Bayrakli'da Uluslararasi Gençlik Festivali basladi

Bayrakli Belediyesi'nin, 9 ülkeden 40 ögrencinin katilimiyla bu yil ilkini gerçeklestirdigi Uluslararasi Gençlik Çalistayi, renkli görüntülerle basladi

Kültür Sanat 18.07.2022 16:00:01 0
Bayrakli

Bayrakli Belediyesi’nin, 9 ülkeden 40 ögrencinin katilimiyla bu yil ilkini gerçeklestirdigi Uluslararasi Gençlik Çalistayi, renkli görüntülerle basladi. Dört gün sürecek çalistayin ilk gününde, breakdance egitimleri verildi, dansin tarihçesi anlatildi. Oturumlarin son bölümünde, gida ve enerji tüketiminde yapilan hatalar tartisildi, beyin firtinasi yapildi. Baskan Sandal “Bayrakli, çocuklarin ve gençlerin omuzlarinda yükselecek” dedi.


ILK GÜNDE 2 OTURUM GERÇEKLESTI

Bayrakli Belediyesi’nin, Avrupa Ögrencileri Dernegi (AEGEE) ve Dünya Kenti Izmir Dernegi (DIDER) is birligiyle düzenledigi Uluslararasi Gençlik Çalistayi basladi. Organizasyonun ilk gününde Avrupali gençler Bayrakli Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelerek düzenlenen atölyelere katildi. Birinci oturumda break dans yapmayi ve dansin tarihsel sürecini ögrenen ögrenciler, ikinci oturumda ise ‘Çevre Dostu Tüketim’ konusunu tartisti. Ögrenciler, sosyal tesisler ve kafelerde yiyecek atiklarinin enerjiye dönüstürülmesi ile bu alanlarda enerji tasarrufu yapilmasi konusunda fikir alisverisinde bulundu. Gaz saliniminin azaltilarak çevre ve doga dostu projelerin daha fazla desteklenmesi gerektigi ifade edildi. 


‘ANIL PIYANCI’ BAYRAKLI’YA GELIYOR

20 Temmuz’a kadar sürecek çalistay kapsaminda Avrupa’nin çesitli ülkelerinden Bayrakli’ya gelen ögrenciler; ‘Kentlesme ve tarim, sürdürülebilir kalkinma, sürdürülebilir tedarik zinciri, sosyal adalet ve nitelikli egitim hakki atölyeleri, döngüsel ve sivil ekonomi egitimleri atölyeleri ile demokrasi forumu‘na katilacak. 20 Temmuz’da Bayrakli Sahil’deki Anil Piyanci Konseri ile sona erecek çalistay programi ve detayli bilgiye belediyenin sosyal medya hesaplari, internet sitesi ve 477 20 00 telefon numarasindan ulasilabilecek.


GENÇLIK SÖLENINE BEKLIYORUZ

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayrakli’da, Avrupali gençlerimizi agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Dinamizmiyle, gelismis vizyonuyla gelecegin Bayrakli’si gençlerimizin omuzlarinda yükselecek. Biz de bu dogrultuda üzerimize düseni yapacagiz. Tüm gençlerimizi bu gençlik sölenine bekliyoruz” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °