Baskan Soyer: Mavi bayrakli plaj sayisini 3 yilda 49'dan 66'ya çikardik

Izmir Büyüksehir Belediyesi, yaptigi çevre yatirimlariyla kente yeni mavi bayrakli plajlar kazandirmaya devam ediyor.

Çevre 20.07.2022 10:53:39 0
Baskan Soyer: Mavi bayrakli plaj sayisini 3 yilda 49

Izmir Büyüksehir Belediyesi, yaptigi çevre yatirimlariyla kente yeni mavi bayrakli plajlar kazandirmaya devam ediyor. Mordogan’da 60 milyon liralik yatirimla tamamlanan ileri biyolojik atik su aritma tesisinin ardindan bölgedeki Ardiç Plaji’na da mavi bayrak çekildi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Mavi bayrak korumayi güvence altina alan, standarda baglayan bir ödüldür. Saglik, güvenlik, çevre ve hijyen anlaminda bir uluslararasi markadir. Mavi bayrak sayisini üç yil içinde 49'dan 66'ya çikardik. Bununla iftihar ediyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi'ni kuran Izmir Büyüksehir Belediyesi, Kasim 2019’dan bu yana yürüttügü çalismalar kapsaminda kente yeni mavi bayrakli halk plajlari kazandirdi. Özel tesisler de dahil olmak üzere kentteki mavi bayrakli plaj sayisi 66 oldu. Bu yil Karaburun Mordogan Mahallesi’nde bulunan Ardiç Plaji da ilk kez mavi bayrak alan halk plajlari arasinda yerini aldi. Mavi bayrak törenine Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile esi Neptün Soyer, Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan ile esi Teoman Erdogan, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sükran Nurlu, TÜRÇEV Izmir ve Kuzey Ege Illeri Koordinatörü Dogan Karatas, CHP Karaburun Ilçe Baskani Erdal Subasi, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve vatandaslar katildi.


Soyer: Iftihar ediyorum

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Bir belediye baskaninin asli görevi kentini korumaktir. Hele bizim gibi 8 bin 500 yillik tarihi olan bir kentte yapabileceginiz en iyi sey onu korumaktir. Mavi bayrak tam da bu anlamda korumayi, güvence altina alan, standarda baglayan bir ödüldür. Saglik, güvenlik, çevre ve hijyen anlaminda bir uluslararasi markadir. Mavi bayrak sayisini üç yil içinde 49'dan 66'ya çikardik. Bununla iftihar ediyorum” dedi.

Fazlasini hak ediyoruz

Mavi bayrak almanin bir baska anlaminin da turizm potansiyeli yaratmak oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Uluslararasi standart, bir güvenilirlik yaratiyor. Dünyanin her yerinde bu markanin bir karsiligi ve alicisi var. O nedenle bugün en çok Ispanya'da, Yunanistan'da mavi bayrak var. Biz Türkiye olarak emin olun ki çok daha iyisini, fazlasini hak ediyoruz. Çabamiz budur. Biz kitlesel turizmin savunucusu degiliz, halkiyla iç içe olan ve herkesin ekmegini paylastigi bir turizm modelinden, sürdürülebilir bir turizm modelinden yanayiz. UNESCO Dünya Mirasi aglarina dahil oluyoruz. Direct Izmir adiyla dünyanin her yerinden bugün 69 noktada Izmir'e dogrudan uçus bagladik. VisitIzmir adiyla dünyanin en büyük turizm ansiklopedilerinden birini, Türkiye'de ilkini Izmir'de kazandirdik. Turizm konusunda Izmir'in kat edecegi daha çok yol var. Geçen yil Atina'ya 6 milyon, Barselona'ya 12 milyon turist gitmisken Izmir'in 1 milyon turist almis olmasini kabul edemeyiz. Bizim olaganüstü zenginliklerimiz, kadim kültürümüz, olaganüstü iklim kosullarimiz ve kaliteli insanimiz çok daha fazlasina ev sahipligi yapmaya hazir. Mavi bayrak hem korumak hem onu kaliteli turizmle bulusturmak demektir” dedi.


