ülkenin her yerinde hemen her plan kararindan sonra mutlaka yasanan bir süreçtir. Bu plan kararina mahkeme yoluyla itiraz edilmesini de,  planin hatali bir karar olduguna dair bir gösterge olarak ifade etmeye çalismak, bir baska firsatçiliktir.

    Belediye Baskanimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri ve Türkiye’nin muhtemel gelecek Cumhurbaskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun her zaman savundugu ve CHP’nin kurulusundan bugüne korudugu ilkelerine tam baglilikla çalismaya devam edecektir. Insanlarimizi aldatmayi amaçlayan her türlü siyasi algi çabasi cevabini seçim sandiklarinda görecek, takdir her zaman yüce milletimizin olacaktir.

   Saygilarimizla