Tarih: 26.02.2021 09:51

Bilim Kurulu Toplantisi sonrasi il il alinan yeni koronavirüs yasak kararlari

Facebook Twitter Linked-in

Il il gelen son kisitlama kararlari söyle;

MUGLA/BODRUM

Mugla'nin Bodrum ilçesinde, Hifzissihha Kurulu karariyla koronavirüs tedbirleri kapsaminda, sahil bantlari, park, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarinda sandalye veya oturarak piknik yapma faaliyetleri yasaklandi. Kararin ardindan sahil kenarlarina bant çekilerek uyari yazisi asildi.

KARABÜK

Karabük Valiliginden yapilan yazili açiklamada, Il Umumi Hifzissihha Kurulunun Vali Fuat Gürel baskanliginda toplanarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile ilgili yeni karar aldigi belirtildi.Sinema salonlarinin faaliyetlerinin 31 Aralik 2020'de durduruldugu, daha sonra da bu kararin 1 Mart 2021'e kadar uzatildigi animsatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Gelinen asamada gerek sektörün talebi, gerekse Kültür ve Turizm Bakanligi ile Içisleri Bakanligi arasinda yapilan görüsmeler sonucunda, salginla mücadelede alinan tedbirlerin devaminin saglanmasi ve desteklenmesinin amaciyla sinema salonlarinin faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesine oy birligi ile karar verilmistir."

Açiklamada, bu karara uymayanlara idari para cezasi ve konusu suç teskil davranislara iliskin gerekli adli islemlerin uygulanacagi ifade edildi.

SAKARYA

Sehir genelinde kiz isteme, dügün, nikah gibi etkinliklerin yani sira tüm spor salonlarinin faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapilmamasi kararlastirildi.

1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle sehir genelinde dügün, nisan, nikah, kiz isteme gibi etkinliklerle birlikte tüm spor salonlarinin faaliyetlerinin yasaklanmasina karar verildi. Sinema salonlarinin faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatildi.

Buna göre, 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle sehir genelinde dügün, nisan, nikah, kiz isteme gibi etkinliklerle birlikte tüm spor salonlarinin faaliyetlerinin yasaklanmasina karar verildi. Sinema salonlarinin faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatildi ve tüm muhtarlara, Covid-19 ile mücadele için alinan karar ve tedbirlerin takibi ve uygulanmasinda tam yetki ve sorumluluk verildi. 

OSMANIYE

Osmaniye’de toplanan Il Hifzissihha Meclisi, ülke geneline göre ildeki vaka oraninin çok yüksek seyretmesi ve vakalarin çogunlugunun da aile içi bulas kaynakli olmasi nedeniyle koronavirüs PCR sonucu pozitif olarak tespit edilen ve hastane yatis endikasyonu bulunmayan vakalarin karantina sürecin ilk 7 gününü KYK yurtlarinda geçirmelerinin saglanmasina karar verildi. Alinan kararlara uymayan vatandaslara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hifzissihha Kanunu geregince idari para cezasi verilmesi basta olmak üzere aykiriligin durumuna göre ilgili kanunlar çerçevesinde islem yapilacak.

RIZE

Rize'de iki ya da daha fazla kisinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildigi faaliyetler yasaklandi, siki denetimler yapilmasi kararlastirildi. Yasagin ilk gününde parklarda yan yana oturanlarin sosyal mesafe kuralina uymadiklari görüldü. Vali Kemal Çeber baskanliginda toplanan kurulun aldigi kararlar söyle;

"HES kodu uygulamasina hassasiyetle devam edilecek. Cenaze namazlari en fazla 30 kisiyle sinirlandirilacak, toplu taziyeler yapilmayacak. Market, toplu tasima ve berber gibi yerlerde denetimler siklastirilacak. Camilere gelen vatandaslar seccadelerini de beraberinde getirecek. Is yerlerinin ya da binalarin önünde iki veya daha fazla kisinin bir arada oturarak ya da ayakta sohbet etmesi, çay ve sigara içilmesi, sahil bantlarinda, parklarda sosyal mesafeye uyulmadan oturma, sohbet etme gibi davranislar yapilmayacak. Sokaga çikma yasagi günlerinde sadece zorunlu ihtiyaçlar için yürüme mesafesinde market, firin gibi yerlere gidilebilecek. Hafta sonu köy evlerine gitme ve köyde sosyal mesafeye uymayan ziyaretler, misafirlikler gibi aliskanliklardan kaçinilmasi ve denetimlerin artirilmasi, muhtarlarin, apartman-site yöneticilerinin yönetiminde bulundugu alanda pandemi kurallarina aykiri davranislara müsaade etmemesi ve aninda ilgili birimlere gerekli bildirimleri yapmasi."

TOKAT

Tokat, geçen hafta 118,52 ile 8'inci siradayken, bu hafta 149,20 ile 6'nci siraya yükseldi. Vaka sayilarinin yükselmesiyle birlikte il genelinde yeni tedbirler alindi. Tokat'ta, 10 gün süreyle dügün ve nikahlar ertelendi ayrica spor salonlari ile hayvan pazarlari kapatildi.

Vali Ozan Balci, il genelindeki vaka artisinin taziyelerden kaynaklandigini belirterek, "Vatandaslarimizin özellikle hafta sonu yasaklarina dikkat etmelerini istiyoruz. Cenazelerde ve taziyelerde dikkat etmemiz lazim çünkü en çok bu sebepten kaynaklaniyor. Bunlara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuyla alakali bir kisim kararlar aldik. 10 gün boyunca hayvan pazarlarini kapatacagiz. 10 gün boyunca dügün ve nikahlarin yapilmasini istemiyoruz. Bununla ilgili karar aldik. Bizim Tokat'ta sayimiz artmaya basladi. Ilk 10'dayiz, bunu kabul etmemiz mümkün degil" dedi.

EDIRNE

Edirne'de önlemler en üst seviyeye çikarildi. Mutasyonlu virüs görülen Kesan ilçesine bagli 2 bin 699 nüfuslu Beyendik beldesi kismi karantina altina alindi. Beldeye giris ve çikislar kontrollü olarak yapilmaya baslandi. Ipsala ilçesinde ise artis gösteren koronavirüs vakalari nedeniyle vatandaslar, ev ziyaretleri, taziye ve asker ugurlamasi gibi etkinlikler yapmamalari konusunda uyarildi. Ilçe merkezi, belde ve köylerde de tedbir amaciyla 1 hafta süreyle halk pazarlari kurulmayacagi bildirildi.

BALIKESIR

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, vatandaslara akraba, komsu, hasta gibi ev ziyaretleri yapilmamasi, gün düzenlenmemesi konusunda uyarida bulunulmasi karari verildi.Alinan karara göre, apartman ve sitelerin bahçeleri gibi ortak kullanim alanlarinin toplu sekilde kullanilmasina izin verilmeyecek.

Hastaligin bulas riskinin artmasina sebep olan toplu yemek, taziye, mevlit gibi mesafe kurali ihlali olusturacak etkinliklere müsaade edilmeyecek. Bütün yerlesim ve is yerlerinin önünde, cadde ve sokaklarda, çay ocaklarinin çevresinde toplu halde bulunulmasi, oturulmasi ve mesafe kuralinin ihlal edilmesinin engellenmesine yönelik denetimler yapilacak. Kentte, toplu ulasim ve bütün servis araçlari HES kodu uygulamasi ve yolcu kapasitesi yönünden her gün trafik ve zabita birimleri tarafindan kesintisiz olarak denetlenecek.

ORDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel baskanliginda yapilan toplantida, cenaze namazlarinin en fazla 30 kisi ile sinirlandirilmasi, evlerde toplu olarak bir araya gelinme ve aile içi bulusmalara denetim getirilmesine kadar alinan tedbirlere yenileri eklendi. Mevsim kosullari geregi kar yagisi oldugu için tarimsal faaliyetlerin bulunmadigi gerekçesiyle çiftçi kayit belgesi olan vatandaslarin hayvancilik yapanlar hariç, çiftçilik faaliyeti için köy ve yaylalara çikmalarina izin verilmemesine karar verildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —