BAYRAKLI'DA AGIR HASARLI YAPILAR YIKILIYOR

BAYRAKLI

6306 Sayili Afet Riski Altindaki Yapilarin Dönüstürülmesi Kanunu kapsaminda riskli yapi onaylari ve yikim ruhsatlarinin ilçe belediyeleri tarafindan verilmeye baslanmasinin ardindan Mansuroglu Mahallesi'nde deprem sonrasi Bayrakli Belediyesi tarafinda

Ilçedeki riskli yapilarin tamamini kapsayan 6306 sayili kanun çerçevesinde, agir hasarli 57 binada daha yapi sahipleri riskli yapi tespiti onayi için basvuruda bulundu. 

1 Ocak 2021 tarihi itibariyla Kentsel Dönüsüm Kanunu kapsaminda yapilan riskli yapi tespit raporlarinin onaylanmasi isi Bakanlikça ilçe belediyelerine devredilmisti. Bunun üzerine 30 Ekim depremi sonrasinda çalismalarini daha da hizlandiran Bayrakli Belediyesi, agir hasarli binalarda riskli yapi tespit raporlarinin onayini gerçeklestirdi. Bayrakli'da kentsel dönüsümün ilk adimi olan riskli yapilarin dönüsümü için bu kapsamda Mansuroglu Mahallesi'nde depremden agir hasar alan ve riskli yapi onayi verilen Seçkinler Sitesi'nde yikim gerçeklestirildi. 4 bloktan olusan sitede 16 dükkan ve 56 daire bulunuyordu. 

Kentsel Dönüsüm kanunu kapsaminda yeniden yapilandirilan Bayrakli Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü'nde ekipler, yapi sahipleri tarafindan lisansli kuruluslara basvurularak alinan Riskli Yapi Tespit raporlarinin onay çalismalarini sürdürüyor.