Baskan Mustafa Idug dördüncü pazaryerini açti

Baskan Mustafa Idug dördüncü pazaryerini açti

Baskan Mustafa Idug dördüncü pazaryerini açti

Sehit Kara Pilot Mehmet Ilker Karaman Pazaryeri Atatürk Mahallesi’nde hizmete girdi

Bornova Belediyesi Özkanlar Yeni Bornova Pazari, Ikinci El Araç Pazari ve Inönü Mahallesi Pazaryerleri’nin ardindan dördüncü pazaryerini Atatürk Mahallesi’nde açti. Bornovali Sehit Kara Pilot Yüzbasi Mehmet Ilker Karaman’in adini tasiyan pazaryeri törenle hizmete girdi.  Bornova Belediye Baskani Dr. Mustafa Idug, açilis kurdelesini Karaman Ailesi, Izmir Milletvekili Atila Sertel, Izmir Il Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Askin, Bornova Kaymakami Fatih Genel ve iki dönem Bornova Belediye Baskanligi yapan Dr. Sirri Aydogan ile birlikte kesti. Vatandaslar ve esnaf yeni pazaryerinin kurulmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

PAZAR YERI YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

96 tezgahli pazaryerinin açilisinda konusan Baskan Mustafa Idug, “Zeytindali operasyonunda sehit verdigimiz Kara Pilot Yüzbasi Mehmet Ilker Karaman’la birlikte vatan ugruna canlarini feda eden tüm sehitlerimizi ve Cumhuruyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygi ve minnetle aniyorum. Onlarin isimlerini böylesi tesislerde yasatmak bizim için onurdur. Pazaryeri sayimizi 2020 yili içerisinde 20’ye çikarmayi hedefliyoruz. Sirada Naldöken, Kandere ve Kizilay Mahallesi Pazar yerleri var. Yarim kalan ya da eksikleri olan tesisleri tam anlami ile hazir hale getirerek halkimizin kullanimina sunuyoruz. Pazar yerinin yer aldigi bu tesiste, 970 metrekarelik 3 katli alanda egitim ve kurslarin verilebilecegi alanlar olusturduk. Bu tesis ve yeni pazaryeri Bornovamiza hayirli olsun. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

MUSTAFA IDUG’U ALKISLIYORUM

Izmir Milletvekili Atila Sertel, Sehit Kara Pilot Yüzbasi Mehmet Ilker Karaman’i anarak basladigi konusmasinda, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin halktan topladiklari vergileri yeniden halka ulastirmak için olagan üstü çaba harcadiklarini belirterek, “Baskan Idug’un temizlik seferberliginde bir temizlik ordusunun yani sira is makineleri, kamyonlar ve çöp toplama araçlariyla kalici bir hizmete imza attiginin da tanigiyim. 44 yil önce geldigim Bornova, dogru ve güzel ellerde gelisip, büyüyor. Bu tesislerin kazandirilmasinda emek harcayan herkese çok tesekkür ediyorum. Mustafa Idug kardesimi yürekten alkisliyorum” diye konustu.

Yeni pazar yerinin Atatürk Mahallesi ve Bornova’ya hayirli olmasini dileyen Bornova Kaymakami Fatih Genel ise Bornova Belediyesi’ne tesekkür ederek, Sehidin Babasi  Ugur Karaman’la arasinda geçen konusmayi su sözlerle aktardi: “Babasi sehidimize soruyor; ‘Bu helikopterin parasütü var mi? ‘Yok babacim’ diyor. Babasi, “Tehlikeli degil mi?” dediginde: ‘Bu milletin parasiyla alinmis helikopteri havada tutamiyorsam onunla birlikte düserim’ diyor. Bu vatanda özgürce yasiyorsak sehitlerimizin sayesindedir. Kahraman sehidimizin adinin yasatilacagi bu güzel tesisin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

ESNAF VE VATANDASTAN TESEKKÜR

Atatürk Mahallesi Muhtari Pakize Namdar, mahallelerinin giderek gelistigini belirterek önemli bir ihtiyaçlarinin daha karsilandigini söyledi. Izmir Pazarcilar Dernegi Baskani Faysal Acar, pazarci esnafi ve vatandaslar da yeni pazaryeri için Baskan Idug’a ve Bornova Belediyesi’ne tesekkür etti.

7.080 METREKARELIK TESIS

Toplam 7.080 metrekarelik alanda iki bloktan olusan Sehit Kara Pilot Yüzbasi Mehmet Ilker Karaman Sosyal Tesisleri’nin 970 metrekarelik A blogunda 250 kisilik çok amaçli salon, fitness salonu, kütüphane ve kafeterya bulunuyor. B blokta ise 1.700 metrerakelik alanda 96 tezgahli pazar yeri ile park ve çocuk oyun alani yer aliyor.