BASKAN ERGIN AMATÖR BALIKÇILAR ILE BULUSTU

BASKAN ERGIN AMATÖR BALIKÇILAR ILE BULUSTU

Balikesir'in Ayvalik ilçesinde hizi zaman zaman 75 kilometreye ulasan lodos ve saganak, yasami olumsuz etkiledi.

Yagis ve lodos, Aliçetinkaya Mahallesi sahil seridindeki küçük balikçi teknelerinden bazilarinin parçalanmasina ve batmasina neden oldu. Barinaklarinin bulunmamasi nedeniyle magdur olan amatör balikçilar sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirip barinak yapilmasi konusunda çagrida bulundu.

Ilgili birimlerle bir araya gelmek için söz verdi

Balikçilarin feryadina tepkisiz kalmayan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin gerekli girisimlerde bulunacagini belirtti. Amatör balikçilar ile bulusan Baskan Ergin, balikçi barinaginin yapilmasi için bugüne kadar çok kez girisimde bulundugunu belirtti. Sonuca ulasmak için Tarim ve Orman Bakanligi ile Ulastirma Bakanligi nezninde ilgili birimlerle tekrar bir araya gelecegi sözünü verdi. Amatör balikçi teknelerinin zarar gördügü sahilde gerçeklestirilen bulusmaya: Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Belediye Meclis Üyesi Ali Jale, Soförler Odasi Baskani Aziz Ciddi AKP Ilçe Baskan Yardimcisi Mustafa Güren, Amatör Balikçilar Dernegi Kurucu Baskani Muharrem Parmaksiz katildi.

Konuyu herkese aktariyoruz

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, sadece Cunda Adasi’nda bir balikçi barinagi bulundugunu, mevcut barinagin 2 bin 500 tekenin ihtiyacini karsilamaya yeterli olmadigini söyledi. Baskan Ergin, “Ayvalik’in birden fazla balikçi barinagina ihtiyaci var. Biz göreve geldigimiz günden bu yana bu sorunu her platformda dile getiriyoruz. Özellikle de Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nde Ayvalik’in stratejik sorunlarina ait toplantilarinda, Büyüksehirden gelen heyetlere anlatiyor ve Ankara’ya gittigimizde ilgili bakanliklarda bu konuda gerekli görüsmeleri yapiyoruz” dedi.

Belediyenin projesi hazir

Balikçi barinaginin yapilmasina ait projelerin hazirlanmasi, ilgili bakanliklara sunulmasi ve bakanliklardan bütçe çikarilmasinin zaman gerektirdigini vurgulayan Baskan Ergin, kamuoyu olusturarak bu süreçlerin hizlandirilmasinin saglanabilecegini belirtti. Ayvalik’ta imar planlarinda böyle bir balikçi barinaginin olusturulacagi bir alanin bulundugunu hatirlatan Belediye Baskani Mesut Ergin,”Biz de yeni imar planlarinda balikçi barinagi sayisini arttirmak istiyoruz. Bu yönde belediye olarak gerekli girisimleri baslatmis bulunuyoruz. Belediyemizin hazirladigi bir balikçi barinagi projemiz mevcut. Bu projeyi de bir an önce hazirlayip, kentimize kazandirmayi hedefliyoruz. Ben denize emek veren herkes için yasanilan bu sorunun ortadan kaldirilacagina inaniyorum” diye konustu.