BERTO'DA,''BATI ANADOLU SERBEST BÖLGESI'' KONUSULDU

BERTO

Bergama Ticaret Odasi, Bergama Asagikiriklar Mahallesi'nde faaliyete baslayacak olan Bati Anadolu Serbest Bölgesi bilgilendirme toplantisina ev sahipligi yapti.

Bergama Ticaret Odasi'nin düzenledigi ''Bati Anadolu Serbest Bölgesi'' bilgilendirme toplantisina bölge is insanlarin yogun katilimiyla yapildi.Toplantida konusan BERTO Baskani Fikret Ülper BASBAS ile birlikte bölgenin gelisecegini,bu durumun bölgede istihdam açigini ortaya çikaracagini belirtti. Yasanacak istihdam açiginin karsilanamsi noktasinda Fikret Ülper'' Eger vasifsiz olan is gücümüzü hizli bir sekilde vasifli hale getirebilirsek, BASBAS, bölgemizdeki binlerce insana büyük bir istihdam saglayacaktir. Hep birlikte bunun için çalismaliyiz. '' dedi.

Toplanti da konusan ESBAS CEO'su Dr. Faruk Güler; "Bugün Ege Serbest Bölgesi'nde 22 Bin kisi çalisiyor. ESBAS'in bulundugu Gaziemir, Türkiye'nin en hizli büyüyen ilçesi unvanina sahip. Bu da ESBAS'in yarattigi büyük istihdam alani sayesindedir. Iste Bergama'da kuracagimiz BASBAS ile birlikte de bu olacak. Adim adim burada büyük bir istihdam saglanacak. Ilk olarak makina, elektrik, metal isleme ve dograma gibi sektörlerde is yapanlarin isleri BASBAS ile birlikte hizlanacak. Dikili, Kinik ve Bergama'da büyük degisimler olacak. Yerel yönetimler bu planlamalari simdiden yapmali. Özellikle Bergama'daki sanayi sitesi hizli bir sekilde gelistirilmeli çünkü bu konuda çok büyük ihtiyaç dogacak. Yine BOSBI'ye kurulacak olan bir Meslek Lisesi veya Çiraklik Egitim Merkezi'yle de bu istihdam açigina hizli bir sekilde insan yetistirebiliriz. Beni bir haberci gibi düsünebilirsiniz. Tüm bunlari ESBAS ile Gaziemir'de yasadik, simdi BASBAS ile de bu bölge yasayacak. Hep birlikte tüm bu gelismelere hazirlikli olmaliyiz.'' diye belirtti


 Kinik Kaymakami Erol Türkmen, Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer, Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, Bergama Ilçe Emniyet Müdürü Bayram Ögüt, Bergama Ticaret Odasi Yönetimi, Ilçe Oda Baskanlari ve basin mensuplarinin katildigi toplanti aksam yemegi ile son buldu.