Batur: Benci bir belediye degiliz, ‘Biz' diyoruz.

Batur: Benci bir belediye degiliz, ‘Biz

Konak Belediye Meclisi mayis ayi toplantisinda Israil'in Filistin'e yönelik sivilleri de hedef alan saldirilari tüm parti gruplarinin ortak açiklamasi ile kinandi. 2020 yili Faaliyet Raporuna yönelik görüslerin dile getirildigi toplantida elestiri

Konak Belediye Meclisinin, tam kapanma süreci nedeniyle ertelenen mayis ayi olagan toplantisi, kapanma sonrasi ilk is gününde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçeklesti. Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un yönettigi oturumu CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, Ak Parti Konak Ilçe Baskani Mehmet Sait Basdas ve MHP Konak Ilçe Baskan Yardimcisi Kayhan Derya da takip etti. Gündeme dair olaylarin da degerlendirildigi toplantida, Israil’in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldirilari ortak bildiri ile kinandi. Baskan Batur, Konak Belediye Meclisi’nin tüm parti gruplari ile ortak bir sekilde, saldirilari kinadiklarini ifade etti. Baskan Batur, “Müslümanlarin ilk kiblesi Mescid’i Aksa’da bugünlerde yasanan katliami dünya kamuoyu seyrediyor. Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinda bugüne dek 52’si çocuk, 192 sivil Filistinli vatandas vefat etti. Bu konuda bütün dünyanin, dünya kamuoyunun harekete geçmesi gerekiyor. TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partiler, yasanan kiyimi ortak bildiri ile kinadilar. Biz de Konak Belediye Meclisi olarak kiniyoruz. Sivil ölümleri, çocuk ölümleri savas suçudur. Siddetle kiniyorum. Bir an önce bu kiyimin, bu insanlik suçunun durdurulmasi gerekiyor” sözleri ile saldirilara yönelik tepkisini dile getirdi.

Konak Belediyesi çalismalari hiz kesmiyor

Meclis açis konusmasinda Konak Belediyesi’nin devam eden çalismalarini aktaran Baskan Batur, kapanma ve bayram sürecinde çalismaya ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi. Özellikle temizlik çalismalarinin yogun olarak sürdürüldügünü ifade eden Baskan Batur, Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi yaninda açilan yeni yol çalismasinin devam ettigini ve en kisa sürede tamamlanacagini söyledi. Gültepe Spor Tesisinin tamamlandigini müjdeleyen Baskan Batur, “Gültepe Spor Tesisimiz bölgeye dinamizm getirecek. Çocuklarimizin, gençlerimizin spor yapmasina, o bölgenin sosyal yasamina çok büyük katkisi olacak” dedi. Batur, Aydin Erten Rekreasyon Alani için de tarih vererek, 24 Mayis Sali günü 10.00’da ihaleye çikilacagini bildirdi. Ayrica tüm hazirliklari tamamlanan Mübadele Parki ve Heykeli açilisi için de pandemi sürecine göre planlama yapacaklarini dile getirdi. Öte yandan, Turkcell Kadin Futbol Ligi’nde D grubunu birinci sirada tamamlayan ancak çeyrek finalde elenen Konak Belediyesi Kadin Futbol Takimina da tesekkürlerini ileten Baskan Batur, bir sonraki sene daha basarili olacaklarina inancinin tam oldugunu belirterek takima, takim yöneticilerine, teknik ekibe ve ilgili meclis üyelerine de tesekkür etti.

Faaliyet raporu kisa film ile anlatildi

Önerge ve komisyonlardan gelen raporlarin oylanmasinin ardindan, nisan meclisinde kabul edilen ancak pandemi sürecinin pik yapmasi nedeniyle görüs ve degerlendirmeleri mayis meclisine birakilan 2020 Yili Belediye Baskani Faaliyet Raporu ile ilgili kisa film gösterimi yapildi. Filmin bitiminde faaliyet raporu ile ilgili görüsler bildirildi. Yapilan elestirileri cevaplayan Konak Belediye Baskan Batur, geçtigimiz yil Konak’ta yapilan hizmetleri de bir kez daha konu basliklari altinda özetlemis oldu. Konak’ta yaptiklari islerle gurur duydugunu ifade eden Baskan Batur, “15 dakikalik bir filme sigmayacak kadar çok hizmet ürettik. Bu islerin devami da geliyor” dedi.

Batur: Kentsel dönüsümle ilgili Konak’ta yapilmasi gereken her seyi yapiyoruz 

Faaliyet raporunda yer alan maddeler içinde kentsel dönüsüme vurgu yapan Baskan Batur, “Gültepe bölgesi kentsel dönüsümünde parselasyon devam ediyor. Bestepeler bölgesi Büyüksehir meclisine gelecek ve kisa süre içinde Gültepe planlari gibi yol alacagiz. Çalismasi süren bölgelerimiz var. Gürçesme bölgesi ikinci etap projesi tamamlanmak üzere. 230 hektarlik alani kapsayan bu projeyi yakinda meclisimize getirecegiz. Yenisehir- Mersinli bölgesi için alanda çalismaya basladik. Burasi da 250 hektar. Biz tüm bu çalismalari kendi ekibimizle, kendi imkanlarimizla yapiyoruz” diye konustu.

Pandemiye ragmen bes yildizli tesisler

Faaliyet raporunda yer alan tesisler hakkinda da bilgi veren Baskan Batur, önceden baslayan isleri tamamlamanin kararlilik ve samimiyet gerektirdigini dile getirdi. Toros Sosyal Tesisi için daha önce harcanan 5 Milyon TL’nin üzerine 15 Milyon TL daha harcayarak tesisi kararli bir sekilde tamamladiklari söyledi ve sözlerini söyle sürdürdü:

“Toros Sosyal Tesisimizi kararlilik ve samimiyetle tamamladik. Gültepe Spor Tesisimizi, pandemi nedeniyle basina gelen felakete ragmen tamamladik. Pandemi, bu ülkenin, dünyanin basina gelen en büyük felaket. Tabii ki Konak Belediyesi’ni de etkiledi. Gelirlerimiz düstü. Bu kadar insafsiz olmamak lazim. Pandemi herkesi vurdu. Geçen yil 1 Hazirana kadar kontak çeviremedik. Sadece hijyen, temizlik ve sosyal yardimlara agirlik verdik. Sonrasinda, pandemiye ragmen çalismaya, hizmet üretmeye devam ettik. 1.Kadriye semt merkezimize basladik. Çinarli Bilim Merkezimizin temelini attik. Kahramanlar Pazaryerini yaptik. Aydin Erten Rekreasyon Alani bir plan dahilinde, ihalesi önümüzdeki hafta. Belediye binamiz depremde, hasar gördü. Daha sonra binamiz yikildi. Kamulastirmalarimizi yaptik. Simdi projesi de yapilacak, Konak’a yakisan bir binayi kente kazandiracagiz. Cemevi proje hazir. Yemisçizade Konagi, Istiklal Ilkokulu, Ikizevler hazir. Silahhane binasi, Killioglu Hamami, Ikiçesmeler restorasyonu sürüyor. Alsancak’taki tarihi binamizin kuruldan onayi geldi. Kemer Istasyonu’nda Gençlik Destek Merkezimiz hazir, hangari da mimarlik müzesi olacak. Türkan Saylan Kültür Merkezimizi Karikatür Müzesi de içinde olacak sekilde yeniliyoruz.”

“Biz dilencilik yapmiyoruz, vergimizi ödüyor hakkimizi aliyoruz”

Izka’dan alinan paylar ile ilgili elestirileri de yanitlayan Baskan Batur, “Biz vergimizi ödüyoruz, tek bir kurus vergi borcumuz yok. 12 Milyon TL çevre temizlik vergisi ödedik. O vergiden bize pay ayriliyor. Ödedigimiz verginin karsiligini almayalim mi? Aldigimiz payi da restorasyona, tarihin ayaga kaldirilmasina yatiriyoruz. Roman Kültür Merkezi ile ilgili de Izka’dan gerekli payi aldik. O pay bizim hakkimiz. Biz dilencilik yapmiyoruz, hakkimizi aliyoruz” dedi.

“Spora destegimiz fotograf çektirmek için degil”

Hem futbol oyunculugu hem de kulüp yöneticiligi yapan ve sporun içinden gelen bir Belediye Baskani olan Abdül Batur, amatör spor kulüplerine verilen destekle ilgili söylenenleri de su sözlerle yanitladi.

