Bergamali Kibris Gazileri'ne madalya

Bergamali Kibris Gazileri

Bergamali Kibris Gazileri'ne madalya

1974 Kibris Baris Harekati’na katilan Bergamali 50 gaziye düzenlenen törenle madalya ve beratlari verildi. Gazi ve yakinlari 45 yilin gururunu ve sevincini yasadilar.

Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilicasi Sosyal Tesisleri’nde yapilan törene Kaymakam Mahmut Kasikçi, Belediye Baskani Hakan Kostu, Garnizon Komutanligi’ni Temsilen Üstegmen Rüstü Dülkadir, Cumhuriyet Bassavcisi Bilgehan Yücel, Ilçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Mehmet Ugur Abaci, resmi daire müdürleri, gaziler ve yakinlari katildi. Törenin açilisinda bir konusma yapan Kaymakam Mahmut Kasikçi, “Kibris gazilerimize bugün burada madalya vermek bizim için büyük bir onur. O gün Kibris’ta verilen mücadelenin ne derece önemli oldugunu bugün daha iyi anliyoruz” dedi.

BASKAN KOSTU; “KIBRIS BUGÜN AKDENIZ’DE SÖZ SAHIBI OLMAMIZIN TEMEL TASI”

45 yil sonra madalyalarini alan gaziler ilerleyen yaslarina ragmen heyecanla alirken, hayatta olmayan gazilerin madalyalarini da esleri, çocuklari ve torunlari aldi. Ayni heyacani onlarda yasadilar. Törende bir konusma yapan ve ülkemizin bulundugu cografyanin önemine dikkat çeken Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “45 yil önce Kibris’ta düzenlenen baris harekatinin önemini bugün daha iyi anliyoruz. Akdeniz’e siniri olmayanlar bile binlerce kilometre uzaktan gelip, bölgemizde enerji kaynaklarini sömürmek için cirit atiyor. Bizim Akdeniz’de söz sahibi olmamizin temel tasi Kibnis’tir. Akdeniz’in dogal zenginlik kaynaklarini ele geçirmek isteyen güçler, Suriye’de terör devleti kurma girisimleri ile bizi rahatsiz ediyorlar. O gün Kibris’a ‘Harekat yapamazsiniz’ diyen mihraklarla, bugün ‘Suriye’ye giremezsiniz’ diyen üst akil aynidir. Amaçlari bizi parçalamak ve yok etmektir. Ama Allah’in izniyle bu hevesleri Kibris Baris Harekati ile nasil kursaklarinda kaldiysa, bugün de devletimizin düzenledigi Zeytin Dali Baris Harekati ile kursaklarinda kalacaktir” dedi.

MEFTUN SERDAROGLU; “SEVINÇLIYIZ, TESEKKÜR EDERIZ”

Kibris Gazileri adina konusan ve kendisi de Kibris Gazisi olan Meftun Serdaroglu, 45 yil önceki heyecani ayni sekilde yasadiklarina dikkat çekerek, “Kaymakamlik, Belediye ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Bugün yine ayni sevk ve heyecanla vatanimizi savunmaya haziriz” dedi. Tören gazilere madalya ve beratlarinin verilmesi ardindan hatira fotografi çekilmesi ile son buldu.