BAYRAKLI'DA HAYVANSEVERLERDEN ÖRNEK DAYANISMA

Bayrakli Körfez Mahallesi'nde sokak hayvanlarinin kontrolsüz üremesinin önüne geçmek için çalisma baslatildi. Bu kapsamda toplanan sokak köpekleri kisirlastirilip, isaretlendikten sonra sahiplendirilecek. Sahiplendirilemeyenler ise kanun geregi sokakl

Güncel 13.03.2021 11:03:37 0
BAYRAKLI

Bayrakli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, Karsiyaka Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, Bayrakli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Ege Hayvan Haklari Konfederasyonu, Patika Koruyucu Melekler Dernegi, Körfez Mahallesi Muhtari Erdal Er ve hayvansever vatandaslar sahipsiz sokak hayvanlari için saha çalismasi yapti. Kontrolsüz üremenin önüne geçmek için baslatilan kisirlastirma ve sahiplendirme çalismasina mahalle sakinleri de destek verdi. 

Bu yil içinde Körfez Mahallesi Seyirtepe bölgesinde kontrolsüz besleme yapan vatandaslarin ve baska bölgelerden mahalleye gelip orada kalan sokak köpeklerinin popülasyonunda ciddi artis yasandigini tespit eden ekipler, gelen sikayetleri de dikkate alarak harekete geçti. Belediyeye ulasan aileler, köpek sürülerindeki sayinin fazla olmasi nedeniyle o bölgede yasayan özellikle küçük yastaki çocuklarda bu durumun köpek fobisine sebep oldugunu, çocuklarda hayvan sevgisinin önüne geçip sokak hayvanlarina karsi korku ve endiseye dönüstügünü dile getirdi. Bunun üzerine gönüllü hayvanseverler ile birlikte bölgede yasayan  kisirlastirilmamis sokak köpekleri toplanarak Bayrakli Belediyesi Sokak Hayvanlari Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götüren ekipler, kisirlastirma ve sahiplendirme islemi yapacak. Sahiplendirilemeyen köpekler ise 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu’nun ilgili maddelerinde de belirtildigi üzere, sokaklarda özgürce yasayabilecekleri saglikli yasam alanlarina geri birakilacak.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °