BASKAN SANDAL'DAN ESNAFA 4.5 MILYON LIRALIK DESTEK

Bayrakli Belediyesi Meclisinde alinan kararlar kapsaminda ilçe sinirlari içinde yer alan ve pandemi sürecinde dükkanlari kapali kalan esnaftan kati atik, çevre temizligi ile ilan ve reklam vergileri alinmayacak.

Gündem 30.03.2021 17:17:21 0
BASKAN SANDAL

Öte yandan yiyecek-içecek agirlikli hizmet veren kafe gibi isletmelere de gida paketi ve 500’er lira nakdi yardim yapilacak. Toplam 3 bin 106 esnafi kapsayacak uygulama kapsaminda 4 milyon 445 bin liralik destekte bulunulacak. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, zor günler geçiren esnafin hiçbir zaman yalniz olmadigini, imkanlar dahilinde her zaman yanlarinda olduklarini belirtti.

Pandemi boyunca ilçe sakinlerinin temel ihtiyaçlari noktasinda imkanlar dahilinde her konuda destek vererek, kimseyi yalniz birakmayan Baskan Sandal, zorlu sürecin dayanismayla atlatilacagini bir kez daha vurguladi.

ISLETMELERE GIDA PAKETI VE NAKDI YARDIM

Bayrakli Belediyesince Koronavirüs tedbirleri kapsaminda Bayrakli'da faaliyetlerini durduran veya ara veren kiraathane, çay ocagi, internet kafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek satisi yapan 362 isletme sahibine gida paketi, isletme basina 500'er lira olmak üzere toplam 253 bin 400 lira nakdi destekte bulunulacak.

VERGILER ALINMAYACAK

Ayrica yine salgin tedbirleri kapsaminda faaliyetlerine belirli süre ara verilmis olan umuma açik istirahat ve eglence yerleri, lokanta, restoran, paket servisi yapmayan pastane, birahane, kiraathane, kirbahçesi, dernek lokali, çay bahçesi, kuaför, berber, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, spor salonlari, sinema salonlari, lunapark, internet ve oyun salonu, bilardo ve nargile salonlari gibi  toplam bin 468 isyerinin kapali oldugu sürelerde kati atik bedelleri ile basvuruda bulunmalari  halinde kapali bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergileri alinmayacak. Bu çerçevede bin 468 esnafa toplam 3 milyon 945 bin liralik destek saglanacak.

BIN 276 PAZARCIYA TAHSIS ÜCRETI DESTEGI

Öte yandan pazar yerlerinde giyim ve oyuncak,  züccaciye, süs esyasi, çanta vb. tezgahi bulunanlar ile hafta sonu sokaga çikma yasaklari nedeniyle tezgahlarini açamayan toplam bin 276 pazarcinin, tezgahlarini açmadigi sürelerde pazar yeri tahsis ücretleri alinmayacak. Devlet okullari, özel okullar, ana sinif ve anaokullari, ögrenci yurtlari  ile bu yerlerde faaliyet gösteren kantin isletmelerinin kapali oldugu  sürelerde de isyerlerinin  kati atik bedelleri ile ayrica basvuruda bulunmalari halinde, kapali bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergileri tahsil edilmeyecek. Bin 276 pazarciyi kapsayan uygulamada 257 bin 60 liralik destekte bulunulacak. Bayrakli Belediyesi Meclis Toplantisi mart ayi oturumlarinda gündeme gelen ve esnafa yaklasik 4.5 milyon liralik destegi içeren maddeler oy birligiyle kabul edildi.





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °