Tarih: 03.12.2021 14:06

BASKAN DOGRUER'DEN CEMEVI AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer belediye meclisinde olusturulan komisyon tarafindan çalismalari yürütülen cemevi için uygun yer bulunur bulunmaz insaatina baslayacaklarini söyledi.

Baskan Dogruer, “Kinik’ta cemevi yapilmasini en fazla isteyenlerden birisi benim. Bastan söylüyorum yeri bulunsun kararim yüz kere evet” diye ifadesi yazili ve sesli tutanaklara geçti.

Kinik Belediyesi’nin Aralik ayi olagan meclis toplantisi Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer baskanliginda gerçeklestirildi. Ilçedeki konulara iliskin kararlarin alindigi meclis toplantisinda konusan Baskan Dogruer gündemde olan cemevi yapimi ve yer tahsisi konusunda konustu.Imar komisyonu ve Ilgili teknik ekipte görev yapan isimlerin de yer aldigi yer arastirma komisyonunun çalismalarini sürdürdügünü anlatan Baskan Dogruer uygun arazi arayisinin çalismalarinin devam ettigini söyledi.

CEMEVI IÇIN KARARIM YÜZ KERE EVET

Dogruer, Belediye Meclis toplantisinda “Kinik Belediyesi’nin baskani olarak söylüyorum;Kinik’ta cemevi yapilmasini en fazla isteyenlerden birisi benim. Bastan ifade ediyorum, uygun yeri bulunsun kararim yüz kere evet” dedi. Bu konusma yazili ve sesli kayitla tutanaklara geçti.

HER TÜRLÜ DESTEGI VERMEYE DEVAM EDECEGIZ

Baskan Dogruer, Kinik’ta köylerimizdeki mevcut cemevlerinin haricinde merkezde bir cemevinin bulundugunu söylerken ihtiyaçlarinin Dernek muhtarlik ve belediyeler tarafindan giderildigini anlatti. Dogruer, “Kinik’ta Fatih mahallemizde bir adet cemevimiz var. Burada hem ibadet hem de cenaze gibi faaliyetler gerçeklestiriliyor. Belediye olarak talep gelmesi halinde her türlü ihtiyaçlara aninda yanit veriyoruz. Son olarak boya, tadilata yönelik birçok konuda çalisma yaptik. Ikinci bir cemevinin yapilmasiyla ilgili talep için kurdugumuz komisyon ve teknik ekip yer seçiminde çalismalarina devam ediyor .Mevcut cemevi disinda uygun yer arayisi sürüyor. Bu konuda Belediye Meclisimiz ,muhtarimiz ,Derneklerimiz ,STK ve isgili kurumlar ile görüs halindeyiz .Gerekirse kamulastirma yapip insaatini da bizzat belediye olarak yapacagiz. Bu konuda hiçbir problem ve tereddüt yoktur” diye konustu.


INANCIN SIYASETI OLMAZ

Inanç üzerinden siyaset yapilmasina karsi oldugunu anlatan Baskan Dogruer toplumun hassasiyetlerinin günlük politikalara malzeme yapilmasinin dogru olmadigini vurguladi. Dogruer, “Ne yazik ki birileri Kinik’ta inanç ve ibadet yerleri üzerinden siyaset üretmeye çalisiyor. Kinikli hemsehrilerimiz biliyor ki kendisini ötekilestirmeyen, dislamayan ve herkesi kucaklayan bir yerel yönetim anlayisimiz var.

ATAMAYLA DEGIL SEÇIMLE GÖREVDEYIZ

Iki dönemdir bizzat sandiktan çikan ve halkin iradesiyle göreve gelen bu yerel yönetim anlayisimiz kimseyi ayirmiyor, aksine bagrina basiyor. Küçük ve sig düsüncelerle hareket etmek yerine Kinik’ta yasayan her bireye ulasmaya ve onlari kucaklamaya çalisiyoruz. 

Kendilerine geçici süreyle verilmis koltuklardan güç aldiklarini zannedenler yaniliyor. Bilmeliler ki günes balçikla sivanmaz. Dogrunun kalesi asla yikilmaz” ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —