Baskan Serkan Acar ve Kaymakam Ömer Karaman'dan Proje Alanlarina Ziyaret

Baskan Serkan Acar ve Kaymakam Ömer Karaman

Aliaga Belediyesi'nden Türkiye'ye Örnek Olacak "Hayvan Bakimevi ve Yasam Alani”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Güzelhisar Mahallesi’nde Aliaga Belediyesi tarafindan projelendirilen “Güzelhisar Sosyal Tesisleri”ne ziyarette bulundu. 

Yapimi devam eden tesiste çalismalari yerinde inceleyen Baskan Serkan Acar ve Kaymakam Ömer Karaman’a Aliaga Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Güzelhisar Mahalle Muhtari Sehavet Kandemir ile Belediye Bürokratlari eslik etti. Kaymakam Ömer Karaman, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nin tamamlanmasiyla birlikte Aliaga’nin doga ile iç içe çok önemli bir mekana kavusacagini ifade etti.  


GÜZELHISAR TURIZM IÇIN GÜN SAYIYOR

4 bin 860 metrekare proje alaninda faaliyete geçecek olan tesiste tas kaplama imalati tamamlandi. Ahsap yürüyüs yollarinin yapimi, kamelyalarin montaji, çocuk oyun guruplarinin montaji ve peyzaj düzenleme gibi çesitli çalismalarin büyük bölümü tamamlandi. Projenin bütünlügünü saglamak için mahalle girisinden itibaren baslayan peyzaj düzenleme, istinat duvarlarinin yapimi ve otopark alanlari yapimi gibi ilave isler ise hizla sürüyor.

DOGA ILE IÇ IÇE GÜNÜBIRLIK TURIZM

Güzelhisar Sosyal Tesisleri, hizmete açildiginda 410 metrekarelik ahsap seyir terasi, 550 metrekare açik ve kapali alana sahip kafe ve restoran, Güzelhisar Köyü Yöresel Ürün Satis Stantlari, Güzelhisar’in yöresel lezzetlerinden olan gözleme ve tandirin servis edilecegi açik hava pisirme alanlari, manzaraya hâkim noktalarda yaz-kis kullanima uygun 180 metrekare açilir-kapanir camekanlar, ebeveynleri ile gelen çocuklarin özgürce vakit geçirebilecegi 180 metrekare açik hava Çocuk Aktivite Alani, özel organizasyonlar için rezervasyon yapilabilecek açilir-kapanir localar, mescit ve otopark alanlari ile Izmirlilerin vazgeçilmez adresi olacak.

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve Aliaga Kaymakami Ömer Karaman tesis ziyaretin ardindan mahalle içerisinde de kisa bir gezinti yaptiktan sonra Aliaga Belediyesi ve SOCAR Türkiye istiraki PETKIM’in sosyal yatirim destegi ile hayata geçirilen “Hayvan Bakimevi ve Yasam Alani”ndaki çalismalari inceledi. 

TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK

“Hayvan Bakimevi ve Yasam Alani”; yesili, yürüyüs parkurlari, sosyal yasam alanlari ve daha birçok özelligi ile Türkiye’ye örnek olacak. Açik ve kapali hayvan barinaklari, hayvan tibbi müdahale binasi, acil servis ve veteriner hekim hizmet binasinin modernizasyonlarinin yapildigi projede peyzaj çalismalari tüm hiziyla sürüyor. 

SEVIMLI DOSTLAR ILE HAYVANSEVERLERIN MODERN BULUSMA NOKTASI

Toplamda 20.750 metrekarelik alanda kurulu olan “Hayvan Bakimevi ve Yasam Alani”nin çalismalar tamamlandiginda 19.250 metrekarelik kismi peyzaj çalismalariyla yemyesil bir hale gelecek. Tesis içinde 1.500 metrekarelik Köpek Parki, 125 metre uzunluga sahip islah edilmis dere, 550 metre uzunlugunda Serbest Yürüyüs Parkuru, yaklasik 3.000 metrekare alanda “Barinak Korulugu” ile otopark alanlari yer alacak. Tesisi ziyarete gelen 7’den 77’ye tüm misafirler, insa edilecek “Kedi Kasabasi” ve “Köpek Kasabasi” sayesinde bakimi yapilmis sahipsiz kedi ve köpek yavrulari ile keyifli anlar yasayacak. Tesis, Hayvan Bakimevi’nden de öte sevimli dostlar ile hayvanseverlerin bir araya gelerek mutlu anlar yasadigi bir sosyal yasam merkezi olacak.