Tarih: 15.06.2021 16:25

BASKAN FATIH GÜRBÜZ, CESUR BALIKÇILARA PLAKET VERDI

Facebook Twitter Linked-in

Baskan Fatih Gürbüz; ‘‘9 Nisan 2021 tarihinde egitim uçusu sirasinda kaza geçirerek Foça açiklarinda denize düsen kahraman pilotlarimizi kurtaran cesur balikçilarimiz Latif Beytorun ve Ayhan Kaya’ya Foça halki adina tesekkür plaketlerimizi sunduk. Balikçilarimizi, özveri ve cesaretleri için kutluyor, pilotlarimiza bir kere daha geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz.’’dedi.

Kaza bölgesine hizla ulasip pilotlari kurtardiklari için çok sevindiklerini belirten Latif Beytorun ve Ayhan Kaya, Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’e tesekkür etti.

9 Nisan 2021 tarihinde Izmir'in Çigli ilçesinde bulunan üsten kalkan askeri egitim uçagi saat 10.30 siralarinda Foça ilçesi Ingiliz Burnu açiklarinda motor arizasi sebebiyle düsmüstü. Kaza sirasinda firlatma mekanizmasini kullanan bir pilot parasütle atlayarak, digeri ise uçagi kontrollü bir sekilde denize indirerek kurtulmustu. Kazanin ardindan bölgede balikçilik yapan Latif Beytorun ve Ayhan Kaya, pilotlardan birini uçagin içerisinden çikararak, digerini ise parasütle atladigi bölgeye giderek kurtarmisti. Daha sonra balikçilar durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirerek pilotlarin ambulansa tasinmasina yardim etmisti. Sag olarak kurtulan pilotlardan Yarbay Hakan Eryilmaz ve Albay Ahmet Kendir’in saglik durumlarinin iyi oldugu ve birkaç güne taburcu olacaklari ögrenilmisti.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, Pilot Albay Ahmet Kendir ve Pilot Yarbay Hakan Eryilmaz’a 28 Mayis 2021 tarihinde geçmis olsun ziyaretinde bulunmustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —