BERTO PARSÖMEN'IN COGRAFI ISARET TESCILINI ALDI

Bergama Ticaret Odasi, "Bergama Kagidi" olarak da bilinen Bergama Parsömeni'nin Cografi Isaret Tescili'ni aldi. BERTO Yönetimi, Cografi Isaret Tescil belgesini Macit Gönlügür ve isletmeci Sinan-Meltem Demirel'e teslim etti.

Yerel 27.12.2021 10:48:53 0
BERTO PARSÖMEN
Konu ile ilgili açiklamada bulunan BERTO Baskani Fikret Ürper; “Cografi Isaret Tescili, ürünün gerçek üreticisini korurken, ekonomiye de büyük katki sagliyor. Biz Bergama Ticaret Odasi olarak geçtigimiz yillarda Bergama Kozak Çam Fistigi ve Bergama Graniti için gerekli basvurulari yapmis ve bu 2 ürünün de Cografi Isaret’ini almayi basarmistik. Bugün ise bu sevinci Bergama Kagidi olarak da bildigimiz Parsömen için yasiyoruz. 2020’nin Ocak ayinda yaptigimiz basvuru nihayet sonuçlandi ve artik Parsömen de tescilli ürünler arasinda yerini aldi.” dedi.
“COGRAFI ISARET TESCILI, BÖLGENIN TANITIMINI YAPIYOR”
Açiklamasina Cografi Isaret Tescili’nin önemini vurgulayarak devam eden Ürper; “Bir ürünün Cografi Isaret Tescili almasi, o ürünün gerçek üreticisini koruyor. Bulundugu bölge halki için ekonomik bir fayda sagliyor. Bu tescil sayesinde ürünün belli bir standardi oluyor ve insanlari yaniltici görüntü ve ambalajlar ile taklit olarak sunulmasinin önüne geçiliyor. Dolayisiyla ürünün orijinali daha çok ön plana çikiyor ve bu hem o bölgenin tanitiminin yapilmasinda, hem de bölge insaninin ekonomik olarak kalkinmasinda büyük rol oynuyor. Yani Cografi Isaret Tescili, sadece ürünü korumak ile kalmiyor, ayni zamanda geleneksel ve kültürel degerler ile sekillenen üretim metodunu garanti ederek bu kültürel degeri gelecek nesillere dogru bir sekilde aktarmamizi da sagliyor.” seklinde konustu.
“SIRADA BERGAMA TULUM PEYNIRI VAR”
Kozak Çam Fistigi, Bergama Graniti ve Bergama Parsömeni’nden sonra sirada Bergama Tulum Peyniri’nin oldugunu da ifade eden Ürper, konusmasini; “Bergama Ticaret Odasi olarak Bergama Tulum Peyniri’nin Cografi Isaret Tescil basvurusunu da yaptik. Kisa süre içinde onun da sonuçlanmasini bekliyor ve süreci büyük bir özenle takip ediyoruz. Diger tescil süreçlerinde oldugu gibi Parsömen konusunda da destek veren ve emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Bergama Ticaret Odasi olarak her zaman oldugu gibi bölgemize hem kültürel, hem de ekonomik olarak olumlu katki saglayacak olan her gelismede elimizden geldigince yer almaya çalisiyoruz ve çalismaya da devam edecegiz” sözleriyle sonlandirdi.

Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °