Tarih: 15.03.2022 12:23

BASKAN SERKAN ACAR'DAN BATTI ÇIKTI MÜJDESI

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, uzun süredir gündemde olan Izmir – Çanakkale karayolunun Aliaga merkezi geçisindeki eski garaj mevkiinde kamuoyunda “Batti Çikti” olarak bilinen Aliaga Sehir Merkezi Farkli Seviyeli Kavsagi projesinin bu yil yapilacagini açikladi.

IZBAN BERGAMA HATTININ ESKI ETÜT PROJESININ ALIAGA BÖLÜMÜ IPTAL

Aliaga Belediyesi, IZBAN’in Aliaga’dan Bergama’ya kadar uzatilacak hatti için TCDD Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan ilk etüt projeye hattin Aliaga’yi ikiye bölerek Aliaga kent yerlesimini ve karayolu trafigini olumsuz etkileyecegi gerekçesiyle itiraz etti. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in yogun girisimleriyle proje revize edildi. Proje için Aliaga kesimi için Ulastirma Ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü tarafindan alternatif 1/5000 ölçekli plan – profil çalismasi yapildi.


DEMIRYOLU HATTI ALIAGA GEÇISI YERALTINA ALINDI

Projenin yeni etüt çalismasi ile IZBAN Bergama hattinin Aliaga geçisi yer altina alindi. Demiryolu hattinin yer altina alinmasiyla birlikte Aliaga Belediyesi’nin uzun süredir yapmak istedigi Eski Garaj mevkii modern batti çikti ve kavsak düzenlemesinin önü açildi. Baskan Serkan Acar, Kamuoyunda “Batti Çikti” olarak bilinen Aliaga Sehir Merkezi Farkli Seviyeli Kavsagi Projesinin bu yil içinde Aliaga Belediyesi tarafindan yapilacagini açikladi.

BASKAN SERKAN ACAR BATTI- ÇIKTI MÜJDESINI VERDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Izmir Il Baskanligi’nin Aliaga’da düzenledigi ‘Adim Adim 2023, Ilçe Anlatma ve Aydinlatma Toplantisi’nda konusan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliagalilarin uzun süredir bekledigi Batti-Çikti projesi ile ilgili müjdeyi verdi. Baskan Serkan Acar, “Nasil ki 200 yatakli Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesini yapmak için elimizi tasin altina koyduk, batti çiktiyi da yapmaya adayiz” dedi.


SEHRIN BÖLÜNMESINI ISTEMEDIK, ESKI PROJE IPTAL EDILDI

Aliaga Çanakkale yolu Eski Garaj Mevkii’ne Batti-Çikti yapilmasi konusunda uzun zamandir büyük ugraslar verdiklerini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “2012 yilinda Aliaga’dan Bergama’ya uzanan bir demir yolu hatti projesi hazirlandi. Bu proje sehrimizin iki yanini koca bir duvarla ayiran bir proje oldugundan itirazimizi yaptik. Proje Tüpras kavsagini, Fevzi Pasa Caddesi’ni ve Güzelhisar yolunu kapatiyordu. Sehrimize zarar verecegini düsündügümüz proje yaptigimiz itirazlar sonucunda yaklasik bir buçuk ay önce iptal edildi” dedi.

“BATTI ÇIKTIYI BU YIL ALIAGAMIZA KAZANDIRMAK ISTIYORUZ”

Aliaga’yi ikiye bölecek demir yolu hattinin iptal edilmesinden sonra batti çikti projesinin de önünün açildigini ifade eden Baskan Serkan Acar, “Yeniden projelendirilen demir yolu hatti Siteler Mahallesi’nden baslayarak sehri ikiye bölmeyecek sekilde yerin yaklasik 25 metre altindan gidecek. Bu durum Karayollarinin batti çiktisinin da önünü açmis oldu. Belediye olarak Karayollari Genel Müdürlügümüze basvurduk. Nasil ki 200 yatakli Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesini yapmak için elimizi tasin altina koyduk, batti çiktiyi da yapmaya adayiz. Protokol ile devir islemleri tamamlandiktan sonra bu yil içerisinde batti çiktiyi Aliagamiza kazandirmak istiyoruz” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —