Tarih: 27.01.2021 11:35

Baskan Batur, elektrik sorunu için devrede

Facebook Twitter Linked-in

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Roman mahallelerinde yasanan elektrik kesintisi ile ilgili ortaya çikan sorunlari için bölgenin Konak Belediye Meclis Üyesi Ali Yangir, Zeytinlik Mahalle Muhtari Kamil Soydam, 2. Kadriye Mahalle Muhtari Adnan Acar, Yenisehir Mahalle Muhtari Süleyman Çatalbas, Hilal Mahalle Muhtari Ali Pekgökçen ve Güney Mahalle Muhtari Akin Öz ile bir araya geldi. Toplantida muhtarlardan sorunu dinleyen Baskan Batur, çözüm için ortak akil vurgusu yapti. 

Muhtarlar,  bölgedeki elektrik sorunun çözümü için trafolarin güçlendirilmesini, borçlarin yapilandirilmasini ve taksitlendirmelerinin uzun vadelerde olmasini, tarife nedeniyle yüksek gelen faturalara çare bulunmasini ve ödenmemis faturalarin cezalarinda indirime gidilmesini istediler. Baskan Batur da Roman vatandaslarin yasadigi mahallelerde elektrikle ilgili yasanan sorunlarin bitmesi gerektigini belirterek, mahallenin istek ve çözüm önerileriyle ilgili de yetkililerle görüsmeler yapacagini anlatti.

Sorunlara getirilecek kalici çözümlerin ancak ortak akil ile olusabileceginin altini çizen Baskan Batur, “Hilal Mahallesi’nde 760 konut, Yenisehir Mahallesi’nde 1440 konut, Zeytinlik ve Güney mahallelerimizde çok sayida konut bölgedeki elektrik sorunundan etkilenmekte. Bu konunun kökten çözülmesi gerekiyor. Burada yasayan vatandaslarimiz da kaçak elektrik kullanmak istemiyor. Ama ortak bir araya gelinip, sorunlar bunlar, çözümler bunlar, herkesin sorumluluklari bu, denmemis. Biz yaptigimiz tüm çalismalarla Roman kardeslerimizin hep yaninda olduk, olmaya da devam ediyoruz. Sorunlarini çözmek için her zaman samimiyetle harekete geçtik. Ancak sorunlara en dogru ve en kalici çözüm, ortak akilla hareket ederek bulunur. Biz de bu durumun ortak akil ile üstesinden gelinecegine inaniyoruz. Elektrik sorunu ile ilgili yetkililerle yapilacak görüsme sonrasinda bir yol haritasi belirlenerek bu bölge ile ilgili bir çözüm olusturmaya çalisilacagiz” dedi.

Konak Belediye Meclis Üyesi Ali Yangir de Roman vatandaslarin çözüm önerilerine açik olduklarini dile getirerek, Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a güvenlerinin tam oldugunu söyledi. Muhtarlar da kangren haline gelen sorunun bir an önce çözülmesi için üstlerine düsen ne varsa yapmaya hazir olduklarini belirttiler.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —