BATUR, GÜZELYALI VE HATAY MUHTARLARIYLA BULUSTU

BATUR, GÜZELYALI VE HATAY MUHTARLARIYLA BULUSTU

Batur: Muhtarlarimizla birlikte bir aileyiz

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, bölge bölge bir araya gelerek birbirine komsu muhtarlarin talep ve sorunlarini birinci elden dinledigi toplantilarin ikincisinde Güzelyali ve Hatay bölgesi muhtarlari ile bulustu. Güzelyali Nazim Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen toplantiya Akin Simav, Barbaros, Çankaya, Göztepe, Güzelyali, Kemal Reis, Kiliç Reis, M.Ali Akman, Mithat Pasa, Murat Reis, Piri Reis ve Turgut Reis Mahallelerinden olusan bölgenin muhtarlari katildi. Belediye bürokratlariyla teknik müdürlerin de hazir bulundugu toplantida muhtarlar, mahallelerin sorunlarini ve mahallelinin taleplerini Baskan Batur’a iletti. Batur, “Mühim olan sikintilari birlikte asmak, problemleri birlikte çözmek. Burasi aile ortami, aile içi bir toplanti. Birbirimizi elestirecegiz de. Ailenin içinde elestiri de olacak, eksik yerleri anlatmak da olacak; biz de ona göre düzenlemeler yapacagiz ki yola çiktigimiz arkadaslarimizi, muhtarlarimizi mahcup etmeyelim” diyerek muhtarlara verdigi önemi bir kez daha vurguladi.

“Aile ortamindayiz”

Güzelyali ve Hatay bölgesi muhtarlariyla bir araya geldigi toplantida, sorunlarin üstesinden birlikte geleceklerini ifade eden Baskan Batur, muhtarlarla beraber bir aile olduklarinin altini çizdi ve “Muhtarlarimizla her zaman iyi bir diyalogumuz var. Onlarin isteklerini gerçeklestirmek için samimi olarak çalisiliyoruz. Çalisma arkadaslarimiz da benden aldiklari referansla muhtarlara nasil davranilmasi gerektigini, onlarin sikintilarinin asilmasi noktasinda ne yapilmasi gerektigini biliyor ve bu duyarlilikla çalismaya devam ediyorlar. Geçtigimiz hafta Gültepe bölgesindeki muhtarlarimizla bir araya geldik. Birbirine komsu olan muhtarlarla bir araya geliyoruz” diye konustu. 

“Vatandasin güvenini sarsmayiz”

Muhtarlardan gelen taleplere hizla dönüs yaparak çözüm ürettiklerine de dikkat çeken Baskan Batur, “Vatandasin güvenini sarsmayiz” dedi ve sözlerini söyle sürdürdü: 

“Muhtarlarimizin bize getirdigi, ilettigi talepler üzerine fen isleri ve ilgili ekiplerimizle düzenli olarak konusuyoruz, planlamalari yapiyoruz. Yaptigimiz iste en degerli birim, zaman. Zamani iyi kullanmak, isi zamaninda yapmak zorundayiz.  Vatandasin size olan güvenini kaybetmemek için elimizden geleni yapiyoruz. Bu konuda, arkadaslarimiz da yaptiklari çalismalarda hassasiyeti ön plana aliyor. Bu bölgedeki muhtarlarimiz, vatandaslarimizin taleplerini, yapilmasi istenen çalismalari bize en çabuk ulastiran, en aktif muhtarlarimizdan. Vatandaslarimiz da muhtarlarimizi seviyor ki ikinci, üçüncü, dördüncü dönemini yapan arkadaslarimiz var. Her zaman söylüyoruz, sizleri çok seviyoruz, sizlere saygimiz sonsuz. Bizlere ilettiginiz talepleri kulak arkasi yapmiyoruz. Bundan sonra da omuz omuza, dayanisma içerisinde çalismaya devam edecegiz.” 

Talepler birinci elden iletilecek

Konak Belediye baskani Abdül Batur, toplantida dile gelen taleplerden Izmir Büyüksehir Belediyesi yetki alaninda olanlari, Büyüksehir Belediye Baskani’na bizzat kendisinin ileteceginin de sözünü verdi. Öte yandan Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinin de pandemi kosullarinin izin vermesi durumunda ekim ayinda açilacagini müjdeledi. Pandemiye karsi en önemli önlem olan asilama konusuna da dikkat çeken Baskan Batur, muhtarlardan kendi sagliklari ve halk sagliginin korunmasi asilanmaya önem vermelerini istedi.