BERGAMA BELEDIYESI GIDA KOLILERI HAKKINDAKI IDDIAYA YANIT VERDI!

Bergama Belediyesi basin açiklamasi

Gündem 16.04.2021 19:45:48 0
BERGAMA BELEDIYESI GIDA KOLILERI HAKKINDAKI IDDIAYA YANIT VERDI!

"BASIN AÇIKLAMASI

Bergama Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü sosyal belediyecilik geregini yerine getirmek üzere iki yildir yaptigi yardim çalismalari; pandemi döneminde Bergama’da yasayan herkesin evinde as pismesi için yürüttügü gida dagitimi ile önemli bir sosyal politika gerekliligini yerine getirirken hiç de hak etmedigi bir tartismanin içine çekilmek istenmektedir.

Bu nedenle dün aksam itibariyle yapilmak istenen Algi Operasyonu ve mevcut durum hakkinda kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik bir açiklama yapma zorunlulugu dogmustur.

Izmir Ilinde meydana gelen deprem felaketi sonrasinda hamiyetperver vatandaslarimiz tarafindan ilimize yapilan yardimlardan ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastirilmak üzere Ilçemiz Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Baskanligina 3.035 koli yardim gönderilmis, bu kolilerin 2.735’inin ihtiyaci olan vatandaslarimiza dagitimi gerçeklestirilmistir. Kalan 300 yardim kolisi Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügünce onaylanan proje kapsaminda Bergama Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile Bergama Belediyesi arasinda 12.11.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Belediyemize ait Asevi’nden sosyal yardima muhtaç vatandasimiza saglanan günde bir ögün sicak yemek üretiminde kullanilmak üzere gida ihtiyaci için ayrilmistir.

Bu ayrilan 300 gida kolisi Belediyemiz Asevi’nde depo imkani bulunmadigindan Belediyemizin söz konusu deposunda saklanmaktadir.

Depolanan bu kolilerin tasnifi yapilarak asevimize peyderpey gönderilip asevimizde yemek yapma imkani olmayan ihtiyaç sahibi vatandasimiza Ramazan ayi süresince günlük sicak yemek olarak ulastirilmaktadir.

Bergama Belediye asevinden sicak yemek olarak günlük 550 kisiye yapilan yardimin 320 kisisinin gideri yukarida bahsedilen proje ve protokol kapsaminda Kaymakamligimiz Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan karsilanmaktadir.  

Medyadaki fotograflarda yer alan Belediyemizin ambalajiyla paketlenen ürünler, Belediyemiz tarafindan kendi imkanlarimiz ile alinip dagitimi yapilan kolilerdir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °