Tarih: 09.01.2021 10:31

Baskan Tugay Banka Sokagi esnafi ile bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Belediyesi Karsiyaka Çarsi’yi gelistirme ve güzellestirme çalismalari kapsaminda Çarsi Bölgesi Gelistirme Projesi sunum ve açiklama toplantisi gerçeklestirildi. Toplantiya katilarak Akbank ya da Banka Sokagi olarak bilinen Salah Birsel Sokagi esnafi ile bir araya gelen Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, esnafin sorunlarini ve taleplerini dinledi. 

Toplantida sunum yapan Karsiyaka Belediyesi Kentsel Tasarim Müdürü Özlem Senyol Kocaer, Salah Birsel Sokagi’na yeni bir çehre kazandiracak çalismalardan bahsederek, projeye yönelik detayli bilgi verdi. Kocaer; isgaliye alani, isletmelerde kullanilacak tente ve semsiyeler, alan düzenlemesi, engelli rampalari ile birlikte yapilacak olan degisikliklerde esnafin izlemesi gereken prosedürler hakkinda önemli bilgiler verdi.

Esnafla bir araya gelerek sorun, görüs ve önerilere dinleyen Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay toplantida yaptigi konusmasinda sunlari kaydetti: "

Sokak düzenleme çalismalarinin uzadiginin ben de farkindayim, size hak veriyorum. Ama her bir çalisma ile ilgili neden uzadigina dair açiklama yapabiliriz. Sokagin alt yapisinda tahmin ettigimizden daha fazla sorun oldugunu daha sonra anladik ve bunlari çözüme kavusturduk. Belediye Baskani olmadan önce daha henüz adayken Karsiyaka’nin en büyük sorununun Karsiyaka Çarsisi oldugunu söyledim. Çarsi tarihi olarak, niteligi itibari ile Karsiyaka için çok önemli bir noktada. Bu sadece oraya gelen insan kalabaligi ile ilgili degil, kültürel olarak Karsiyaka’yi temsilen varligiyla çok önemli bir yer. Ben de Karsiyaka’da senelerce muayenehanecilik yaptim. Geçen süre içinde Karsiyaka’da düzensizlesme, karmasa oldugunu; insanlarin alisveris için gelmek istemedigi bir yere dönüstügünü gördüm. Karsiyaka Çarsisi için Dokuz Eylül Üniversitesi’nden proje istedik. Onlar da her bir sokagi, binayi degerlendiren bir rapor hazirladi. O raporlarda çarsida islerin iyi gitmedigini gördük.”

Karsiyaka Çarsi’nin çok önemli tarihsel bir mekan oldugunu vurgulayan Baskan Tugay, “Çarsi; bazi insanlarimizin evlerinin bulundugu yasam alani, tarihi binalarimiz var, kent olarak sahip çikmamiz gereken özel ve güzel alanlar var. Bu proje sonunda esnafimizin isi artmis olacak, halkimizin memnuniyet duydugu, vakit geçirmekten keyif aldigi, severek alisveris yaptigi bir çarsiya sahip olacagiz Biz de belediye olarak görevimizi yapmis olacagiz. Türkiye’de böyle bir çalismanin örnegi yok ama biz basaracagiz.  Biz her zaman esnafimizin yanindayiz, hiç bir zaman kimsenin kötülügünü amaçlamiyoruz. Her zaman kamunun, vatandaslarin lehine çalismalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —