BERTO'DAN 'BERGAMA TARIHI' SEMINERI

BERTO

Bergama Ticaret Odasi'nin düzenledigi 'Bergama Tarihi' seminerine Bergama Belediyesi geçmis dönem baskani arastirmaci yazar Sefa Taskin katildi.

Bergama Belediyesi Geçmis Dönem Baskani, Arastirmaci Yazar Sefa Taskin, Bergama Ticaret Odasi'nda "Bergama Tarihi" konulu bir bilgilendirme semineri verdi.
Katilim sayisinin sinirli tutuldugu etkinlikte Sefa Taskin, sunumuyla Bergama'nin binlerce yillik tarihine isik tuttu. "Basta Zeus Sunagi olmak üzere, Bergama'dan çikarilan pek çok eser Almanya'da her yil milyonlarca kisiye sergileniyor. Oysa bu kiymetli eserlerin yeri, ana vatanlari olan bu topraklardir. Yakin gelecekte, bir zamanlar bir sekilde yurt disina çikarilmis olan pek çok eser özellikle Bakanlik nezdindeki gayretler ile ülkemize döndü. Ben Bergama eserlerinin de bu topraklara dönecegine inaniyorum" diyen Taskin, sözlerine "Tüm kurumlarimiz Bergama tarihinin üzerine egilmeli. Bergama Ticaret Odasi'na bu konudaki farkindaligi için tesekkür ediyorum" dedi.

Ardindan sözü alan BERTO Baskani Fikret Ürper; "Birçok ülke, özellikle çocuk ve gençlerini tarihi açidan önemli yerleri gezip, görmeleri için tesvik ediyor. Bunu biz de saglamaliyiz. Hem ülkemizin, hem de Bergama'nin tarihini bilmeli ve bunun farkinda olmaliyiz. Bugün burada bizi bilgilendiren, Bergama tarihindeki önemli dönemleri bize çok iyi bir sekilde aktaran Sefa Taskin'a ve bu etkinlige katildiginiz için sizlere tesekkürler ediyorum" dedi.