Tarih: 28.12.2020 06:06

BASKAN'A 7,5 YIL HAPIS ISTEMIYLE AÇILAN DAVA DEVAM EDIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’ün 7,5 yil hapis cezasi talebiyle yargilandigi davanin pandemi kosullari nedeniyle ertelenen durusmasi Izmir 9. Agir Ceza Mahkemesi’nde gerçeklestirildi. Birçok tutuklu ismin bulundugu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargilandigi davada Baskan Gürbüz, ilçede esnaflik yapan Ismail Kilinç’in bacaklarindan vurulmasi olayinda azmettirici olarak yargilaniyordu.

Mahkeme heyeti bugün yapilan durusmada tanik olarak gösterilen ve emniyetin yaptigi çalisma sonrasinda sahit olan isimleri dinledi. Mahir Süleyman, Ekrem Barut, Burak Çesmeci, Hüseyin Savsin, Halil Öztürk ve Ümit Gül isimli kisiler olayin yasandigi anda gördüklerini, bildiklerini ve saldiri anindaki kargasa ortamini anlatti.

Tek tek ifade veren ve hâkimin sorularini yanitlayan isimler, “Silahli saldiri sonrasinda hemen belediye baskaninin olay yerine gelmesine sasirdik. Saldirgan silahi atesleyip kaçarken ‘kimse belediye baskanina yanlis yapamaz, ona posta koyamaz, bedelini neyse öder’ gibi cümleler kullandi. Kaçarken, belediye baskaninin adini söylüyordu. Sonrasinda zaten hastane süreci yasanmis. Belediye baskani ayrica vurulan kisinin yakinlariyla irtibat kurmus. Ardindan hastaneye de gitmis. Olaylari gözümüzün önünde canlandirdigimizda gerçekten bize degisik ve farkli bir durum geldi” ifadelerini kullandi.  Mahkeme bir sonraki durusmayi  12 Subat 2021 tarihine erteledi (egedesonsöz)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —