Baskan Soyer'den darp edilen kadin soföre otobüsünde ziyaret

Baskan Soyer

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer önceki gün bir erkek yolcu tarafindan darp edilen ESHOT soförü Burçin Akça'ya görevi basinda ziyarette bulundu

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer önceki gün bir erkek yolcu tarafindan darp edilen ESHOT soförü Burçin Akça'ya görevi basinda ziyarette bulundu. Akça'nin kullandigi otobüse elinde çiçegiyle binen Baskan Soyer, “O görüntüleri izleyince çok üzüldük. Seni simdi böyle görünce içim rahatladi. Moralle isine devam ediyor olman beni de çok mutlu etti” dedi. Akça ise sürpriz ziyaret ve destegi için Baskan Soyer’e tesekkür etti.

 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, ESHOT’ta, çalistigi hatta önceki gün durak harici yolcu almadigi için bir erkek yolcu tarafindan darp edilen kadin soför Burçin Akça'ya sürpriz yapti. Baskan Tunç Soyer Akça'nin kullandigi 253 numarali otobüse 9 Eylül Rektörlügü’nün karsisindaki duraktan binerek geçmis olsun dileklerini iletti. Akça ise yolcularin arasinda gördügü Baskan Tunç Soyer’e tesekkür etti.


Akça’ya çiçek veren, “Insallah yüzün hep gülsün” diyen Soyer, “Bir daha da böyle kötü bir olay yasamamani temenni ediyorum. Kalbimiz seninle” dedi. Baskan Soyer görüntüleri izleyince çok üzüldügünü belirterek, “Seni simdi böyle görünce içim rahatladi. Çok mutlu oldum. Ailen de çok üzülmüstür. Senin çalisma azmini, hirsini, sevgini etkileyecek diye üzülüyordum ama görüyorum ki bunlar seni yildirmamis. Dirayetli durusun çok kiymetli. Ne yapman gerekiyorsa yaptin. Simdi de ayni keyif ve moralle isine devam ediyor olman, beni de çok mutlu etti” dedi.

Baskan Soyer siddetin her türlüsüne karsi çiktiklarini ve mücadele ettiklerini belirterek, "Bir kadin çalisanimiza yönelik saldiriya asla  sessiz kalamazdik. Hukuki destegimizle kurumsal olarak yanindayiz" dedi.


Meslegime dört elle sariliyorum

Burçin Akça ise “Bütün meslektaslarim hepsi bana sahip çikti. Size ve bütün belediye çalisanlarina çok tesekkür ediyorum. Hayatta her sey basimiza gelebiliyor. Ama bizim tüm bunlara inat isimize, meslegimize sarilmamiz lazim. Bu benim meslegim ve ben bunu yapmak zorundayim” diye konustu.

ESHOT Genel Müdürlügü’ne bagli olarak Konak-Halkapinar Metro 2 (253) hattinda çalisan otobüsün kadin soförünü darp eden saldirgan G.Y. çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.