BASKAN PEHLIVAN'IN YENI HEDEFI: 'BARAJ'

"Ankara'yi mesken tutacagim"

Yerel 3.07.2021 10:42:42 0
BASKAN PEHLIVAN

Menemen’in ciddi bir susuzluk sorunu yasadigini belirten Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Ilçemize bir baraj kazandirmak istiyoruz. Bu hayalimizi gerçeklestirmek için Ankara'yi mesken tutacagim” dedi.

Menemen Belediyesi Temmuz ayi olagan Meclis oturumu, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan yönetiminde Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklesti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Millet Ittifaki’nin grup baskan vekilleri kurakliga dikkat çekerken, belediyeden tedbirlerin artirilmasini talep etti. 

Konuyla ilgili konusan Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Menemen’in bereketli ovasina bir baraj kazandirmak için Tarim ve Orman Bakanligi ile görüsmeler yaptiklarini müjdeledi. 

Kurakligin tüm ülkemiz için bir sikinti olusturduguna dikkat çeken Baskan Vekili Pehlivan, “Menemen Ovamizin sulamasi biliyorsunuz ki 140 kilometre uzakliktaki Gölmarmara’dan saglaniyor. Gölmarmara’dan suyun buraya gelmesi sikintili olabiliyor.  Özellikle kuraklik yasanan senelerde bu sikinti daha ciddi boyutlara çikabiliyordu. Bu sene de ciddi bir kuraklik var” dedi. 

‘CAN SUYU OLACAK’

Ekibiyle birlikte Menemen için çok güzel projeleri oldugunu ifade eden Baskan Vekili Pehlivan, “Ilçemize bir baraj kazandirmak gibi bir hayalimiz var. Degirmendere’den Karagöl’e kadar uzanan bir havzamiz var. Sayin Tarim ve Orman Bakanimizin bize yaptigi ziyaret sirasinda bu alanda bir baraj yapilmasi için bir sunum gerçeklestirdik. Talimatlari sonucu Devlet Su Isleri Müdürümüz ve genel müdürümüz konuyla ilgili yakindan ilgileniyor. Önümüzdeki hafta da yapmayi düsündügümüz barajla ilgili yerinde bir inceleme bulunacagiz. Bürokratlarimiz bu projemizle ilgili çok hizli çalisiyor. Devlet Su Isleri Bölge Müdürümüz, havzada yillik 5-6 milyon küp su depolanabilecegini iletti. Benim iddiam daha da fazla olacagi yönünde… Insallah Rabbim Menemenimize bir baraj kazandirmayi nasip eder. Barajimizin yapilmasi için bir çiftçi evladi olarak Ankara’da mesken tutacagim. Insallah ovamiza can suyu getirecegiz. Bu konuda parti yöneticilerimizle, bakanlarimizla, milletvekillerimizle gerekli tüm çalismalari yapacagiz” diye konustu.





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °