BASKAN GÜRBÜZ, FOÇA'DAKI UÇAK KAZASINDAN KURTULAN PILOTLARI ZIYARET ETTI

Belediye Baskani Fatih Gürbüz, 9 Nisan 2021 tarihindeki egitim uçusu sirasinda Foça açiklarinda denize düserek kaza geçiren Pilot Albay Ahmet Kendir ve Pilot Yarbay Hakan Eryilmaz'a geçmis olsun ziyaretinde bulundu.

Güncel 28.05.2021 17:13:10 0
BASKAN GÜRBÜZ, FOÇA

Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Kaza haberi ile büyük endise yasamistik. Hemen ardindan durumlarinin sag salim oldugunu bilmek ve bugün iyilestiklerini görmek çok sevindirici. Degerli komutanlarimizi ilçemizde misafir etmekten onur duyariz. Onlarin nezdinde kahraman silahli kuvvetlerimizin tüm mensuplarina saygi ve sükranlarimi sunuyorum.’’dedi.

Düsen uçaga ilk Foçali balikçilar ulasmisti

9 Nisan 2021 Cuma günü Izmir’in Çigli’deki hava üssünden kalkan askeri egitim uçagi saat 10.30 siralarinda Foça ilçesi Ingiliz Burnu açiklarinda motor arizasi sebebiyle düsmüstü. Kaza sirasinda firlatma mekanizmasini kullanan bir pilot parasütle atlayarak, digeri ise uçagi kontrollü bir sekilde denize indirerek kurtulmustu.


Kazanin ardindan Foça’li balikçilar Latif Beytorun ve Ayhan Kaya, pilotlardan birini uçagin içerisinden çikararak, digerini ise parasütle atladigi bölgeye giderek kurtarmisti. Daha sonra balikçilar durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirerek pilotlarin ambulansa tasinmasina yardim etmisti.

Foça Belediye Meclisinin son toplantisinda kaza yapan pilotlari kurtaran balikçilar Latif Beytorun ve Ayhan Kaya’ya tesekkür plaketi verilmesi karari çikmisti.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °