Tarih: 31.03.2021 12:24

BASKAN SANDAL, 'VATANDASIMIZA YAKINDA MÜJDEYI VERECEGIZ'

Facebook Twitter Linked-in

Büyüksehir Belediyemizle de görüstük ve konu inceleme asamasinda. Çok yakinda vatandasimiza müjdeli haberi verecegiz" dedi. Baskan Sandal, "Her zaman vatandasin yanindayiz ve ayni tavirdayiz" diye kaydetti.

TEIAS tarafindan yapilan ve kamuoyunda tartismalara neden olan Adalet Mahallesi'ndeki trafo yeri için yeni bir alan bulan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, vatandaslara müjde vermeye hazirlaniyor. Bu kapsamda Baskan Sandal, Izmir Barosu Baskani Özkan Yücel, vatandaslar adina Avukat Arif Ali Cangi, Tabipler Odasi, Elektrik Mühendisleri Odasi, Mimarlar Odasi, Çevre Mühendisleri Odasi, Sehir Plancilari Odasi, Insaat Mühendisleri Odasi temsilcileri ve belediye bürokratlariyla yeniden bir araya gelerek, fikir alisverisinde bulundu.

HER ZAMAN VATANDASIMIZIN YANINDAYIZ

Baskan Sandal, "Adalet Mahallesi'nde yerlesim yerlerine çok yakin mesafede TEIAS tarafindan insasina baslanan trafo merkezini baska bir alana tasimakla ilgili yogun mesai harciyoruz. Trafonun tasinmasi için yeni bir alan bulduk ve Büyüksehir Belediyemiz gerekli incelemeleri yapiyor. Yakin zamanda vatandasimizi bu trafo sorunundan kurtaracagiz. Ilgili firma ile de yaptigimiz görüsmede yeni bir yer bulunmasi durumunda trafonun tasinmasiyla ilgili bir niyet olustu. Biz meseleye insani boyutuyla bakiyoruz. Ortada toplumu ilgilendiren ve toplum sagligini konu alan bir durum var. Hedefimiz, vatandaslarimizin bir an önce bu sikintidan kurtulmalarini saglamak. Bu konuda da nasil bir fedakarlik yapilmasi gerekiyorsa onu yapiyoruz. Her zaman vatandasimizin yaninda ve onlarla ayni tavirdayiz" diye konustu.

TOPLUM SAGLIGI SÖZ KONUSU

Izmir Barosu Baskani Özkan Yücel, “Burada önemli olan toplum sagligini tehdit eden konunun varligi, bu konuda odalarin ne dedigi ve alinan ortak karar. Vatandaslari rahatsiz eden ve sagliklariyla ilgili sorun olusturan konularda biz gerekeni yapariz. Çünkü burada saglik riski var “dedi. Tabipler Odasi temsilcisi Dr. Tugrul Sahbaz, “Elektromanyetik dalgalar insan sagligi açisindan uluslararasi kanser arastirma ajansina göre süpheli kanserojenler olarak kabul edilir. Bu durumla ilgili vatandasa elektromanyetik radyasyonun zararlari ve etkileriyle ilgili bir çalisma yapmali ve anlatmaliyiz. Sürecin bir parçasi olarak bunu ele almaliyiz” dedi. Çevreci Avukat Arif Ali Cangi, “Konuyla ilgili valilikle iletisim halindeyiz. Verdigimiz dilekçelerden gelecek sonuca göre bir yol izlemek mümkün olabilecek. ÇED raporunun gerekliligi ile ilgili girisimlerimiz oldu. Yönetmelikte trafo merkezi altyapi basligi altinda geçiyor ancak burasi resmi hizmet alani olmasina ragmen trafo yapiliyor. Bununla ilgili de çalismalarimiz sürüyor” diye belirtti.

YÜKSEK FREKANSLAR RISK YARATIR

Toplantiya katilan meslek odasi temsilcilerinden Elektrik Mühendisleri Odasi Baskan Yardimcisi Avni Gürbüz, "Yüksek frekansli hatlar olan yerlerde bu tür projelerin riskli olarak adlandirildigini ancak günlük yasamda kullanilan birçok teknolojik ürünün de tehlikeli oldugunu vurgulayarak, "Vatandaslar çok hakli ve trafonun yerlesim yerlerinden uzak bir yere tasinmasi en uygun sonuç olacaktir" dedi. Sürecin en basindan dogru planlanmasi gerektigini ifade eden Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Sube Baskani Helin Inay Kinay, "Bundan sonra yapilacak yerlerde de ayni sorunun yasanmamasi için tüm etkenler detaylariyla ele alinip bir yol belirlemekte fayda var. Kentin ihtiyaçlarinin neler oldugu, nerelerde olabilecegi, hangi kosullarda olabilecegi, yer seçimleri gibi düzenlemelerin nasil yapilmasi gerektigi en bastan planlanmasi gereken konular" dedi. Mimarlar Odasi temsilcisi Merve Sariçelik, "Odalarla birlikte hareket ederek, ortak akilla sorunun çözümü için çalisacaklarini belirtti. Toplantiya katilmaktan ve çözümün bir parçasi olmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Sehir Plancilari Odasi temsilcisi Ezgi Dere ise, kentin yapisinin bozulmadan vatandasin beklentilerinin karsilandigi bir çözümün bundan sonraki isler için de örnek teskil edebilecegini ifade etti.

 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —