BAYRAKLI'DAN ‘ÇOCUK HAKLARINA' ULUSLARARASI DESTEK

Çocuk haklarinin korunmasi ve cinsel istismarin önlenmesi adina çalismalar yürüten Bayrakli Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafindan desteklenen Lanzarote Sözlesmesi'ne taraf oldu.

Yerel 17.01.2022 15:40:33 0
BAYRAKLI

Çocuk haklarinin korunmasi ve cinsel istismarin önlenmesi adina çalismalar yürüten Bayrakli Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafindan desteklenen Lanzarote Sözlesmesi’ne taraf oldu. Sözlesme, ‘Çocuklarin Cinsel Sömürü ve Cinsel Istismara Karsi Korunmasi’ ilkelerini kapsiyor ve yerel yönetimlere proje gelistirme imkani taniyor. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal “Gelecegimizin teminati çocuklarimizi her türlü kötülükten korumakla yükümlüyüz. Bu  konuda elimizden geleni yapacagiz” dedi.

EGITIM VE FARKINDALIK ÇALISMALARI YAPILACAK!

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti ilkesiyle çocuklara ve gençlere yönelik projeler üreten Bayrakli Belediyesi, çocuk haklarini güvence altina almak ve çocuklara yönelik cinsel istismari engellemek adina yürüttügü çalismalari Avrupa düzeyine tasidi. Avrupa Konseyi tarafindan hazirlanan ve uluslararasi çerçevede kabul gören Lanzarote Sözlesmesi’ne taraf  olan Bayrakli Belediyesi, bu kapsamda yeni projeler üretmek için de harekete geçti. Hayata geçirilecek sosyo-kültürel egitim projeleri ile çocuklara yasal haklari anlatilacak, istismarin önüne geçmek adina farkindalik çalismalari yapilacak. Gerçeklestirilecek her yeni projede, çocuklarin üstün yarari gözetilecek.


“MÜCADELEMIZI GÜÇLENDIRECEGIZ”

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal “Gelecegimizin teminati çocuklarimizin haklarini savunmak ve onlari her türlü istismara karsi korumak bizim asli görevimiz. Biz Bayrakli’yi, çocuklarimizin ve gençlerimizin omuzlarinda yükseltmek istiyoruz. Bu dogrultuda da onlara saygi duymayi ögrenmeli, taleplerini ve ihtiyaçlarini iyi bilmeli, adimlarimizi ona göre atmaliyiz. Bu kapsamda sürdürdügümüz mücadeleyi güçlendirecegiz” dedi.

 

LANZAROTE SÖZLESMESI NEDIR?

Avrupa Konseyi tarafindan “Çocuklarin Cinsel Sömürü ve Cinsel Istismara Karsi Korunmasi amaciyla hazirlanan sözlesmedir. Lanzarote Sözlesmesi’nin amaci, çocuklarin cinsel istismara maruz kalmalarini önlemek ve bunun için politikalar gelistirmek, istismara maruz kalan çocugu koruma altina almak. 146 ülke tarafindan imzalanan ve 29 ülke tarafindan onaylanan sözlesmenin maddeleri çocuga yönelik cinsel istismar ve sömürüyü önlemeyi, cinsel suç magduru çocuklari korumayi, çocuklar açisindan adaleti saglamayi ve suç faillerine cezai takibat açmayi içeriyor.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °