Tarih: 13.01.2021 18:18

Baskan Eris görevdeki 20 ayini degerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, 20 ay boyunca gerçeklestirilen çalismalari mahalle muhtarlariyla birlikte degerlendirdi. Baskan Eris, “Ödemis halki için en iyisini yapmak üzere imkanlarimizi en dogru sekilde degerlendirdik. Hayati kolaylastiran, hemsehrilerimizi yasadiklari yerlerde mutlu eden çalismalarimizla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Ödemis Belediyesi Kongre Merkezi’nde pandemi kurallarina uygun sekilde düzenlenen bulusmada Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, göreve basladigi günden bu yana gerçeklestirilen çalismalari muhtarlarla birlikte degerlendirdi. Belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe baskanlari ve temsilcileri, belediye baskan yardimcilari, daire müdürleri ve Izmir Büyüksehir Belediyesi yetkililerinin de katildigi toplantida Baskan Eris sunum esliginde bilgiler paylasti. 

Çalisan annelerin içi rahat, çocuklar çok mutlu

Ödemis’te çalisan annelerin çocuk bakimina Üç Eylül Mahallesi Kantarci Mevkii ve Umurbey Mahallesi Serpil Yanbasti Gündüz Çocuk Bakim Evlerini hizmete açarak destek verdiklerini belirten Eris, kadinlara yeni is olanaklari saglamak üzere Izmir Büyüksehir Belediyesi Meslek Fabrikasi ile birlikte “Evde Çocuk Bakimi Kursu” düzenlediklerini aktardi. Eris, Gölcük’te Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile birlikte uygulanan “Kadin Çiftçilerle Ipekböcekçiliginin Yeniden Canlandirilmasi” projesi ile Ödemisli kadinlarin ev ekonomisine katki sundugunu belirtti.

99 mahallede hayati kolaylastiracak çalismalari Izmir Büyüksehir Belediyesi ile koordineli biçimde sürdürdüklerini vurgulayan Eris, 1,5 yillik süreçte 216 bin metrekare kilit parke tas kaplama çalismasiyla mahallelerde ihtiyaç duyulan çalismalari gerçeklestirdiklerini belirtti. Planlanan ve ihtiyaç duyulan kilit parke tas çalismalariyla ilgili ihaleye çikarak, kilit parke tas hamlesinin sürecegini sözlerine ekledi.

Üretim yollarinda rekor çalisma

Eris, üretim yollari konusunda da rekor miktarda çalismalara imza attiklarini ifade ederek, Ulasim ve üretim yollarinda toplam 860 km yol açma, dolgu, tesviye, yol genisletme ve yol rehabilite çalismasi ile tarimsal üretime destek sunduklarini kaydetti. Eris, “860 kilometrelik yol bakim çalismasi bir Türkiye rekoru. Buradan Sivas’a kadar, Kayseri’ye kadar bir mesafe demek oluyor” seklinde konustu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte kent genelinde ortaklasa çalismalarin sürdügünü, 2020 yilinda ortaklasa sicak asfalt yama çalismasinin baslatildigini, ayrica kilit parke tas desteginin de artarak devam ettigini söyledi. Baskan Eris, “Hemsehrilerimizin yasadiklari yerde mutlu edecek hizmetleri siz muhtarlarimizin da destekleriyle hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

“Yapilamaz denileni yaptik”

Kemer-Bozdag yolu gibi asirlik hayal olan yollari daglari ve kayalari asarak açmaya devam ettiklerini belirten Eris, “Tasarruf yollariyla mesafeleri kisaltiyoruz, pazarlari yaklastiriyoruz. Süt kamyonunun gelisini kolaylastiriyoruz. Ürünün degerini korurken zamandan ve yakittan tasarruf sagliyoruz” dedi. Baskan Eris, Köseler-Üzümlü, Demirdere-Küçükören, Bucak-Kutlubeyler, Kizilca-Süleymanlar gibi yeni yol açma çalismalarinin 2021 yilinda da devam edecegini belirtti. “Yapilamaz denileni yaptik, olmaz denileni oldurduk. Bu çalismalarda emegi olan arkadaslarimi yürekten kutluyorum” diye konustu. Zorlu yol sartlarina sahip bölgelerde genisletme çalismalarina Izmir Büyüksehir Belediyesi ile ortaklasa devam ettiklerini kaydeden Eris, Horzum yolundaki genisletme çalismalarinin bunun önemli örneklerinden biri oldugunu hatirlatti.

