Bergama ilçe protokolünden Koronavirüs denetimi

01 Mart 2021 tarihi itibariyle tüm yurtta baslatilan yeni kontrollü normallesme süreci kapsaminda Bergama'da ilçe protokolü Koronavirüs denetimlerine katildi. Vatandaslara maske, mesafe ve hijyen konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Gündem 8.03.2021 20:00:30 0
Bergama ilçe protokolünden Koronavirüs denetimi

Vatandaslarin bilinçlendirilmesi, alinan tedbirler ile belirlenen kurallara en üst seviyede uyulmasini saglamak amaciyla Içisleri Bakanligi’nca yurt genelinde es zamanli olarak baslatilan "Dinamik Denetim Modeli" kapsaminda Bergama’da da denetimler yapildi. Ilçede yapilan denetimlere Kaymakam Mahmut Kasikçi, Belediye Baskani Hakan Kostu, Ilçe Emniyet Müdürü Özcan Onur, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygin, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Turgay Keser ve bürokratlar katildi.    

Isyerlerini gezen, esnaf ve vatandaslari maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunda uyaran Ilçe Kaymakami Mahmut Kasikçi, Belediye Baskani Hakan Kostu ve beraberindeki bürokratlar denetimlerde esnaf ve vatandaslarla sik sik sohbet ettiler. Hem de yeni kontrollü normallesme sürecinin baslamasiyla birlikte salginda yüksek risk grubunda bulunan Izmir ve Bergama için uyulmasi gereken tedbirler hakkinda uyarilarda bulundular.

BASKAN KOSTU; “MAVI’YE GEÇMEK IÇIN HEP BIRLIKTE KURALLARA UYMALIYIZ” 

Denetimlerin ardindan bir açiklama yapan Belediye Baskani Hakan Kostu, “Kamuoyunun malumu oldugu üzere 01 Mart 2021 tarihinde Sayin Cumhurbaskanimizin Baskanliginda gerçeklestirilen Kabine Toplantisi ardindan, Yeni Kontrollü Normallesme Süreci’ne geçmis bulunuyoruz. Saglik Bakanligimiz ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Saglik Bakanligi ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafindan tespit edilen kriterlere göre illerimiz 4 ayri risk grubuna (düsük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrilarak salginla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarina göre belirlenmistir. Üzülerek ifade ediyorum ki, Izmir ilimiz ve Bergama ilçemiz maalesef  Koronavirüs vaka sayilarinda yüksek riskli grupta yer almaktadir. Bugün düzenledigimiz denetimlerle amacimiz, esnaf ve vatandaslarimizda farkindaligi artirarak yüksek riskli grupta yer alan Izmir’imiz ve ilçemizde artan vaka sayilarina dikkat çekmektir. Bergamali hemserilerimizden ricamiz kendilerinin, sevdiklerinin ve toplumun sagligi için temizlik, maske, mesafe kuralina mutlaka uymalaridir. Kurallara titizlikle uyursak,  yüksek risk grubundan bir an önce çikip normallesme yönünde adimlar atmaya baslayacagiz. Kurallara ne kadar çok uyarsak, Mavi’ye o kadar hizli bir sekilde geçeriz. Insallah tedbirlere uyarak Koronavirüs illetinden hep birlikte kurtulacagiz” dedi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °