Basindan vurdugu avukat içeride ölürken kahve söylemis!

Basindan vurdugu avukat içeride ölürken kahve söylemis!

Astsubay emeklisi müteahhit Mehmet Sabri Kiliç tarafindan silahla basindan vurularak katledilen 38 yasindaki avukat Hüseyin Yama davasinda, cinayet anlarina iliskin kan donduran detaylar ortaya çikti. Katil Mehmet Sabri Kiliç, vurdugu avukat içeride ölürk

Sok detaylar, öldürülen avukatin dedektif gibi çalisan kiz kardesi Sena Sultan Grant tarafindan ortaya çikarildi. Kurgu ve montaj programlari ögrenip, olay aninin görüntülerini saniye saniye izleyen, duyulmayan sesleri duyulur hale getiren Sena Sultan Grant, meslekte 20 yilini dolduran bilirkisinin gör(e)medigi delilleri tek tek bulup mahkemeye sundu.

“YARALIYA MÜDAHALE ETMEYIP ÖLMESINI BEKLEMIS”

Sena Sultan Grant, agabeyinin katledilmesiyle ilgili buldugu deliller hakkinda su bilgileri verdi:

“Bilirkisi Murat K. tarafindan hazirlanan raporda, katilin agabeyimi basindan vurduktan sonra ‘sanigin panik halde sürekli cep telefonuyla konustugu, daha sonra olay yerine ambulans ve polis ekiplerinin geldigi sonrasinda maktülün ambulansla götürüldügü ve olayin bu sekilde son buldugu’ belirtiliyor. 

Bilirkisinin bir anda olup bitmis gibi anlattigi bu süreç, 16 dakika sürmüstür. Katil, agabeyimi vurduktan sonra basinda bekliyor. 3 dakika 10 saniye sonra polisi ve ambulansi ariyor. Insan hayati için saniyelerin bile önemli oldugu bu kritik süreçte agabeyime yardimci olmuyor, müdahalede bulunmuyor. Etraftan tibbi yardim bilgisi olan birilerini çagirmiyor. Gayet sogukkanli bir sekilde disari çikiyor ve ambulans gelene kadar 16 dakika boyunca eli cebinde volta atiyor, sigara istiyor, lavaboya gidip geliyor. Olay yerine gelenleri de uzaklastiriyor. Bilirkisinin iddia ettigi gibi hiçbir panik hali yoktur. Görüntüler bilirkisiyi açikça yalanliyor.

“AGABEYIM CAN ÇEKISIRKEN KATIL KAHVE SÖYLÜYOR”

Görüntülerde ambulans geldikten sonra insanin kanini donduran anlara tanik oluyoruz. Katil, agabeyimin öldügünü söyleyip saglik görevlilerinin müdahale girisimini engellemeye çalisiyor. Saglik görevlileri içeri girip agabeyimi ambulansa tasirken katil o sirada kendisine kahve söylüyor! Sekreter ise sasirarak ‘Kime? Sizin için mi?’ diyor.  Katil ‘Evet’ diyerek kahvesini istiyor...

Tüm bu görüntüler ve ses kayitlari bilirkisinin iddiasinin aksine katilin hiç de panik halde olmadigini gayet soguk kanli bir sekilde hareket ettigini gösteriyor. Ne yazik ki bilirkisinin duyulmuyor dedigi konusmalari, ögrendigim bilgisayar programlari yardimiyla duyulur hale getirerek mahkemeye sunduk.”

SAVCI AGIRLASTIRILMIS MÜEBBET ISTEDI

Son delillerin de mahkemeye sunulmasinin ardindan Istanbul Anadolu 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cumhuriyet savcisi, davaya iliskin esas hakkindaki mütalaasini mahkemeye sundu. Savci mütalaasinda, sanik Mehmet Sabri Kiliç için kasten öldürme suçundan, agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istedi.

KAMU GÖREVINI YAPARKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Savci ayrica, avukat Hüseyin Yama’nin kamu görevini gerçeklestirirken öldürüldügünü vurgulayarak sanigin TCK'nun 82/1-g maddesi geregince cezalandirilmasini talep etti. 

Sanigin kaçacagi veya saklanacagi yönünde süphe bulunmasi sebebiyle tutukluluk halinin devamina karar verilen durusma, 26 Mayis 2021 tarihine ertelendi.