Toptan Pazar ile ürünün degeri korundu

Üreticinin emeginin degerini korumak üzere toptan pazarlarin ilkini Mendegüme bölgesinde olusturduklarini söyleyen Eris, Demirdere’deki Toptan Erik ve Kiraz Pazari ile Hamam, Demirdere, Küçükören, Güney, Çayir ve Küre’deki üreticiler hasat döneminde aliciyla dogrudan bir araya geldigini, sadece toptan pazarda satis yapildigini ve ürünün degerinin korundugunu vurguladi. Eris, yeni toptan pazarlarla ilgili planlamalarin sürdügü bilgisini paylasti.

Kartli ve sayaçli sistemle sulama yapilan gün sayisi artti

Üreticiye can suyu saglayacak önemli çalismalara imza attiklarini kaydeden Eris, suyun her damlasina da sahip çiktiklarini anlatti. Bademli Baraji’nda uygulanan kartli ve sayaçli sistemin örnek bir proje oldugunu aktaran Eris, suyun ölçülebilir olmasini saglayan sistemle 6 ay boyunca 10 bin 480 dekar verimli tarim alani sulandigini, tasarruf sayesinde sulama yapilan gün sayisi arttirilmis oldugunu hatirlatti.

Sondaj kuyularinda günes enerjisi ile tasarruf

Gölcük Gölü’nün suyunu Mursalli’ya ulastirdiklarini, su sikintisi yasanan Orhangazi’ye Çayli’dan sulama hattiyla çözüm sagladiklarini belirten Eris, 20 aylik süreçte yilda 9 adet yeni sondaj kuyusu ve 12 bin 400 metre yeni sulama hatti ile tarimsal üretime can suyu saglandigini belirtti. Eris, Küçükören, Kerpiçlik ve Çamlica’daki sondaj kuyularinda enerji ihtiyacini günes enerjisi ile karsilayip tasarruf sagladiklarini söyledi.

Üretmek kadar tanitimin ve pazarlamanin da önemine dikkati çeken Eris, Birgi’deki Incir Festivali’ni ipek üretimiyle de birlestirerek yeniden canlandirdiklarini, kestane için de ilk kez festival düzenleyip ürünü tanittiklarini belirtti.

Ilkkursun direnisi ile tarihe geçen Ödemis’te tarihi topraklari korumak ve tanitmak üzere çalismalarin sürdügünü kaydeden Eris, “Emperyalist isgale karsi ilk örgütlü halk direnisinin sergilendigi tarihi bölgede "Düsmana Ilkkursun'un atildigi topraklardasiniz" seklindeki görsel çalisma Ödemis'e kara ve demiryolu ile gelenleri karsiliyor. Ilkkursun Aniti ve çevresi Ulusal Kurtulus Savasimizin ve Kuvayi Milliye atesini yakan Yigit Ordusu mensuplarinin biyografilerinin de yer alacagi sekilde yeniden düzenlendi. ‘Galip Hoca’ takma adiyla Kuvayi Milliye'nin örgütlenmesi için Ödemis'te faaliyetler yürüten 3. Cumhurbaskanimiz Celal Bayar'in Ödemis'teki günleri anisina Mursalli’da insa ettirdigi anit çesmenin çevresi yeniden düzenlendi” dedi.

Ödemis’in sosyal hayatina yeni tesislerle katki

Kentin sosyal hayatina yeni tesislerle katki sunuldugunu aktaran Eris, Günlüce’deki Geleneksel Ata Sporlari Oyun ve Yaris Alani'nda yer alan tesislerin Taypark ve Hipodrom Restoran ile yeni bir konseptle degerlendirildigini anlatti. Ailelerin gözdesi haline gelen Taypark’in yani sira Bozdag’daki Selale Restoran’in da Efeler Yolu projesiyle de uyumlu sekilde yeniden düzenlenerek hizmete sunuldugunu ifade etti. Baskan Eris, “Tarih ve doganin iç içe oldugu yeryüzü cenneti kentimiz Ödemis’in turistik degerlerini tanitmak ve kentimize gelen yerli ve yabanci konuklari bilgilendirmek üzere Turizm ve Tanitma Merkezimizi de tarihi Incir Magazasi’nda hizmete sunduk” dedi.

Yesil alan kapasitesi 26 bin metrekare artirildi

Ödemis’in yesil alan kapasitesini 26 bin metrekare artirdiklarini anlatan Eris, “Kentimize 17 yeni park kazandirdik. 5 parkimizi yeniden düzenledik. Kentimize kazandirdigimiz yeni parklardan Ata Park’i Cumhuriyet Bayrami’nda hizmete sunduk. Görevi basinda yitirdigimiz egitim sehitlerimizin anisina olusturdugumuz Egitim Sehitleri Parki’ni Ögretmenler Günü’nde törenle açtik. 

Saglik Caddesi’nde yeniden düzenledigimiz Saglik Parki’ni hepimiz için çalisan saglik çalisanlarimiza armagan ettik.