“Amatör spor kulüplerine destek için elimizden geleni yapiyoruz. Torosgücü sampiyon oldu, destek olduk. Biz fotograf çektirmek için degil Torosgücü basarili olsun diye destek oluyoruz. Basarisini da herkes görecek. Konak Belediyesporun da borcu vardi, yapilandirdik. Kadin takimimiz Antalya’ya giderken ödeme yaptik. Maça giderken harçlik vermeyecek miydik? Hem oyuncuydum hem kulüp yöneticiligi yaptim, spordan geldim ben. Yerel yönetimlerin amatör spor kulüplerini desteklemesi gerektigine de katiliyorum. Elimizden geldigince destegimizi sürdürüyoruz.”

“Engelsiz Yasam Köyümüzü görseniz gurur duyarsiniz”

Birçok sosyal proje ve tesisin hazir oldugunu ancak pandemi nedeniyle faaliyete geçemedigini ifade eden Baskan Batur, “Engelsiz yasam köyümüzle gurur duyuyoruz. Çocuklari evden aliyoruz eve geri birakiyoruz, burada bireysel egitim aliyorlar. Içinde iki de kresimiz var. Bir gün gelin gezdireyim. Belki o zaman Konak Belediyesi ile gurur duyarsiniz.  Ayrica çocuklar ve gençlerin daha çok faydalanacagi 7/24 kütüphane açtik. Maalesef ertesi günü deprem oldu. Minikler Konagi dedigimiz 4 tane kresimiz var, hepsi hazir, hepsi açilis için pandemiyi bekliyor. Sosyal yardimlari söylemeye gerek yok, vatandas gak demeden guk diyoruz.  Kurslarimizi geçen sene sadece 2850 kisi ile 11 Marta kadar yapabildik. Pandemi el versin hemen baslayacagiz. Kadin Kooperatifimizle birlikte semt merkezlerimizdeki kadinlarimiza yasli hasta bakimi egitimi verecegiz ve meslek sahibi olacaklar” dedi.

Kurum içi egitimler online

Kurum içi egitimler için baskani oldugu Kiyi Ege Belediyeler Biriligi ile koordineli çalistiklarini ve online egitim için hazirliklarin tamamlandigini anlatan Batur, “Kiyi Ege Belediyeler Birligindeki tüm belediyeler kurum içi egitimler için taleplerini bildirdi, müracaat etti. 106 belediyeden 8700 personelin egitimi ile ilgili talep geldi. Pandemi nedeniyle yüz yüze egitim yapamiyoruz. Online egitim yapacak bir organizasyon düzenledik. Ayrica online yayinlarimiz var. Personel arkadaslarimiz bu mevzuat bültenlerini takip ediyor” diye konustu.

“Tesekkür eden belediye baskaniyim”

Faaliyet raporu ve raporda yer alan hizmetlerden gurur duydugunu ifade eden Baskan Batur, “Ben degil biz” dediklerine ve Birlikte Konak anlayisina vurgu yaptigi konusmasini su sözlerle bitirdi:

 “Pandemi ile birlikte sansiz bir dönem yasiyoruz. Iki elimiz yagda, balda degiliz. Iller bankasi payimiz azaldi. Pandemi sürecinde belediyelerin kesintilerini yapmayin, destek olun, dedik. Insanla en fazla temas eden yerel yönetimler,  dedik. Yüzde 40, yüzde 25 olan kesintiler, yüzde 50’ye çikti. Ama ben aglayan belediye baskani degilim. Faaliyet raporumuzla, faaliyetlerimizle övünç duyuyoruz. Bunu anketlerle takip ediyoruz. Simdi konakta seçim olsa daha büyük bir oranla sonuç aliriz. Çalismalarimizin karsiliginda Avrupa’dan, Türkiye’den ödüller kazaniyoruz. Bu, Konak’in tanitimidir. Sizin de gurur duymaniz lazim. O belediyenin meclis üyesiyim, demeniz lazim. Degerli arkadaslar, ben her seferinde tesekkür ediyorum. Kaç kere bu meclise tesekkür ettim. Benci bir belediye degiliz, ‘Biz’ diyoruz. Beraber yapacagiz. Bürokrat arkadaslarimiza, grubumuza, emek verenlere tesekkür ederim. Meclisteki tüm parti gruplarina tesekkür ediyorum. Ben çok tesekkür eden bir belediye baskaniyim. Konakta bir tas, tas üstüne koyuldugunda sizler de memnun olmalisiniz. Konak hepimizin Konak’i. Iki senelik süreç içinde çalismalarin bu noktaya gelmesinde emegi olan meclis üyeleri, muhtarlar, çalismaktan gurur duydugum bürokratlar ve tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum.”