Baskan Arda, belediyenin esnafa olan borcunu "sifir”ladi!

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda göreve geldigi günden bu yana uyguladigi ekonomik tedbirler ve gelir getirici projelerle belediyenin esnafa olan borcunu sifirladi.

Gündem 5.01.2021 12:12:34 0
Baskan Arda, belediyenin esnafa olan borcunu

Baskan Arda,  2020 yilinin Gaziemir için tüm olumsuzluklara karsin çok iyi geçtigini belirterek “Mali açidan çok umutluyum. Uyguladigimiz ekonomik tedbirlerle simdiye kadar çalisanlarimizin maasini hiç aksatmadik. Hatta maaslari gününden önce ödemeye basladik. Simdi de esnafimiza da vadesi gelmis bir kurus borcumuz kalmadi” dedi. 

Dün gerçeklestirilen Gaziemir Belediye Meclis Toplantisinda konusan Baskan Arda, hedeflerinin vergi sigorta affiyla birlikte basta Gaziemir Belediyesinin vergi ve sigorta borçlarini kapatmak oldugunu, bunu gerçeklestirdikleri takdirde Avrupa Birligi’nin de gelir getirici projelerinden faydalanabileceklerini dile getirdi.

En düsük ücret 4 bin 757 lira

DISK ile imzaladiklari toplu sözlesmenin belediye çalisanlari için “çok iyi” bir sözlesme oldugunu da belirten Baskan Arda, “Kanun Hükmünde Kararname ile belediyemize geçen çalisanlarin maaslarini da 1 Temmuz itibariyle diger çalisanlarimiz ile esit duruma getirdik. Sadece asgari ücretle çalisan bu arkadaslarimizin yevmiyeleri yükseldi, ikramiye ve bayram paralari almaya hak kazandilar. Benzer isi yapip farkli ücret alan isçileri de bulunduklari yerden iki kademe yukari çikartarak terfilerini sagladik. Bugün Gaziemir Belediye isçisi en az 4 bin 757 lira maas aliyor. Asgari ücretin 2 bin 825 liraya yükseldigi ülkemizde Gaziemir Belediyesi isçisinin asgari ücretin iki katina yakin ücret aldigini görüyoruz. Helali hos olsun. Tüm emekçi kardeslerime çalismalari için tesekkür ediyorum” dedi. 



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °