Tarih: 11.01.2021 10:22

BASKAN ISIK'TAN IGC ZIYARETI

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Kent Konseyi Baskani Seniye Nazik Isik, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü sebebiyle Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Misket Dikmen’i IGC Karatas Basin Merkezi’nde ziyaret etti.

Ziyarette basin sektörü ve gazetecilerin durumu degerlendirildi, kent konseyi çalismalari hakkinda bilgi verildi. Ayrica 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü için Kent Konseyinin yaptigi basin açiklamasi Nazik Isik tarafindan Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Misket Dikmen’e sunuldu.

Çok Sesli Basin Demokrasinin Varligi ve Güvencesidir

Kent Konseyi Baskani Nazik Isik görüsmede, basin sektöründe son yillarda baskin hale gelen tek sesliligi elestirdi. Etkin bir basin, demokratik ve özgür bir yasam için çok sesli basina, ifade özgürlügüne ihtiyaç oldugunu vurguladi.

“Çok sesli, etkin, kisitlamalara maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen bir medyanin varligi, demokratik ve seffaf toplumun var ve sürdürülebilir olma sartidir. Toplumun dogru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkinin tam anlamiyla kullanilmasinda rolü olan önemli ve degerli bir güçtür. Bu gücün toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek ahlaki ve tarafsizlik ilkelerine uygun bir sekilde kullanilmasi, tüm kurumlar ve varliklar üzerinde, hepimiz adina bir denetim olusturur, demokrasinin gelismesine dogrudan katki yapar.” dedi.

Internet Gazeteciligi ve Görsel Medyaya Önem Verilmeli

Baskan Isik, çagin en önemli haber alma kaynaklarindan internet gazeteciligine dikkat çekti. Sansür ve baskidan uzak bir sekilde, dogru kaynaklarla haber akisinin saglanmasi ve ülkenin dünya basin özgürlügü siralamalarinda daha iyi siralarda yer almamiz gerektigini söyledi;

“Ülkemizin, iletisim teknolojilerindeki hizli gelismeye uyum saglayan yazili ve görsel basin, sosyal medya ve internet gazeteciligi alanlarinda dünyanin sayili ülkeleri arasinda yer almasini arzu ediyoruz. Basin çalisanlarinin sansür ve oto sansür arasina sikismis bir biçimde habercilik yapmaktan çiktigi, dünyada tutuklu gazeteciler siralamalarinda ön siralarda yer almadigimiz günler görmek istiyoruz.”

Gazeteciler Öncelikli Asi Grubunda Yer Almalidir

Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Misket Dikmen görüsmede tüm dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salgini nedeniyle gazetecilerin de riskli meslek gruplari içinde yer aldigini vurguladi. Ülkemizde uygulanacak asi çalismalarinda basin çalisanlarinin da öncelikli asi yapilacak gruplarda yer almasi gerektigini söyledi.

Kent Konseyi Baskani Nazik Isik;

“Biz 30 Ekim Izmir depreminde çadir alanlarinda 24 saat kesintisiz görev yapan gazetecileri gördükçe, çalisan gazetecilerin Covid-19 asisi yapilacak gruplar arasinda öncelikli olmalari gerektiginden emin olduk. Saglik Bakanligi’nin ve Cumhurbaskanligi’nin olusturacagi öncelikle asi olacaklar listesinde saglikçilar, belediye hizmetlerinde çalisanlar gibi çalisan gazetecileri de ön siralarda görmek istiyoruz.” diyerek görüs belirtti. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —