Tarih: 03.03.2021 20:11

Bergama Belediyesi Mart ayi meclis toplantisi yapildi

Facebook Twitter Linked-in

Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) yapilan toplanti Subat ayi toplantisina ait tutanaklarin okunmasi ve ibrasi ile basladi. Daha sonra baskanliktan ve komisyonlardan gelen maddeler görüsülerek karara baglandi.

BASKAN KOSTU; “BERGAMA KABUK DEGISTIRIYOR”

Belediye meclisinde konusan Baskan Hakan Kostu, göreve geldikleri ilk günden itibaren gece gündüz demeden çalismaya devam ettiklerine isaret ederek, Bergama’nin kabuk degistirmeye basladigina dikkat çekti.

BASKAN KOSTU; “BIZI HEMSEHRILERIMIZE HIZMET ETMEKTEN KIMSE ALIKOYAMAZ”

Maddeler görüsülürken, CHP ve Iyi Parti meclis üyelerinin Bergama’ya hizmet yolunu tikama girisimlerinde bulunduklarina yaptigi konusmasinda dikkat çeken Baskan Kostu, “Siyasi saikler ile hareket Bergama’yi geçmis 10 yilda oldugu gibi, bir 10 yil daha hizmetsiz birakir. Biz buna asla müsaade etmeyecegiz” dedi. Gayrimenkullerin kamu yararina hizmetlerde kullanilmak üzere degerlendirilmesi maddesi görüsülürken CHP ve Iyi Parti Meclis Üyeleri’nin dile getirdigi yorum ve niyet okuyuculugunu siyasi rant ve saiklerle hareket olarak niteleyen Baskan Kostu, “Gayrimenkullerle ilgili maddemiz görüsülürken muhalefet meclis üyelerimizden bir soru beklerdim. Elde edilen gelir ile ne yapacaksaniz? diye. Ama bu soru gelmedigi gibi sanki bu meclis ilk defa gayrimenkul satis karari aliyormus gibi bir durum ortaya çikarilmaya çalisildi. Ama bizim Bergama’ya hizmet etmemizi kimse engelleyemez” dedi.

BASKAN KOSTU “BIR ÖNCEKI BELEDIYE YÖNETIMI 2017’DE 270 ADET GAYRIMENKUL SATISI YAPARKEN NIYE KARSI ÇIKMADINIZ”

Belediye meclislerinde kamu yarari gözetilerek her zaman gayrimenkuller için satis karari alindigina isaret eden Baskan Kostu, “CHP ve Iyi Parti meclis üyeleri bu mecliste uzun yillar satis karari alinmamis gibi davranmalari hayret verici. Bir önceki belediye yönetimi döneminde 2017 yilinda da önceki yillarda da gayrimenkul satisi için kararlar alindi. Bu kararlar alinirken maksat nedir, ne olacak, ne yapilacak ona bakmak lazim” dedi. 

BASKAN KOSTU; “GAYRIMENKULLERDEN ELDE EDILEN GELIR ILE YOLLARI, PARKLARI VE SOSYAL TESISLERI YAPACAGIZ” 

 Göreve geldikleri ilk günden büyük hizmetler için Ankara ile sürekli temas halinde olduklarina isaret eden Baskan Kostu, “Ilçemize TOKI, Ögrenci Yurdu, Dogalgaz, Çevre Yolu ve Selinos Projesi gibi büyük ve vizyon hizmetleri getirmis bulunuyoruz. Iki yildir yönetim olarak bunun mücadelesini verdik. Ama bunlar yeterli degil. Belediyeyi devraldigimizda yaklasik 130 milyon kamu borcu vardi. Diger kredi, banka borçlarini söylemiyorum bile. En dogru yatirimi nasil yapmamiz gerektigini sürekli arastiriyoruz. Uzun yillar ihmal edilmis yollar var. Hemsehrilerimiz hakli olarak biran önce yollarin yapilmasini bekliyor. Ana arterler basta olmak üzere her yer harabe olmus. Geçmis yönetim tarafindan uzun yillar yollar ihmal edildi. Elimiz kolumuz bagli oturacak degiliz. Borç kesintileri sonrasi bize kalan para personel maaslarini ödemeye yetmiyor. Ne yapalim bu yollari habere bir sekilde 10 yil daha mi böyle birakalim. Yollarin yapilmasi basta olmak üzere sehrimizde parklarin biran önce elden geçmesi gerekiyor. Bu karari seklen degerlendiriyorsunuz. Içerigine bakan yok. Hemsehrilerimiz, tüm mahallelerimizde sosyal hizmet alanlari, ilçe merkezi ve büyük mahallelerimizde dügün salonu beklentisi var. Bu beklentileri ve 10 yildir devam eden hizmetsizlik dönemini kapatmak için iki yol var. Ya borçla, ya da elimizde bulunan gayrimenkulleri degerlendirerek hizmet yapabiliriz. Belediye, bir önceki yönetimi tarafindan içerisine sokuldugu borç yükü nedeniyle, borçlanma yaparak hizmet edecek durumda degil. Biz de gayrimenkulleri degerlendirme yolunu tercih ettik” dedi.

BASKAN KOSTU; “SATAN SATMIS, GITMIS”

Muhalefet meclis üyelerinin “Satmak” kelimesi üzerinden hemsehrilerimizin hissiyati üzerinden siyasi rant devsirmeye çalismasini sert bir dille elestiren Baskan Kostu, “Hizmete susayan Bergama’miz için bu dogru bir tavir degil. Satan satmis gitmis. 130 milyon borç var. Ama biz bunlari bahane etmiyoruz. Biz gayrimenkullerimizi kamu adina daha iyi yatirimlar yapmak için kullanacagiz. Bu karari da meclis verecektir” dedi. 

BASKAN YARDIMCISI ASKIN UYAR; “BIR ÖNCEKI BASKAN MEHMET GÖNENÇ GAYRIMENKUL SATISI YAPARKEN BU MECLIS OY BIRLIGI ILE KARAR ALDI”

Gayrimenkullerin, acil ihtiyaç duyulan hizmetlerin yerine getirilmesi için degerlendirilecek olmasinin sadece Bergama’da olmadigina dikkat çeken Belediye Baskan Yardimcisi Askin Uyar, “Bu kararin daha önceki belediye yönetiminde oldugu gibi, tüm meclis üyelerinin oy birligi ile geçmesini umut ediyorum. Sadece biz simdi böyle bir karar almiyoruz. Önceki Belediye Baskani Sayin Mehmet Gönenç 285 adet gayrimenkulün satisi için karar aldi. Menderes 768 adet, Ödemis 83 adet tarla, isyeri, zeytinlik ve arsa için, Torbali 13 adet tasinmazi için karar aldi. Torbali’nin aldigi bu kararlardan bir adetinin satisi 20 milyon liraya gerçeklesti. Hatta Dikili Belediyesi suan Islamlar Mahallesi’nde 43 adet parselin satisi için görüsme gerçeklestiriyor. Dikili’de daha önce 50 milyon TL.’ye yakin tasinmaz için satis gerçeklestirildi. 11 Mart 2021 tarihinde Uzunburun’da 18 adet gayrimenkul için satis ihalesi var. Her belediye elinde bulundurdugu gayrimenkuller için degerlendirmede bulunuyor. Bunu sadece biz yapiyormusuz gibi gösterme çabasi siyasi rant elde etmekten baska bir sey degil” dedi.  BASKAN YARDIMCISI CÜNEYT UMUTLU; “BIZ HAKAN BASKANIN SAMIMIYETINE INANIYORUZ” 

Meclis toplantisinda konusan Cumhur Ittifaki Ortagi MHP Meclis Üyesi ve Belediye Baskan Yardimcisi Cüneyt Umutlu, “Biz Hakan Baskanimizin gayrimenkulleri degerlendirme gerekçesi ve samimiyetine inaniyoruz. Geçmis Belediye Baskani Sayin Mehmet Gönenç 1 milyon metrekare yer satisi için bu meclisten yetki istemis. O zaman da MHP olarak biz yetki vermisiz. 2017 yilinda 18 adet Ayaskent'den, 20 adet Kadiköy'den tarla satilmis. Bu satislar yapilirken de ayni tepkiyi gösterseydiniz. Biz destek vermisiz. Neden hizmet için. Samimi olalim. Gelin bu basarinin altinda bütün meclis üyelerinin imzasi olsun. Biz Hakan Baskanin arkasindayiz. Samimiyetine inaniyoruz. Simdi burada hemsehrilerimizin duygularini kullanarak muhalefetin siyaset yapmasi Bergama’ya bir sey kazandirmaz” dedi.

Madde üzerinde yapilan görüsmeler ardindan oylamaya geçildi. Muhtelif gayrimenkullerin degerlendirilmesi maddesi Belediye Meclisi’nden oy çoklugu ile geçti. 

CUMHURIYET CADDESI’NE YENI TICARET MERKEZI GELIYOR

Belediye Meclisi’nde görüsülen en önemli maddelerden birisi de Cumhuriyet Caddesi üzerine insa edilecek olan Is Merkezi Projesi oldu. Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yillarca market olarak kullanildiktan sonra bir önceki belediye yönetimi tarafindan yikilan Çamlipark karsisindaki 485 metre kare arsa üzerine isyerleri ve ofislerden olusan yeni bir cazibe merkezi ve is merkezi kat karsiligi insa edilmek üzere karara baglandi. Belediye meclisinden oy çoklugu ile geçen madde ile yillardir atil bir vaziyette bekleyen 485 metre kare arsa üzerinde Bergama yeni bir ticaret merkezine kavusmus olacak. 

SOKAK HAYVANLARI SORUNU IÇIN DÜGMEYE BASILDI

Sehrimizin en öncelikli sorunlari arasinda yer alan sahipsiz sokak hayvanlari için Armaganlar Mahallesi'nde Hayvan Barinagi ve Hayvan Sagligi Merkezi yapilmasi yönünde karar alindi. Yaklasik 11 bin m2 alanda yasama geçecek projenin önemine isaret eden Belediye Baskani Hakan Kostu, "Sehrimizdeki can dostlarimizin yasam haklarini iyilestirmek adina Geçici Hayvan Barinagi ve Saglik Merkezi'ni yapacagiz. Söz konusu barinagimizda can dostlarimizi geçici misafir edip, hasta olanlarin tedavi ve kisirlastirma çalismalarini yapacagiz. Ilçemizde sokak hayvanlari ile ilgili hemsehrilerimizin bizlere iletmis oldugu sorun ve sikintilari biliyoruz. Yapacagimiz çalisma ile bu sorunu en kisa zamanda can dostlarimizin haklarini koruyarak çözecegiz” dedi. Karar meclisten oy birligi ile geçti. 

Mart Ayi Belediye Meclisi, Nisan Ayi Meclisi’nin 1 Nisan 2021 Persembe günü yapilmasi kararinin alinmasi ile son buldu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —