Baskan Gümrükçü görme engelliler için kitap seslendirdi

Baskan Gümrükçü görme engelliler için kitap seslendirdi

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi kapsaminda Türkiye Görme Özürlüler Kitapligi'ni ziyaret ederek görme engelli vatandaslar için hazirlanan "Atatürk'ün Mirasi" isimli kitabi seslendirerek destek o

Herkes için esit ve yasanabilir bir kent yaratmak amaciyla engelli vatandaslara yönelik çalismalarin sürdürüldügü Çigli'de, farkindalik yaratacak bir uygulamaya daha imza atildi. Baskan Utku Gümrükçü, gerçeklestirdigi ziyarette Türkiye Görme Özürlüler Kitapligi yöneticileriyle bir araya gelerek is birligi içerisinde hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili fikir alisverisinde bulundu. Görüsme sonrasinda kitapliktan seçtigi "Atatürk'ün Mirasi" isimli kitabi, engelli bireyler için okudu. 

Baskan Gümrükçü: “Engelleri birlikte asacagiz”

Çigli'yi, tüm vatandaslarin esit, özgür ve destek almadan yasayabilecegi güvenli bir kent hüviyetine kavusturabilmek için çalismaya devam ettiklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, "Göreve gelir gelmez engelli bireylerimize yönelik hayata geçirecegimiz hizmet ve projeleri kurumsal ve sürdürülebilir kilmak adina 'Yerel Yönetimlerde Hak Temelli Engellilik Politikasi Çalistayi' düzenledik. 2020 yilinda ilçemizde ikamet eden görme engelli vatandaslarimiza 50 adet beyaz baston desteginde bulunduk. Belediyemize ait sosyal tesislerin menülerine Braille alfabesi ekledik. Son olarak da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi kapsaminda çok önemli islere imza atan Görme Özürlüler Kitapligi'ni ziyaret ettik. Birlikte yapilabilecek hizmetlerle ilgili degerlendirmelerde bulunduk. Kamu kurumlari, vakiflar ve halkimizla el ele vererek engelleri birlikte asacagiz” dedi.