Uyanik ve titiz olmaliyiz

Izmir'in her yerinde yanginlarla bogusuldugunu söyleyen Baskan Tunç Soyer, “Izmir yapay zeka kullanarak su anda sehrin yüzde 60'inda nerede duman çikarsa ona aninda mücadele etme gücüne sahip tek belediyedir. Bunu 6 ay önce baslattik. Yüzde 100'ü bir sene içinde tamamlayacagiz. Nerede duman çikarsa aninda en yakin itfaiyeye haber ulastirma gücüne sahibiz” dedi. Göreve geldiklerinden bu yana orman köylerine tazyikli su pompalayan tankerler verdiklerini hatirlatan Baskan Tunç Soyer, “Izmir'in elindeki makine, motor pompa, donanim teçhizati Türkiye'nin hiçbir sehrinde yok. Çok dirençli ve hazir bir sehiriz. Ama bu yetmez, bu olaganüstü rüzgarli kosullarda uyanik ve titiz olmamiz lazim” dedi.  

Erdogan: 60 milyonluk yatirim tamamlanmasaydi alamazdik

Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, “Sözde degil özde çevreci, hayvansever oldugumuzu defalarca ifade ettik. Bazi hesaplarla haksiz elestirilere ugradik. Büyük sinavimizi vermis oldugumuzu gördük. Mavi bayrak bizim çevre bilincimize verilmis bir madalya benim gözümde. En büyük mimari Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer'in bize taahhüt ettigi, vaktinden önce bitirdigi 60 milyonluk yatirim tamamlanmamis olsaydi bu mavi bayragi alamayacaktik. Baskanim Tunç Soyer'e tesekkür ediyoruz. Bu yatirim baska yatirimlarin önünü açti. Bu bir baslangiç” dedi.

 Karatas: Izmir 66 mavi bayrakli plajini korudu

TÜRÇEV Izmir ve Kuzey Ege Illeri Koordinatörü Dogan Karatas, “Pandemi nedeniyle yasanan olumsuzluklara ragmen Izmir sahip oldugu 66 mavi bayrakli plaji korumus ve Türkiye'de bu alanda 3.sirada yer almistir. Ardiç Halk Plaji'na mavi bayrak verecek olmanin gururunu yasiyoruz. Bu bayrak Karaburun'un dördüncü bayragi. Uzun yillar sonra aritmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi ve emekleri için Baskan Tunç Soyer'e tesekkür etti.

Aritma yatirimi mavi bayrak getirdi

Plajin su kalitesi Izmir Büyüksehir Belediyesi Mavi Bayrak Birimi tarafindan düzenli olarak takip edildi. Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Izmir Il Saglik Müdürlügü tarafindan periyodik olarak alinan tüm su numunelerinin uygun çikmasi üzerine plaja TÜRÇEV tarafindan mavi bayrak ödülü verildi. TÜRÇEV tarafindan yapilan degerlendirmede Karaburun Ardiç Plaji’na mavi bayrak verilmesinde Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin aritma yatirimi öne çikti. IZSU Genel Müdürlügü tarafindan 60 milyon liralik yatirimla tamamlanan ve kisa bir süre sonra hizmete girecek ileri biyolojik atik su aritma tesisinin kurulmasi ve plajdaki su kalitesi Ardiç Plaji’na mavi bayrak ödülü getirdi.

Soyer, Eglenhoca'da meydan açilisina katildi

Mavi Bayrak töreninin ardindan Eglenhoca Mahallesi'nde de tören düzenlendi. Eglenhoca Mahallesi'ne kazandirilan Eglenhoca Mahallesi Köy Meydani ve Sosyal Tesisi'nin açilisini Baskan Tunç Soyer ile beraberindeki heyet yapti. Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, zor kosullara ragmen meydanin tamamlandigini söyledi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °