BERGAMA MELEK MOSSO ILE ÇOSTU

86. Uluslararasi Bergama Kermes Festivali'nin ilk gününde Cumhuriyet Meydani'nda sahne alan Melek Mosso'yu yaklasik 15 bin kisi izledi.

Kültür Sanat 21.06.2022 11:52:10 0
BERGAMA MELEK MOSSO ILE ÇOSTU

86. Uluslararasi Bergama Kermes Festivali’nin ilk gününde Cumhuriyet Meydani’nda sahne alan Melek Mosso’yu yaklasik 15 bin kisi izledi. Sanatçi Melek Mosso’ya plaket veren Baskan Hakan Kostu, muhtesem konser için tesekkür etti.

BERGAMA ATATÜRK’ÜN EMANETINE SAHIP ÇIKIYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile 1937 yilindan itibaren araliksiz olarak kutlanmaya baslanan ve bu yil 86’ncisi düzenlenen Uluslararasi Bergama Kermes Festivali’nin ilk günü yerli yabanci halk oyunlari gösterileri, birbirinden renkli görüntülerin yer aldigi kortej yürüyüsü ve finalinde sahne alan Melek Mosso konseri ile muhtesem bir geçide dönüstü.


Kadim sehir Bergama’nin tanitimi için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile bir festival havasinda kutlanmaya baslanan, 86 yildir geleneksel “Bergama Kermesi” olan adiyla hafizalarda yer edinen Bergama’nin dügünü son yillarin en görkemli, en coskulu sehir festivallerinden birisini yasiyor. Ilk günün konserinde Cumhuriyet Meydani’nda sahne alan Melek Mosso, yaklasik 15 bin kisiyi birbirinden güzel sarkilari ile costurdu. Sanatçi Melek Mosso’nun sahne performansi, yaklasik 15 bin kisinin coskusu ile birlesince ortaya muhtesem görüntüler çikti.


VATANDASLAR; “BU YIL KERMES DAHA BIR DOLU, DAHA BIR COSKULU"

Koronavirüs nedeniyle 2 yil Bergama Kermes Festivali’ni dijital medya üzerinden yasadiklarini söyleyen vatandaslar, “Bu yilki kermes festivalimizi heyecan ve sabirsizlikla bekliyorduk. Bekledigimize degen zengin program içerigi ile daha ilk gününde muhtesem bir festivalin içerisinde kendimizi bulduk. Belediye Baskani Hakan Kostu ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” dediler.  


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °