BASKAN SANDAL'DAN BASARILI SPORCULARA MADALYA

BASKAN SANDAL

Bayrakli Belediyesi, Aerobik Jimnastik Izmir il yarismasina ev sahipligi yapti. Izmir ve çevresinden 67 sporcunun katildigi müsabakalarda dereceye girenler ödüllerini Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal'in elinden aldi.

Baskan Sandal, "Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayrakli vizyon projemizle dünya çocuklari ve gençleri Bayrakli'da bulusacak. Bilim, kültür, sanat, spor festivalleri düzenleyecegiz. Sporcularimizin her zaman yaninda olacagiz. Tüm katilimcilarimizi kutluyorum" dedi. 

Aerobik Jimnastik Izmir Il Yarismasi, Bayrakli Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçeklestirildi. 8 takimin 67 sporcuyla katildigi müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu. 4 kategoride düzenlenen yarismaya 7-8, 9-11, 12-14 ve 15-17 yas grubundan sporcular katildi. Cimnastik Federasyonu izniyle Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi'nin ev sahipligindeki karsilasmalarda, Izmir Elit Jimnastik Spor Kulübü Dernegi, Kolektif Jimnastik Kulübü Dernegi, Karsiyaka Koleji Spor Kulübü Dernegi, Estetik Jimnastik Spor Kulübü Dernegi, Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü Dernegi, Aydin Zeygym Stüdyo Spor Kulübü Dernegi, Kolektif Spor Kulübü Dernegi'nden sporcular sampiyonluk için kiyasiya yaristi. Sporcular parke üzerinde becerilerini sergilerken aileleri de tribünden onlara destek verdi. Etkinlik sonunda dereceye girenlere madalya ve Türkiye Cimnastik Federasyonu hakemlerine Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal plaket takdim etti. Türkiye Cimnastik Federasyonu milli hakemi ve ayni zamanda Türkiye Cimnastik Federasyonu Teknik Komite Baskani Bahadir Uygur da, desteklerinden dolayi Baskan Sandal'a tesekkür plaketi verdi. 

DÜNYA ÇOCUKLARI VE GENÇLERI BAYRAKLI'DA BULUSACAK

Baskan Sandal, etkinlikte yaptigi konusmada, "Biz Dünya Çocuk Ve Gençlik Kenti Bayrakli projemizi kültürel ve tarihsel mirasimiza sahip çikmak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çikmak, 19 Mayis ve 23 Nisan'i referans alarak Bayrakli'yi marka bir kent yapmak için tasarladik ve bu süreç içinde temellerini atacagiz. Bundan sonra da dünyanin dört bir yanindan gelecek çocuklar, Bayrakli'da bulusacak. Hayallerini, umutlarini, projelerini, gelecege dair beklentilerini söyleyecekler. Bayrakli'da dünya çocuklari ve gençleriyle birlikte bilim, kültür, sanat, spor festivalleri düzenleyecegiz. Bu nedenle bugün böyle bir etkinlige ev sahipligi yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Emegi geçen herkesi kutluyorum" dedi.

PANDEMI SÜRECINDE BAYRAKLI'DA EZBER BOZULDU

Türkiye Cimnastik Federasyonu Teknik Komite Baskani Bahadir Uygur, "Pandemi sürecinde bu kadar hareketsiz hayata alismisken bu ezberi bozan ve bize katki saglayan Baskan Sandal ve ekibine tesekkür ederim. Pandemi sürecinde birçok yarisma ertelendi veya iptal edildi. Ama sporcularin aktif kalabilmesi için kendi bölgelerinde yarisma izni verilmesiyle yarismalarin ilki Izmir'de yapildi. Tüm emegi geçenlere spora desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum" diye konustu.

AVRUPA SAMPIYONUNDAN GELECEGIN SPORCULARINA ÖVGÜ

Artistik Jimnastik Avrupa Sampiyonu Ferhat Arican da sporcularin pandemi dolayisiyla zor günler geçirdigini belirterek, çok önemli bir etkinlikte gelecegin basarili sporcularini bir araya getiren Bayrakli Belediyesi ve Cimnastik Federasyonu, takimlar ve ailelere tesekkür etti. Dünya jimnastik literatüründe kendi adina tescilli 3 hareketi olan ilk sporcu olma basarisini gösteren Arican, tüm sporculara basarilar diledi.

SPORA HIZMETE HER ZAMAN HAZIRIZ

Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi  Baskani hamza Isik ise, "Pandemi, gençlerimizi ve çocuklarimizi daha çok etkiledi. Evlere kapanmak zorunda kaldilar. Hepimiz ayni sikintilari yasiyoruz. Ümit ediyorum bu yarisma bir nebze de olsa çocuklarimiz için yeni dönemin bir baslangici olur. Bu tür yarismalara her türlü hizmeti vermeye haziriz" diye kaydetti. 

SAMPIYONLAR BELLI OLDU

Yarismanin 7-8 yas grubu trio kategorisinde Kolektif Jimnastik Spor Kulübü dördüncü, Karsiyaka Koleji Spor Kulübü üçüncü oldu. Ikinci ve birinci ise Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takimindan çikti. Çiftli  kategoride de Bayrakli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinciligi elde etti. 

9-11 yas grubu trio kategorisinde Kolektif Spor Kulübü dördüncü, Aydin Zeygm Stüdyo Kulübü üçüncü, Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Kolektif Spor Kulübü birincilik kürsüsünde madalya sahibi oldu. Tekli kategoride Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü dördüncülügü, Aydin Zeygym Stüdyo üçüncülügü ve ikinciligi kazanirken, birincilik kürsüsüne çikan takim Kolektif Spor Kulübü oldu.

 12-14 yas tekli kategoride Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 4'üncülügü, 2'nciligi ve birinciligi elde etti. Karsiyaka Koleji ise bu kategoride 3'üncü oldu. Bu yas gurubu trio kategorisinde Kolektif Spor Kulübü 3'üncü, Kolektif Spor Kulübü 2'nci, Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 1'inci oldu.

15-17 yas grubunda ise Bayrakli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi 2'ncilik ve birincilik kürsüsünde madalyanin sahibi oldu.