BERGAMA HIZMET BINASI YIKILIYOR

BERGAMA  HIZMET BINASI YIKILIYOR

BERGAMA HIZMET BINASI YIKILIYOR

Analiz Raporu’nda ‘Riskli Yapi’ oldugu ortaya çikan Bergama Belediyesi hizmet binasi bosaltilip, yikilacak

Izmir'de meydana gelen 6.6 büyüklügündeki depremin ardindan yapilan kontrolde riskli yapi oldugu tespit edilen Bergama Belediye Binasi için yikim karari çikti. Baskan Kostu, "Enkaz altinda hayat aramak yerine riskli yapilari yikmak en dogrusu. Izmir depreminde onlarca insanimiz, hayatinin baharinda kara topraga girdi. Depremlerden ders almamiz gerekiyor. Riskli yapilari depremin yikmasini beklemek cinayettir" dedi.

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, 30 Ekim'de Seferihisar açiklarinda meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde belediye binasinda çatlaklar olustuguna isaret ederek binanin durumuna dair bir açiklama yapti. Kostu yaptigi açiklamada, "Deprem sonrasi teknik personelimizle Çevre ve Sehircilik Bakanligi talimatlari dogrultusunda yaptigimiz kontrollerde binamizin tasiyici sisteminde çatlaklar olustugunu gördük. Bunun üzerine hemen çalisma baslatarak bina performans analizi yaptirdik. Yaptirdigimiz incelemede binamiz “Riskli Yapi” olarak tespit edilmis, “Binanin kullanilmaya devam edilmesi can ve mal güvenligi açisindan tehlikelidir” sonucu elimize ulasmistir” dedi.

BASKAN KOSTU; “OLASI BIR DEPREMDE KAMU BINALARININ AYAKTA KALMASI ÇOK ÖNEMLI”

Izmir’de meydana gelen ve canimizi acitan deprem sonrasi kamu binalarinin ayakta kalmasinin son derece önemli oldugunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Baskan Kostu, “Depremden sonra gördük ki; kamu binalarimizin ayakta kalmasi depremzede vatandaslarimiza ve depremden hasar gören binalarimiza müdahale ve yardim götürme açisindan önem arz ediyor. Bu çalismalar kapsaminda Izmir Valiligi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere birçok kamu kurum ve kurulusu binalarini tahliye etmislerdir. Günlük olarak 500-600 kisinin kullandigi binamizda personelimizin ve halkimizin vebali üzerimizde olacagi için hiçbir cani riske etmek istemiyoruz” dedi.

BASKAN KOSTU “BINA BETONU c10 SINIFI ALTI, DEMIRLER NERVÜRSÜZ VE KOROZYONLU”

Halen kullanilmakta olan bina için 1986 yilinda ruhsat alindigini ve 1999 deprem yönetmeligi öncesi yapildigini açiklayan Baskan Kostu, “Yaptirdigimiz analizde binada kullanilan betonun c10 sinifi alti çikmasi, binada kullanilan demirlerin nervürsüz oldugu ve korozyona ugradiginin tespit edilmesi sonrasi yapilan performans analizinde,  binamiz “Riskli Yapi” olarak tespit edilmistir. “Binanin kullanilmaya devam edilmesi can ve mal güvenligi açisindan tehlikelidir” sonucu da elimize ulasmistir” dedi.

BASKAN KOSTU; “ AÇIKLAMA IÇIN RAPORU BEKLEDIK”

Binanin analiz rapor sonucu çikana kadar açiklama için beklediklerine isaret eden Baskan Kostu, “Binamizin performans testi sonuçlari belli oluncaya kadar hiç kimseye olumlu ya da olumsuz bir bilgi vermedik. Tespit edilen “riskli yapilar” 60 gün içerisinde bosaltilarak yikilmasi gerekmektedir. Bu kapsamda bizde yeni hizmet binamiz yapilincaya kadar hizmetimizin aksamamasina dikkat ederek binamizi tahliye edecegiz. Bu konuda tüm tedbirlerimizi aldik. Allah ülkemizi ve insanlarimizi tüm afetlerden korusun” dedi.