Kent estetigi çalismalarinda hepimiz için emek veren saglik çalisanlarimizi unutmadik. Zübeyde Hanim Kiz Meslek Lisesi önündeki trafoda duvar resimleriyle hepimiz için özveriyle çalisan saglikçilarimiza tesekkürlerimizi sunduk. Yeni parklarimizda ilk defa uyguladigimiz mini futbol sahalari çok sevildi” dedi.

31 parkta oyun gruplarini yenilediklerini, Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte toplam 46 oyun grubu montaji gerçeklestirildigini ifade eden Eris, “Mahallelerimize simge meydanlar” çalismamiz kapsaminda Kaymakçi Sehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydani tamamen yenilenerek yeni bir çehreye büründü. Çamlica’da meydan düzenlemesi çalismalari sürüyor” dedi. Eris, daha yesil bir Ödemis için 10 bin adet fidan dikildigini de sözlerine ekledi.

Sosyal Yardim Isleri için yeni basvuru noktasi

Ödemis’te kimsenin yataga aç girmemesi, çocuklarin yüzünün gülmesi için çalistiklarini belirten Eris, “Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüzün “Iyilik ve dayanisma minibüsü” yollarda. Pandemi nedeniyle çok sik etkinlik yapamasak da kirsaldaki mahallelerimize ulasmaya çalistik. Ödemislilerin daha hizli, etkin ve verimli hizmet almasi için eski otogarda Sosyal Yardim Isleri Basvuru Noktasi olusturduk” dedi.

Kirsal mahallelere itfaiye gruplari

Baskan Eris, Izmir Büyüksehir Belediyesi ile ortak çalismayla Birgi’ye itfaiye müfrezesi kuruldugunu belirterek, Ovakent ve Kaymakçi’daki itfaiye müfrezelerinin konuslanacagi yerler için son hazirliklarin yapildigini, kisa zamanda iki yeni itfaiye müfrezesinin de hizmete girecegini açikladi.

20 aylik süreçte Koronavirüs pandemisinin yani sira dogal afetlerde de Ödemis ailesi olarak zorluklari asmak için dayanisma içerisinde olduklarini kaydeden Eris, 2020 yilinin ilk günlerinde çocuk oyun grubu dezenfeksiyon çalismasiyla Türkiye’de öncü olduklarini, yurdun dört bir yanindan belediyelerin çalismayla ilgili bilgi istedigini hatirlatti.

43 haftadir pazarlarda dezenfektan noktalari kuruluyor

Koronavirüs ile mücadelenin araliksiz sekilde sürdügünü, dezenfeksiyon çalismalarinin hiz kesmedigini kaydeden Eris, 43 haftadir kentteki pazaryerlerinde dezenfektan noktalarinin kuruldugunu belirtti. Pandemi sürecinde belediyeye ait vatandaslarin kiracisi oldugu toplam 229 isyerinin kapali kaldigini, Ödemis Belediyesi’nin kapali kalan süre kadar kira sözlesmelerini ücretsiz uzatarak, 245 bin 148 liralik kira gelirinden kiracilar lehine vazgeçtigini aktaran Eris, kira ödemelerinin ertelenmesi kararini alan ilk belediyelerden birinin Ödemis Belediyesi oldugunu söyledi.

Pandemi günlerinde Ödemis dayanismasi

Pandemi günlerinde dayanismanin en güzel örneklerinden biri olarak Ödemis Halk Egitimi Merkezi isbirligiyle Ödemisli kadinlarin gönüllü olup 160 bin adet maske diktigini söyleyen Eris, maskeye ihtiyaç duyulan dönemde maske dagitimlari gerçeklestirdiklerini anlatti.

Eris, pandemi sürecinde yasanan magduriyeti en aza indirmek üzere hayirseverlerin de destegiyle 2500 eve her gün sicak yemek destegi saglandigini belirtti. Covid-19 tedavilerine evde devam edilen vatandaslara basvurmalari durumunda sicak yemek ve meyve destegi sunuldugunu da hatirlatan Eris, pandemi günlerini dayanisma ve eksiksiz önlemlerle geride birakmak istediklerini söyledi.

Ödemis’in yardim eli deprem bölgelerinde

Eris, Elazig’da yasanan deprem sonrasi yardim elini ulastiran ilk belediyelerden birisinin Ödemis Belediyesi oldugunu, 30 Ekim’de Seferihisar açiklarinda meydana gelen depremin ardindan 11 Kasim’a kadar her gün Ödemislilerin yardimlarinin depremden etkilenen Bayrakli ve Seferihisar’a ulastirildigini aktardi. Eris, yardimlarin yani sira deprem bölgesinde yaralarin sarilmasi ve hasar tespiti çalismalari için personel ve araç destegi saglandigini da sözlerine ekledi.

2021 yili için projeler ve hedefler

2021 yilinda hayata geçirmek istedikleri projeleri de açiklayan Eris, Tanzim Satis Yeri projesinin ihalesinin gerçeklestirildigini, Ödemis Müzesi yanindaki çati sistemini degerlendirerek yöresel lezzetlerle olusturulacak Lezzet Çatisi projesi için ihaleye çikilacagini belirtti.

Yarbay Caddesi’nde zemin katinda Gündüz Çocuk Bakimevi de bulunacak bir Egitim Kompleksi’ni kente kazandiracaklarini belirten Eris, Gölcük Otel’in kalan insaatinin Izmir Büyüksehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi olarak tamamlanacagini ve Gölcük Yaylasi’ndaki konaklama tesisi sikintisinin ortadan kaldirilacagini açikladi. Eris, Gölcük Göl Kenari 3. Etap Rekreasyon Projesi’ni de Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirmeyi hedeflediklerini, Bozdag’da bulunan mülkiyeti belediyeye ait Bozdag Kasap Hali’nin de yine Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle konaklama ve gastronomi merkezine dönüstürülecegini belirtti.

Tarihi Birgi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Kalici Listesi’ne girmesi hedefi için kurumlarla isbirligi içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Eris, Birgi’de ve Bademli’de tarihi dokuyu koruyan sokak sagliklastirma projelerinin yeni etaplarla devam edecegini, Imam Birgivi ve çevresinin de düzenlenecegini açikladi.

“Degerli topraklara degerli hizmetler kazandirilacak”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Ödemis’te açikladigi Ikinci Cemre projeleri çerçevesinde Ödemis ve çevresinin atiksu aritma tesisleriyle donatilarak, degerli topraklara degerli hizmetlerin kazandirilacagini belirten Eris, Gölcük’ün aritma tesisi için yer tespitinin yapildigini, imar düzenlemesinin sürdügünü kaydetti. Eris, kirsal mahallelerin atiksu sorununa çözüm olacak Kaymakçi ve Yolüstü aritma tesisleri için kurum görüslerinin beklendigini paylasti. Bozdag, Biçakçi, Pirinççi ve Çayir atiksu aritma tesisleri için yer belirleme çalismalarinin devam ettigini ifade eden Eris, Baskan Tunç Soyer’in talimatlari dogrultusunda atiksu aritma tesislerinde aritilan suyun tarimsal sulamada degerlendirilerek büyük tasarruf saglanacagini vurguladi. Eris, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e katkilari için tesekkür etti.

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte sulama göleti projelerinden ilkinin Mendegüme bölgesinde uygulanacagini kaydeden Eris, etüt çalismalarinin devam ettigini bildirdi. 

Eris, kent merkezinde yagisli havalarda yasanan sikintilari sona erdirmek üzere 45 kilometrelik yagmur suyu sebeke insaatinin ihalesinin IZSU tarafindan 2021 yili içerisinde yapilacagini, bu çalismalar sonrasi kent genelindeki cadde ve sokaklarda ihtiyaç duyulan çalismalarin gerçeklestirilecegini belirtti. Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte kent trafigini rahatlatacak çalismalara imza atacaklarini söyleyen Eris, Hükümet Meydani’nda yeralti otopark projesinin ihale asamasina geldigini sözlerine ekledi. 

“Emek en yüce degerdir”

“Çalisma arkadaslarimizin ve ailelerinin mutlulugu hepimizin mutlulugu” diyen Baskan Eris, “Personel Limited Sirketi’nde çalisan mesai arkadaslarimiz aylik ortalama ücreti en az 3865 Lira olarak belirledigimiz Toplu Is Sözlesmesi örnek bir sözlesme oldu. Türkiye ölçeginde iyi bir sözlesme yaptigimizi düsünüyorum. Emek en yüce degerdir demeye devam ediyoruz” dedi.

Baskan Eris, “Biz 99 kardesiz demistik. Muhtarlar bizim yol arkadaslarimiz. Bundan sonra da daha güzel bir Ödemis için Belediye Meclisi Üyelerimiz ve Muhtarlarimizla bir arada olacagiz. Hayati kolaylastiran, hemsehrilerimizi yasadiklari yerlerde mutlu eden çalismalarimizla yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren muhtarlarimizla bölge bölge toplantilar yapacagiz. Hayati kolaylastirmak için imkanlarimizi en iyi sekilde degerlendirmeye devam edecegiz. Çalismalarimizda emegi ve katkisi olan siz degerli meclis üyelerimize, muhtarlarimiza ve tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —