Bergama Tarima Dayali OSB için gün sayiyor

Bergama Tarima Dayali OSB için gün sayiyor

Bergama Tarima Dayali OSB için gün sayiyor

Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Bergama’da kurulabilmesi için çalismalar araliksiz devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, AK Parti Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Izmir Ticaret Odasi Baskani Mahmut Özgener, Tarim ve Orman Bakani Bas Danismani Özer Ataç, Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, DSI 2. Bölge Müdürü Birol Çinar ile bir toplanti gerçeklestirildi.

Izmir Ticaret Odasi’nda yapilan toplanti ardindan bir açiklama yapan Belediye Baskani Hakan Kostu, “Ilçemizde hayata geçirecegimiz tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgemiz istihdama hizmet edecek. Bölgemizde issizligin önüne geçebilmek adina çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bu tesiste yaklasik 3 bin 500 kisi istihdam edilecek. Ayni zamanda bu tesis bölgemizde lokomotif görevi üstlenecek” dedi.

BU TESISIN ISTIHDAMA KATKISI BÜYÜK OLACAK

Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerine baslamasiyla ilk günden itibaren istihdama katkisi olacagina isaret eden Belediye Baskani Kostu, “Tesiste yaklasik 3 bin 500 kisi istihdam edilecek. Planlamamizi bu tesisimizin sürekli büyümesi üzerine yapiyoruz. Tesis faaliyete geçtikten sonra yillar içerisinde ayni kalmayacak. Çagin gereksinimlerine göre sürekli büyüme gösterecek. Bu büyümeyle birlikte bölgemizde bulunan issizligin önlenmesine katkisi olacak. Bir yandan Bati Anadolu Serbest Bölgesi,  bir yandan Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelismesi ve Kuzey Ege Çandarli Limani’nin faaliyete geçmesiyle Bakirçay’da issizlik diye bir sey kalmayacak. Bütün planlamalarimiz hemsehrilerimizin mutlulugu için ” dedi.