Beko: Türk Tabipleri Birligi'nin sonuna kadar arkasindayiz

Beko: Türk Tabipleri Birligi

Erdogan ve Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birligi'ni hedef alan açiklamalarina tepki gösteren CHP'li Beko, felaketlerde gönüllü olarak çalisan ve saygin bir meslek kurulusu olan TTB'nin, hekimlerin örgütlü sesi oldugunu söyledi.

Erdogan ve Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birligi'ni hedef alan açiklamalarina tepki gösteren CHP'li Beko, felaketlerde gönüllü olarak çalisan ve saygin bir meslek kurulusu olan TTB'nin, hekimlerin örgütlü sesi oldugunu söyledi. TTB'nin baskanlik seçimlerini de örnek gösteren Beko, "Yillardir koltuklarina yapisan Erdogan ve Bahçeli tabiplere laf yetistirene kadar kendi yöneticilerini nasil seçtiklerine bakarak örnek alsinlar" dedi. Beko TTB'nin sonuna kadar arkasinda olduklarina vurgu yapti.

AKP Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in doktorlara yönelik  "giderlerse gitsinler" sözünden sonra, MHP Lideri Devlet Bahçeli de saglik çalisanlari ile Türk Tabipleri Birligi'ni (TTB) bir kez daha hedef aldi. Bahçeli, Konya Sehir Hastanesi'nde görevli Kardiyolog Ekrem Karakaya'nin Haci Mehmet Akçay tarafindan katledilmesinin ardindan saglikçilarin greve gitmesinin 'gayrimesru' oldugunu ve TTB'nin kapatilmasini istemesine karsi toplumun birçok kesiminden tepkiler yagiyor.

TTB HEKIMLERIN ÖRGÜTLÜ SESIDIR

Bu konuda tepki gösteren isimlerden olan CHP Izmir Milletvekili Kani Beko konuyla ilgili degerlendirmelerde bulundu. TTB'nin halk sagligini ilgilendiren çesitli konularda tutum belirledigini, raporlar hazirlayarak halki bilinçlendirdigini animsatan CHP'li Beko, Radyasyon, pandemi, saglik reform taslaklari hazirlama gibi birçok alanda çalismalarinin yani sira, TTB’nin Manisa'da yasanan maden katliami, deprem, orman yanginlar gibi pek çok felakette gönüllü olarak görev aldigini ve çalistiklarini, is ve isçi güvenligi konusunda yaptigi özverili desteklerini de aktardi.

TTB'nin insan haklarinin çesitli alanlarinda önemli çalismalar yaptigina da dikkat çeken CHP'li Beko, Türk Tabipleri Birliginin Türkiye’deki hekimlerin örgütlü sesi oldugunu söyledi. Beko, " TTB Anayasal güvence altinda, 6023 sayili yasa ile kurulmus kamu kurumu niteligindedir ve ülkedeki hekimlerin yüzde 80’inin yani 70.000'in üzerinde üyesi vardir. Bu örgütün ana gelir kaynagi üye aidatlaridir ve hükümetten hiçbir yardim almazlar" ifadelerini kullandi.

BAHÇELI VE ERDOGAN'IN SON ÇIRPINISLARI

TTB'nin, Türkiye halkinin sagligini korumak, gelistirmek ve herkesin kolay ulasabilecegi kaliteli ve uygun maliyetli saglik hizmetleri için çalistigini vurgulayan CHP'li Beko, Türk Tabipleri Birliginin, meslek ahlakini en iyi sekilde korumak, Tip egitiminin her alaninda söz sahibi oldugu ve Hekimlik mesleginin çikarini her platformda dile getirdigi için Bahçeli ve Erdogan tarafindan hedef gösterildigini söyledi.  CHP'li Beko, Erdogan ve Bahçeli'nin açiklamalarini tükenmisligin son çirpinislari olarak degerlendirdi.

Saray yönetimi ve MHP'nin, 81 ili temsil eden TTB bünyesindeki tabip odalari seçimlerinden ders çikartmalari gerektigini vurgulayan CHP'li Beko,  "Hekimlerimizin demokratik anlayisi kendi yönetimlerini seçtikleri seçimlerine de yansimistir. 2 yilda bir tabip odasina üye her hekimin dogrudan oy kullanarak yönetimleri belirledigi, hiçbir yöneticisinin ömür boyu yönetici kalmaya yeltenmedigi ve yasal olarak da 2 dönem ard arda toplam 4 yildan fazla yöneticilik yapamadigi ülkemizin ve belki dünyanin en demokratik seçim ve temsil sistemine sahip kurumlarindan biridir. Türkiye'de demokrasi darp edilirken tabipler birliginde demokrasi zirve yapiyor. Acaba ondan mi rahatsiz oldular? Yillardir koltuklarina yapisan Sayin Bahçeli ile Sayin Erdogan tabiplere laf yetistirene kadar kendi yöneticilerini nasil seçtiklerine bakarak örnek alsinlar. Meslek odalarinin seçim yöntemleri, eger, suni gündem olarak yaratilmiyor ya da ülkemiz demokrasisi içinden çikamayacagi bir karanliga dogru itilmek istenmiyorsa, ancak ülkemizdeki kötü seçimlere karsi iyi bir örnek olarak gündeme getirilebilir. Anlasiliyor ki Saray koalisyonu demokratik olan her kurum ve kurulusa karsi tepkili.

Buradan Erdogan ve Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birligi'ne yönelik açiklamalarini kiniyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Hiç kimsenin TTB ve diger meslek odalarinin emegini ve ülkenin demokrasi birikimini yok saymaya hakki olmadigini belirten CHP'li Beko, “Iktidar ‘makbul’ ve her uygulamasina alkis tutacak Türk Tabipleri Birligi, Türkiye Mimar Mühendis Odalari Birligi ve Türkiye Barolar Birligini yönetme arzusundan vazgeçmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu kurumlarimizin ve tabiplerimizin sonuna kadar arkasinda oldugumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Iktidara geldigimizde cumhuriyetin birikimi olan bu güzide kuruluslarimizi taçlandiracagimizi da belirtmek isterim" dedi.