Tarih: 24.03.2021 21:50

Baskan Kostu, ilçede sevinçle karsilanan önemli bir karara imza atti

Facebook Twitter Linked-in

Bergama’da mevcut yapilasmanin oldugu alanlarda yapilacak olan yeni insaatlarda yüzde 40 uygulamasi, Imar Planlarinda Gelisme Alani olarak belirtilen bölgeler ve Koruma Amaçli Imar Plani’nin uygulanacagi alanlar hariç kaldirildi. Baskan Kostu, “Bu uygulama ile Bergama’miz sehir merkezinin önemli bir bölümünde insaat faaliyetleri hizlanmaya baslayacak” dedi.

Yeni insaat için yapilacak olan basvurular ardindan verilecek olan Imar Durumu’nda yüzde 40 sarti uygulanmayacak. Bunun yerine Taban Alani Katsayisi (TAKS) açikça belirlenmemis ancak ön, yan ve arka bahçe mesafeleri açikça belirlenmis meskûn konut adalarinda taban alaninda  %40 sarti aranmayacak olup taban alani planda belirtilen ön, yan ve arka bahçe mesafelerine göre belirlenecek. 

UYGULAMA MESKÛN (YERLESIK) KONUT ALANLARINI KAPSAYACAK 

Bu durumun mevcut yapilasmanin bulundugu yerlerde yapilacak olan yeni insaatlar için uygulanacagini ifade eden Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “Göreve geldigimiz ilk günden Imar ve Sehircilik Müdürlügümüzde mevcut olan birçok sorunu kanunlarin elverdigi sekilde vatandaslarimizin menfaatini gözeterek düzenlemeye çalisiyoruz. Göreve geldigimizde vatandaslarimizdan bize iletilen en önemli sikintilardan birisi de vatandaslarimiz arasinda “Yüzde 40” uygulamasi olarak bilinen bir durumdu. Bizde bu durumu masaya yatirip, neler yapabilecegimizi hassasiyetle arastirdik. Arastirmalarimiz ve yazismalarimizin sonucunda bu sikintiyi çözdük. Artik mevcut yapilasmanin oldugu bölgelerde özellikle sehir merkezimizde, Koruma amaçli Imar Plani ve Gelisme Konut Alanlari disinda kalan yerlerde yüzde 40 sartini aramayacagiz. 

BASKAN KOSTU; “BU KARARIMIZ ESKI YAPILARIN YERINE YENISININ YAPILABILMESINI HIZLANDIRACAK”

Ilçede sevinçle karsilanan bu yeni uygulamanin sehir merkezi içerisinde kentsel dönüsümü hizlandiracagina isaret eden Baskan Kostu, “Izmir’de yasanan ve canimizi acitan deprem ardindan sehir merkezimizde bulunan eski yapilarin yenilenmesi ve depreme dayanikli hale gelmesi için arayislarimiz devam ediyordu. Bu kararimizla yenilenecek olan yapilarda taban alan kayiplari olmadan insa faaliyetler devam edecek. Sehrimize hayirli olsun” dedi.  





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —