Tarih: 22.07.2022 20:17

Bergama Oda Baskanlari, Muhtarlar ve Kerem Ali Sürekli, STK Bulusmasi'nda bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

BERGAMA ODA BASKANLARI, MUHTARLAR VE KEREM ALI SÜREKLI, "STK BULUSMASI"NDA BIR ARAYA GELDI

Adalet ve Kalkinma Partisi Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli'nin de katilimiyla düzenlenen "STK Bulusmalari" kapsaminda Bergama Oda Baskanlari, Muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve basin mensuplarinin katilimiyla sorunlar ve çözüm önerileri görüsüldü.

Toplanti, Adalet ve Kalkinma Partisi Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu ve Adalet ve Kalkinma Partisi Bergama Ilçe Baskani Sebahattin Güzel'in, katilimcilarin sorunlarini dinlemesiyle basladi.


Toplantida söz alan Bergama Ticaret Odasi Baskani Fikret Ürper; Meslek Lisesi, Bergama Çevre Yolu, Kozak Yolu ve Baraj ihtiyaci gibi konulara degindi.

Baskan Ürper; "Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBI) içinde yapilacak olan Meslek Lisesi için çalismalar hizla sürüyor. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Bunun yaninda; Bergama sehir trafigi günden güne artarken çevre yolunun hizla hayata geçmesi de büyük önem tasiyor. Selinos Antik Kanal projesi, UNESCO Dünya Mirasi listesindeki Bergama'ya arti katacak bir proje. Kozak yolu ise bu projenin hemen yanibasinda her gün kamyon ve tirlara hizmet veriyor. Bu durum hem çevreyi, hem de bu projenin oldugu tarihi alana zarar veriyor. Kozak yolu, ivedi bir sekilde sehrin disina tasinmali.


Bildiginiz üzre Serbest Bölge'nin kurulma çalismalari da hizla sürüyor. Dikili TDIOSB ve BOSBI'nin de hizla yükselmesiyle tarim alanlariyla çevrili bu bölgede bir su problemi yasanacaktir. Yapilacak olan bir baraj, bu yatirimlar ve çevredeki çiftçilerimiz için büyük önem arz ediyor. Tüm bunlarin yaninda Bergama, binlerce yil önce heykeltraslik gibi pek çok sanat dalinin öncü kentlerinden biriydi. Bu kültür dolu sehre, bir Güzel Sanatlar Fakültesi'nin de çok yakisacagini düsünüyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —