Baskan Uygur'a ‘Onur madalyasi'

Baskan Uygur'a ‘Onur madalyasi'

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Baskan Uygur

35 yillik Türk-Alman iliskilerine önemli katkilar saglayan Torbali-Wunsiedel kardes kent projesi kapsaminda Wunsiedel Kaymakami Dr. Karl Döhler’in emekli olmasi nedeniyle bugün Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur’a veda ziyareti gerçeklestirdi. Yapilan görüsmelerde Döhler, Baskan Uygur’un kardes kent projesine verdigi büyük destekten dolayi onur madalyasi verdi.

Baskan Uygur’a ‘Onur madalyasi’

35 yillik Türk-Alman iliskilerine önemli katkilar saglayan Torbali-Wunsiedel kardes kent projesi, Torbali Belediyesi’nin destekleri ile ayakta durmaya devam ediyor. 4 yildir ögrenci degisiminin olmadigi iki kent arasinda Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur’un yeniden baskan seçilmesiyle ögrenci degisimleri kaldigi yerden devam ederken Wunsiedel kardes kent kaymakami Dr. Karl Döhler ve ilçe Meclis üyeleri, Döhler’in emekli olmasi nedeni ile Torbali’ya geldi. Veda ziyareti kapsaminda Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur, Belediye Meclis üyeleri ile bir araya gelerek vedalasti.

KARDES KENT BULUSTU

Kardes kent olma ve Torbali ile iliskilerin güçlenmesi için büyük bir katki saglayan Wunsiedel Kaymakami Dr. Karl Döhler, emekli olmasiyla Torbali’ya veda ziyareti gerçeklestirdi. Torbali Belediye Meclis Salonunda gerçeklesen görüsmede Belediye Baskani Ismail Uygur’a kardes kent projesine verilen desteklerden dolayi,WunsiedelKaymakami Dr. Karl Döhler tarafindan Uygur’a onur madalyasi verdi.

PROGRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Belediye Meclis Salonunda gerçeklesen toplantida Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur, yapilan veda ziyaretinden dolayi mutluluk duydugunu belirterek, “Alman dostlarimizi Torbali’da görmekten gerçekten çok mutluyum. 4 yildir kardes kent programlarimiza ara verilmisti. Tekrar bu programin baslatilmasiyla sayin kaymamamiz tesekkür ediyoruz. Küçük bir grupta olsa gençlerimize oraya gidip geldiler. Önümüzdeki süreçte programimiz geliserek devam edecegine inaniyorum. Ayrica ziyaretlerinden dolayi kendilerine tesekkür ederim” diye konustu.

ISMAIL UYGUR DOSTLUK OLUSTURDU

Daha sonra Wunsiedel Kaymakami Dr. Karl Döhler açiklama yaparak Torbali’ya gelmekten büyük bir mutluluk ifade ederek sözlerine su sekilde devam etti.  Döhler, “Wunsiedel ile Torbali arasindaki kardes kent için verilen hizmetlerden dolayi Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur’a tesekkür ederiz. Sevgili Ismail Uygur, Wunsiedel ile Torbali arasindaki Ortakliligimizi hayata geçirme için degerli çabalarinizdan dolayi 2013 altin onur madalyasina layik görmüstüm. Belediye baskanligi seçiminden sonra baskan seçilmenizden sonra nihayet bunu gerçeklestirmek istiyoruz. Farkli kültürlerdeki insanlari bir araya getirdigi için çok güzel bir ortakliktir. Eski Almanya Cumhurbaskanin dedigi gibi; ‘Insanlar bir araya geldikçe anlayis gelisir, anlayis olan yerde dostluk gelisir. Dostluk olan yerde baris gelisir.’ Sevgili Ismail Uygur iste sizde bu anlayisla hareket ettiniz. Insanlarin bir araya gelmesini, aralarinda dostluklarin olusmasina neden oldunuz. Dolayisiyla bu onur madalyasini size vermek benim için özel bir mutluluktur. Çünkü ortakligimiza özel katkilarda bulundunuz. Sonuç olarak, iki bölgede yasayan insanlarin ve ayni zamanda kültürlerin bir birine yabanci olmamasinin yolunu açti. Sizin desteginizle, Wunsiedel ile Torbali arasindaki erisim programi örnegin uzman personel, okullar, meslek kuruluslari degisim programi gibi deginmeyi basardi. Projeye verilen tüm desteklerden dolayi bir kez daha tesekkür ederiz.” seklinde konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °