Bergamaspor'da profesyonel yönetim için imzalar atildi

Bergamaspor

Bergamaspor'da profesyonel yönetim bugün atilan imzalarla resmen baslamis oldu.

Bergamaspor'da profesyonel yönetim bugün atilan imzalarla resmen baslamis oldu. 

Bergamaspor Kulüp Baskani Cemil Ferah ve Is Adami Özgür Ekmekçioglu arasinda atilan imzalarla Bergamaspor'un yönetim yerinin Bergama olarak kalmasinin, adinin degistirilmemesinin ve kirmizi lacivert olan renklerinin sonsuza kadar ayni kalmasinin garanti altina alindigina imza töreni ardindan yaptigi açiklamada isaret eden Belediye Baskani ve Bergamaspor Onursal Baskani Hakan Kostu, "Ilk çagrimiz Bergamali isadamlarimiza oldu. Bu çagrimi hem Ticaret Odasi'nda kanun çikmadan çok önce yapilan toplantida, hem Kültür Merkezi'nde Bergamaspor Olagan Genel Kurulu'nda söyledim. Yasal bir zorunluluk oldugunu anlattim. Ama karsilik bulamadim" dedi. 


BASKAN KOSTU; "TÜM BELEDIYELERIN PROFESYONEL KULÜPLERLE BAGLARINI KOPARMASI YASAL BIR ZORUNLULUK" 

26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de Yürürlüge Giren 7405 sayili "Spor Kulüpleri ve Federasyonlari" kanunu kapsaminda Belediyelerin profesyonel spor branslari üzerindeki desteklerinin kanunen kaldirildigina yaptigi açiklamada dikkat çeken Belediye Baskani ve Bergamaspor Onursal Baskani Hakan Kostu, "Üç yil önce göreve geldigimizde 3.Lig'den Bal Ligi'ne düsmüs bir Bergamaspor vardi. Görevimizin ilk yilinda takimimizi layik oldugu 3.lige sampiyon olarak getirdik. Ve ondan sonraki 2 sezonda pandemi kosullarina ragmen takimin en büyük destekçisi ve sponsoru olduk" dedi. 

BASKAN KOSTU; "BERGAMASPOR'UMUZU GEÇIS SÜRECINDE KADERINE TERK ETMEDIK. ILK ÇAGRIMIZ BERGAMA'MIZA OLDU, AMA KARSILIK VEREN OLMADI"

Yasa çiktiktan sonra Bergama Belediyespor'u kaderine terk etmediklerini yaptigi açiklamada ifade eden Baskan Kostu, "Kanun çikmadan aylar önce Ticaret Odasi Meclisi'nde Bergamali is adamlarina, öncelikli olarak mevcut Kulüp Yönetimi'ne, sonrasinda Olaganüstü Genel Kurul'da tüm Bergamali is adamlarina çagrida bulunduklarini ifade eden Baskan Kostu, "Önceligimiz Bergama'dan is adamlarimizin kulübü devralmasi diye çagrida bulunduk. Belediye olarak bizlerde tesislerimizle ve manevi destegimizle kanunlar çerçevesinde her zaman destek olacagimizi belirttik" dedi. 


BASKAN KOSTU, " BERGAMASPOR'UMUZ DAHA GÜÇLÜ BIR SEKILDE YOLUNA DEVAM ETMESI IÇIN INCE ELEYIP, SIK DOKUDUK" 

Bugün gelinen noktada profesyonel kulüp yöneticiligini daha öncesinde yapmis, Altay Spor Kulübü'nü üçüncü ligden Süper Lig’e 6 yil gibi kisa bir sürede çikarmis, Altay Spor Kulübü'ne 6 yilda üç sampiyonluk yasatmis, maddi ve tecrübe anlaminda güçlü bir is adamimiz olan profesyonel kulüp yönetiminde basarilarla dolu bir geçmisi bulunan Is Adami Özgür Ekmekçioglu EKMAS Sportif Faaliyetler A.S. ile anlasma yapildigini ifade eden Baskan Kostu, "Aslinda bu anlasma kulübümüzün artik daha kurumsal bir yapida yoluna devam etmesi ve takimin daha üst liglere emin adimlarla gitmesi için alinmis ve alinmasi gereken bir karardi. Takimimiz adiyla, formasinin renkleriyle ve sehriyle aynen yoluna devam edecek. Bu üç madde bizim kirmizi çizgimiz. Suandan itibaren takimimiz kamp sürecine baslayacak. Taraftarimizin yillardir bekledigi üst lig hedefleri emin adimlarla gerçeklesecek. En kisa zamanda bir Stor Magazasi, Kulüp Idari Binasi ve Kulüp Otobüsü faaliyete baslayacak. Bizde yeni stat için bu sene ihaleye çikiyoruz ve üst ligler için gerekli olan tesis yatirimlarini yapmaya basliyoruz. Yaptigimiz  ve aldigimiz karar yasal bir zorunluluk yaninda, Bergamaspor'umuzun emin adimlarla, profesyonel olarak yoluna devam etmesinin kapisini da açacak" dedi.

EKMAS SPORTIF FAALIYETLER A.S. KIMDIR?

Ekmas Sportif Faaliyetler A. S. Izmir'de insaat, mühendislik, otomotiv, turizm, sigorta, medya ve spor sektörlerinde önemli yatirimlari olan Ekmas Group sirketleri arasinda yer aliyor. 


ÖZGÜR EKMEKÇIOGLU; “BERGAMASPOR’UN SAHIBI BERGAMA VE TARAFTARIDIR”

Belediye Tas Bina’da Bergamaspor Kulübü Baskani Cemil Ferah ve Is Adami Özgür Ekmekçioglu tarafindan gerçeklestirilen imza töreni ardindan bir açiklama yapan Is Adami Özgür Ekmekçioglu, “Bergamaspor’un sahibi tarihi geçmisiyle büyük olan Bergama’dir. Güçlü ve takimi hep destekleyen taraftaridir” dedi.

Alti yil boyunca baskanligini yaptigi Altay'i bes yilda üç sampiyonlukla 3. Lig'den Süper Lig'e çikaran Ekmas Group Yönetim Kurulu Baskani Özgür Ekmekçioglu, Ekmas Sportif Faaliyetler futbolun yani sira kadin voleybol ve olimpik branslara da yatirim yapacagini belirterek "Izmir’de dogup büyüyen Ekmas, sportif yatirimlariyla güzel kentimizin spor kimligine katki saglamayi ilke edindi. Bergama Belediyesi'ne bize duydugu güven için çok tesekkür ederiz. Tarihi ve kültürel özellikleriyle uluslararasi bir degere sahip Bergama, sporda da bu yolda yürüyecek" dedi.