'BELEDIYEMIZIN UNESCO BILGI VE TECRÜBELERINI AKTARMAYA HAZIRIZ'

Bergama Kültür Merkezi'nde düzenlenen Izmir Turizmi ve UNESCO Dünya Mirasi Alanlari Çalistayi'nda konusan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, UNESCO yolunda 7'nci yilini geride birakan Bergama'nin, bugüne kadar edindigi bilgi ve tecrübel

Bergama Kültür Merkezi’ndeki çalistay, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu’nun, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü Tespit ve Planlama Daire Baskani Gökhan Bozkurtlar, ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslari, protokol üyeleri ve akademisyenleri karsilamasi ile basladi.

Kültür ve Turizm Bakanligi basta olmak üzere Izmir’deki tüm kurum ve kuruluslarin isbirligi içinde hareket ederek Bergama ve Efes’e ek dört yeni alanin da (Kemeralti ve çevresini içine alan Tarihi Izmir, Birgi, Gediz Deltasi ve Ceneviz ticaret yolunun parçasi olan Foça, Çandarli ve Çesme kaleleri) UNESCO daimi listesine alinmasi için sarfettigi çalismalar Bergama’da düzenlenen Izmir Turizmi ve UNESCO Dünya Mirasi Alanlari Çalistayi’nda ele alindi. Çalistayin selamlama konusmasini yapan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Bergama’nin UNESCO yolunda elde ettigi bilgi ve tecrübelerini her zaman aktarmaya hazir olduklarina dikkat çekti.

BASKAN KOSTU; “999’NCU UNESCO DÜNYA MIRASI OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Bergama’nin uzun asirlara yayilan geçmisi ile insanlik tarihine isik tuttuguna, bilime, sanata ve kültüre yön verdigine konusmasinda deginen Baskan Kostu, “999’ncu UNESCO Dünya Mirasi olmaktan dolayi mutluyuz. Sahip oldugumuz tarihi miras ve kültürel doku ile UNESCO Çok Katmanli Kültürel Peyzaj olarak kabul görmüs Bergamamiz’da bugün bu çalistayin yapiliyor olmasindan dolayi ayrica memnuniyet duymaktayiz. Burada hep birlikte deneyimlerimizi paylasacagiz, birikimlerimizi aktaracagiz. Ülkemizin ve dünyanin ayricalikli sehirleri olarak, belirleyecegimiz ortak yol haritasiyla kentlerimizi geçmisinden aldigi güç ile gelecege tasiyacagiz” dedi.

BASKAN KOSTU; “SORUMLULUGUMUZ BÜYÜK, ISIMIZ ÇOK, YOLUMUZ UZUN”

UNESCO yolunda 7’nci yilini geride birakan Bergama’nin, hazirlik sürecindeki tüm alan ve kentlere tecrübelerini aktarmaya, bilgilerini paylasmaya her daim hazir oldugunu çalistayda yaptigi konusmasinda ilan eden Belediye Baskani Kostu, “Yerel yönetim olarak önceligimiz, Bergama’nin sahip oldugu üstün evrensel degerleri yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak olmustur. Bu yöndeki çesitli restorasyon çalismalari ve sokak sagliklastirmalarinin yani sira kentimiz için çok önemli olan tarihi Selinos Deresi Antik Kanal Restorasyon Projemiz ile bir hayali gerçeklestiriyor, Bergama’mizda dün ile bu günü kucaklamak için gün sayiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz sayin Tunç Soyer ve degerli ekibinin, kültürel miras konusundaki çalismalari ve güçlü destegi bizler ve buradaki tüm katilimcilar için çok kiymetlidir. UNESCO Dünya Mirasi kentlerimizin dün oldugu gibi bugün ve yarinlarinda da insanliga hizmet etmeyi sürdürecegine inaniyor, bu çalistayin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.