Tarih: 12.05.2022 18:42

BASKAN SOYER: 'KURTULUS REÇETESI SIZSINIZ'

Facebook Twitter Linked-in


Türkiye Meclis Üyeleri Birligi, 'Yerel Yönetimler Çalistayi' ile 'Türkiye Bulusmasi' hazirlik toplantisinda Baskan Soyer, “Kurtarici biziz kurtarilacak biziz. Kurtulus reçetesi sizsiniz” dedi.

Alaninda ülkenin en büyük yerel yönetimler STK'si Türkiye Meclis Üyeleri Birligi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi isbirliginde gerçeklestirilecek 'Yerel Yönetimler Çalistayi' ile 'Türkiye Bulusmasi' hazirlik toplantisi Havagazi Fabrikasi'nda gerçeklesti.  "Ilk defa çok ses çok nefes çok renk olan bir toplantidayim" diyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Yerel Yönetimler ile Türkiye bulusmasinin yapilmasi gerektigini ifade ederek, destegini açikladi.

IKI ZIRVE IZMIR'DE YAPILACAK

Iki zirveye birlikte ev sahipligi yapmaya hazirlanan Türkiye Meclis Üyeleri Birligi Genel Baskani Yalçin Kocabiyik, “Birligimiz alanindaki en büyük sivil toplum kurulusu oldu. Bu büyük olusumun üyelerine Izmir’de ev sahipligi yapacagiz. ‘Yerel Yönetimler Çalistayi’ ve ‘Türkiye Bulusmasi’ni kentimizde gerçeklestirecegiz. Türkiye Meclis Üyeleri Birligimizin örgütlendigi 72 il 398 ilçedeki belediye baskanlari, grup baskan vekilleri, belediye meclis üyelerini Izmir’de bir araya getirecegiz. Türkiye’nin yerel hafizalari tek çati altinda olacak. Bu iki önemli organizasyonu Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile birlikte gerçeklestirecegiz. Bu yil gerçeklestirme hedefimde oldugumuz iki organizasyondan çikacak sonuç bildirgesi önemli bir tecrübe ve bilgi paylasimi olacak”dedi.

Genel Baskan Yalçin, “Bir araya gelirken kirmizi noktalarimiz vazgeçilmezlerimiz var. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ü tanimasi ve sevmesi gerektigini söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne ilelebet sahip çikmasini söylüyoruz. Vatan dedigimiz zaman duracak diyoruz, bayraga saygi, ezani duydugunuz zaman saygi diyoruz. Bireysel çikarlar disinda toplumun yararina ise anlasamayacagimiz hiçbir sey yok" diye konustu.

'KURTULUS REÇETISI SIZSINIZ'

Konusmasinda 'demokrasi' vurgusu yapan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, "Seçim kampanyamda, çok ses çok renk çok nefes demistim. Ilk defa çok renk çok ses olan bir yerdeyim. Buna emin olun bu benim hayatimdaki en önemli tespittir. Kastettigim sey demokrasidir. Türkiye'nin birçok yerinde tek adam ve popülist iktidarlara karsi elimizde olan demokrasidir, baska elimizde olan bir sey yoktur. Bir kent refah üretiyorsa onun en güçlü seyidir demokrasi. O olmazsa tek bir kisiyi zengin ederseniz. Dünyanin her yerinde oligarklar var. Türkiye'de de var. Oligarklar demokrasinin eksildigi yerde onu alir. Demokrasi eksikliginde güç kazanir. Çok renk çok ses çok nefes bu demektir. Türkiye'nin en çok ihtiyaç duydugu sey demokrasidir. Bugün siyaset çok sig bir alana hapsoldu. Türk toplumunun çok seslerini temsilden çok uzagiz, yaptiklari siyasi anlasmalar rekabet Türkiye'nin renklerini seslerini içermekten çok uzak. Biz genis paydalarda bulusan insanlariz. Ne yazik ki o siyaset bizi bu alanlara hapsetmek istiyor. O nedenle STK'larin önemi ve sizin varliginiz toplumun önündeki en büyük umut. O umut biziz, sizsiniz. Biz birbirimizi duyup, dinlemeyi, farkliliklarla beraber ayni kahvalti sofrasina oturmaya, birbirimizi anlamaya hosgörü göstermeye muhtaciz. Bugün sikâyet ettigimiz ne varsa bunlardan kurtulus reçetesi sizsiniz. Hiçbir yerden kurtulus gelmeyecek biz kendimizi kurtaracagiz. Kurtarici, biziz kurtarilacak olanda biziz" dedi.


'TÜM TÜRKIYE'YE ISIK OLACAGIZ'

"Cumhuriyetin 100. yilindayiz. Koca Cumhuriyet bir çinar. 2. yüz yila demokrasi ile girmek lazim" diyen Baskan Soyer, "Cumhuriyeti taçlandiracak sey demokrasidir. Bu toplum en çok ona layiktir. Biz hiçbirimiz bu seviyede bir hayati hak etmiyoruz. Hepimiz çok daha fazlasina layigiz. Bunun baska bir reçetesi yok. Tek kurtulus demokrasi. Yalçin beyin bahsettigi degerler ezan, bayrak ve vatan bunlarinda reçetesi demokrasi. Bunlari da korumanin yolu demokrasiden geçiyor. Sadece Türkiye degil özellikle Izmir her türlü sikintiyi yasadi. Deprem, tsunami, ekonomik kriz... Kökleri çok derinde olan Izmir. En çok demokrasiyi sahiplenen sehir Izmir. Avrupa Komisyonu Izmir'e en büyük Avrupa ödülünü verdi. Degerlerini en çok sahiplenen sehir ödülünü verdi. Anadolu'yu aydinlatacak yer de Izmir. Yaptiginiz hiçbir seyi Izmir ile sinirli olmadigini hatirlatmak istiyorum. Tüm Türkiye'ye isik olacak. Kaldigimiz yerden devam edecegiz. 2019 Ekim'de bunlari konusmustuk. Aradaki bu kesinti kimseyi umutsuzluga sürüklemedi. Kaldigimiz yerden devam edecegiz. Ben size inaniyorum ve desteklemeye devam edecegim. Ben Türk umudunuzun farkli seslerin konusulabildigi toplanti olduguna inaniyorum. O nedenle size inaniyorum. Bu bulusmayi da ne zaman isterseniz yapariz" ifadelerini kullandi.

'EN BÜYÜK STK’SI OLDU'

Türkiye Meclis Üyeleri Birligi Genel Baskan Yardimcisi Zerrin Ak birligin örgütlenmesi ve çalismalari hakkinda su bilgiyi verdi, “Türkiye Meclis Üyeleri Birligi 1997 yilinda Konak Belediye Meclis Üyeleri Dernegi olarak kuruldu. Önce Izmir’in ilçelerinde, ardindan Ege Bölgesi’nde örgütlendi. 2014 yilinda Belediye Baskanlari, Il Genel Meclis Üyeleri’ni de bünyesine alarak Türkiye’nin 72 ilinde 398 ilçesinde temsilcileri olan Türkiye’nin en büyük yerel yönetimler STK’si haline geldi.”


SOYER'E SÜRPRIZ DOGUM GÜNÜ KUTLAMASI

Izmir siyasetinin önemli isimlerinin katildigi toplantida, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in dogum günü de kutlandi.  Toplantinin sonunda Birlige yeni katilan isimlerden Prof. Dr. Adnan Akyarli,  Suat Nezir ve  Muhti Savural’a Türkiye Meclis Üyeleri Birligi üyelik rozetlerini Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer takti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —