BERTO ÇAM FISTIGI IÇIN ISBIRLIGINE HAZIR

BERTO ÇAM FISTIGI IÇIN ISBIRLIGINE HAZIR

Kozak Yaylasi çam fistigindaki verim düsüklügüne dair bilimsel akademik rapor hazirlayan Prof. Dr. Çoskun Köse ve Yard. Doç. Dr, Taner Okan BERTO'yu ziyaret ettiler.

Türkiye'nin çam fistigi üretiminin yüzde 80'ini Kozak Yaylasi karsiliyor. Son 10 yildir Kozak Yaylasi çam fistiginda yasanan verim düsüklügü ile ilgili çalisma yürüten Istanbul Üniversitesi - Cerrahpasa  Profesör Dr. Coskun Köse ve Yardimci Doç. Dr. Taner Okan konu ile ilgili bilgi almak için BERTO'yu ziyaret ettiler.
 Bergama Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Fikret Ürper, Profesör Dr. Coskun Köse ve Yardimci Doç. Dr. Taner Okan'i makaminda agirladi.
 
Baskan Ürper; konuklarina Kozak Yaylasi'ndaki verim düsüklügüne dair bilgi verdi. Baskan Ürper akademisyenlerden Kore, Amerika ve ülkemizde bakanliklar ile birlikte yapilan bilimsel çalismalara dair bilgi aldi.

Baskan Ürper; konuya iliskin "Kozak Yaylasi'ndaki çam fistiginda yasanan bu verim düsüklügü, basladigi günden itibaren hem o bölgeyi, hem de yani basindaki Bergama'yi ekonomik ve sosyal olarak büyük ölçüde etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Kozak Çam Fistigi hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli ve degerli bir ürün. Biz Bergama Ticaret Odasi olarak her ne kadar geç kalinmis olsa da bu ürün için Kozak’ta mutlaka bir Arastirma Enstitüsü'nün kurulmasi gerektigini ve burada görevlendirilecek arastirmacilarin yilin 4 mevsimi bu sorunu yerinde gözlemlemesi gerektigini düsünüyor ve bu çözüm önerimizi de her firsatta, her platformda dile getiriyoruz. Sizler gibi bilim insanlarimizin bu konuya egilmesini çok umut verici adimlar olarak görüyoruz." dedi ve Bergama Ticaret Odasi'nin bu konuda her türlü is birligine de açik oldugunu ifade etti.