Bergama'da isçi maaslarina 2. zam geldi

Bergama

Dünya ve Türkiye'nin içinde bulundugu yüksek fiyatlar nedeniyle Bergama Belediyesi'nde sendikali olarak çalisan isçilerin maaslarina 2022 yili içinde 2.'nci defa zam karari alindi.

Dünya ve Türkiye’nin içinde bulundugu yüksek fiyatlar nedeniyle Bergama Belediyesi’nde sendikali olarak çalisan isçilerin maaslarina 2022 yili içinde 2.’nci defa zam karari alindi. Ek protokol imza töreninde konusan Belediye Baskani Hakan Kostu, “Pandemi sonrasi ortaya çikan dalgalanmalar tüm Dünya’da oldugu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Asgari ücrete gelen zam ardindan bizde belediyemizde çalisan isçilerimizin maaslarina zam yapma karari alarak, maaslari iyi bir noktaya getirdik” dedi.  

Yürürlükte Toplu Is Sözlesmesi olmasina ragmen 2.’nci kez ek protokol yapilan Bergama Belediyesi’nde görevli isçiler için yapilan maas artisi ile yüksek fiyatlardan isçinin korunmasi yönünde adim atilmis oldu. Hizmet-Is Sendikasi ile yapilan toplu is sözlesmesi ek protokolü ile Belediye Sirketleri Bakirçay isçilerine yüzde 36, Beta isçilerine yüzde 33 ve kadrolu isçilere yüzde 23 zam yapildi. Yeni zam oranlari ile birlikte Kadrolu isçilerin en düsük maasi 9.892,00 TL. Beta sirketi isçilerinin en düsük maas 8.807,83 TL. ve Bakirçay sirketi isçilerinin en düsük maas 6.895,45 TL. oldu. Baskan Kostu, “Hizmet üreten, layikiyla çalisan isçimizin, alin teri ile kazananin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.


“ISÇI DOSTU BASKAN HAKAN KOSTU”

Pandemi dönemi ile birlikte tüm Dünya’da ve Türkiye’de ortaya çikan yüksek fiyatlar ve enflasyona isçilerini ezdirmemek üzere harekete geçen belediyelerden birisi olan Bergama’da 2022 yili içerisinde ek protokol ile 2.’nici kez zam yapilmasi isçiler arasinda sevinçle karsilandi. Belediye Haluk Elbe Toplanti Salonu’nda düzenlenen ek protokol imza törenine isçi dostu Baskan olarak adi anilan Belediye Baskani Hakan Kostu, Hak-Is Konfederasyonu Izmir il Baskani ve Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, Belediye Baskan Yardimcisi Askin Uyar, Cüneyt Umutlu, sendika isyeri temsilcileri ile temsilen her bir birimden isçiler katildi. 

BASKAN KOSTU; “LAYIKIYLA ÇALISAN ISÇIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Ek protokol imza töreninde konusan Belediye Baskani Hakan Kostu, Koronavirüs Pandemisi nedeniyle tüm dünyada her alanda yüksek fiyatlar görüldügüne ve Türkiye’nin de bu durumdan etkilendigine dikkat çekti. 

Baskan Kostu; “Koronovirüs ve arkasindan ortaya çikan dalgalanmalar, Rusya-Ukrayna savasi ile fiyatlar degisti. Alim gücü degisti. Ama hayat devam ediyor. Enflasyon sikintisi sadece ülkemiz ile alakali degil, yurtdisinda da biz bu durumu yakindan gördük. Tüm Avrupa devletlerinde en iyi ekonomisi olandan itibaren hepsinde yüksek enflasyonlar görülüyor. Bu durum küresel bir kriz. Hep birlikte bu durumu atlatacagiz. Bu durumdan en hizli çikan ülke biz olacagiz. Türkiye’miz bütün krizlerden güçlenerek çikmistir. Insallah bu ekonomik dalgalanma ve buhrandan da güçlenerek çikacaktir. En son tahil krizinin çözümünde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ve ülkemizin rolü de büyük oldu. Ayni sekilde ekonomik krizden de tüm Dünya’da en hizli siyrilan insallah Türkiye’miz olacaktir. Umut ediyoruz ki; buhranlar, savaslar bittin. Maalesef aç gözlülügün Dünya’yi getirdigi hal bu. Buna ragmen Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye Cumhuriyeti degil. Biz bu dertleri atlatacagiz. Bu süreçte de belediyemizde isçi arkadaslarimizi rahatlatabilmek, kazançlarini artirabilmek için elimizden geleni yapmaya bugüne kadar oldugu gibi devam edecegiz. Ekonomik sikintilardan belediye olarak bizde etkileniyoruz. Gelirlerimiz, iller Bankasi paylarimiz olumsuz yönde etkileniyor. Bu etkilenmeler olmasaydi çok çok dahi iyi sartlara isçilerimizi getirmek mümkün olabilirdi. Bundan hiç süpheniz olmasin. Insallah o günlerde gelecek. Zorluklari atlatacagiz. Ek protokollerle bu zorluklari atlatmaya, sizlerin kazançlarini rahatlatmaya çalisiyoruz. Bu artislarimiz bütçemize ek bir külfet getirecek. Ama çok sükür biz tedbirlerimizi aldik. Kurus kurus hesaplayip, bütçemizi iyi bir sekilde devam ettirmeye çalisiyoruz. Sosyal ve ayni sendikal haklar hariç maaslari isçimizin rahat nefes almasi, yüksek fiyat dalgalanmalarindan en asgari oranda zarar görmesi için artirdik. Tüm isçi arkadaslarimiza hayirli olsun” dedi. 


SENDIKA BASKANI SIMSEK’TEN BASKAN KOSTU’YA TESEKKÜR 

Imza töreninde bir konusma yapan Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, yürürlükteki Toplu Is Sözlesmesi’ne ragmen 2.’nci kez ek protokol yapilmasi talebine olumlu cevap veren ve ek protokol yapan Belediye Baskani Hakan Kostu’ya sendika ve isçiler adina tesekkür etti. 

Sendika Baskani Simsek, “Özellikle Bakirçay sirketinde çalisan ve yillardir magdur edilen isçilerin sorunlarini olumlu tavir sergileyip çözen Belediye Baskanimiz Hakan Kostu, bir yil içinde Kaldorolu, Beta ve Bakirçay sirketi için  2.’nci defa ek protokol yaparak, isçilerimizin yaninda durdugunu bir kez daha göstermistir. Üyelerimizin refah seviyesini artirmak adina attigimiz her adimda bizleri geri çevirmeyen ve Bergamali emekçilerimiz için Belediye bütçesini sonuna kadar zorlayan kiymetli Belediye Baskanimiz Sayin Hakan Kostu'ya, Baskan Yardimcilarimiz Askin Uyar ve Cüneyt Umutlu'ya, Kurum Müdürlerimize, Temsilcilerimiz ve Komite Üyelerimize sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Bize inanan ve bizimle birlikte HAK-IS/HIZMET-IS Davasi’na gönül vermis tüm emekçilerimize de ayrica tesekkür ediyorum. Rabbim mahcup etmesin” dedi.

Konusmalarin ardindan isçilerin alkislari arasinda maas zammi ek protokolü için imzalar atildi.